начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Ne moga li ot tyk da poly4a niakakav otgovor?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ne moga li ot tyk da poly4a niakakav otgovor?

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 10:18

Значи трябва да пиша на кирилица?
Ами ще обясня пак....Баща ми е на втори брак, съпругата му има син, но той й е от предишния брак. Детето й не е осиновено от баща ми и живеят тримата заедно. Родителите на баща ми са още живи, но му преписват място, което той започва да застроява. Интересува ме каква част от тази къща е в правото да ползва съпругата на баща ми и нейния син,ще имат ли те някакъв дял?И какъв е моят?
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:36

Как му "преписват" място?
Гост

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 10:45

Не разбирам много от тези неща, но знам, че е преписана нанего.Земята е на баба ми и дядо ми. Ако приемем, че е дарение, може ли да ми отговорите в този случай как стоят нещата..Защото жена му ми разправя, че щели да оставят колкото на мен, толкова и на сина й.
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:49

Независимо, че земята е само негова, ако построи къща баща Ви през време на брака, тази къща става СИО.
Гост

Мнениеот Никой » 14 Фев 2006, 10:51

Синът на втората му съпруга няма наследствени права след като не е осиновен от баща ви.
Никой

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 10:58

А има ли се предвид това, че парите, с които се строи къщата са от продадени други земи, принадлежащи на дядо ми.Т.е. искам да кажа, че жена му няма принос в строежа й.Дори тя и до в момента е безработна, почти никога не е работила.
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:58

Какво означава му "преписват"?Ако става въпрос за дарение на съответния недвижим имот/мястото/ направено от дядо ти на баща ти към момента на вече втория му брак , то собственик ще бъде единствено и само баща ти , тоест имотът няма да стане съпружеска имуществена общност.При смъртта на баща ти , негови наследници ще бъдете ти и настоящата му съпруга като от имота и двамата ще получите по 1/2.Ако обаче дядо ти е продал тази земя на баща ти към момента на вече втория му брак , то имотът става съпружеска имуществена общност.В този случай при смъртта на баща ти настоящата му съпруга ще получи 3/4 , а ти 1/4 от земята/тъй като тя си има 1/2 от СИО , а неговата 1/2 се разделя между двама ви по равно=1/4/.По отношение на къщата , която се построява в този имот.Явно това ще стане по време на брака и тя ще бъде съпружеска имуществена общност.При смърт на баща ти съпругата му получава 3/4 от нея , а ти 1/2.Детето й не е наследник на баща ти.То би било наследник единствено на майка си при нейната смърт и тогава ще получи нейния дял.
Гост

Мнениеот titylina » 14 Фев 2006, 11:02

доведеното дете няма да наследи баща Ви, но ще наследи майка си. Но тъй като нищо не се знае в момента, кой ще почине пръв, дали някой приживе няма да се разпореди с неговата част, не може да се отговори каква част ще получат децата вбъдеще /т.е. Вие и доведеното дете/
titylina

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 11:09

А има ли разлика между дарение и подарък?
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 11:14

Почти колкото ........ и глупак! :evil:
Гост

Мнениеот titylina » 14 Фев 2006, 11:16

що се отнася за сделки с вещни права, правото не познава такъв начин за разпореждане като подарък. Дарението в гражданскоправния му смисъл си е подарък, но не виждам смисъла на въпроса който задавате
titylina

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 11:21

А какво точно ще означава дали баща ми е получил безвъзмездно този имот?
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 11:25

Ти да не си малоумна?
Гост

Мнениеот zvezdelina » 14 Фев 2006, 11:53

А кога наследяването става по коляно?
zvezdelina
Нов потребител

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 11:56

Тези дни около Нова година!
Гост