начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Nasledstvo na aprt.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Nasledstvo na aprt.

Мнениеот stefko57 » 02 Апр 2005, 10:43

Moje li da mi kajete, spored deistvuva6tiq zakan v momenta na kogo se polaga nasledqvana 4ast ot apartament. Imam predvid naslqdqvanata 4ast se deli na vsi4ki naslednitci ili ustava samo na Maika.
Apartamenta se vodi na Tatko i na men. Tatko po4ina i sega negovata 4ast se polaga na ( Men, Brat mi i Maika} li ili samo na Maika.
Nqmam nikakvi problemi s podqlbata samo ne znaq na kogo se polaga po zakon.
Blagadarq predvaritelno.
stefko57

Re: Nasledstvo na aprt.

Мнениеот Гери » 02 Апр 2005, 11:55

Ако апартамента е придобит по време на брака, въпреки че е само на името на баща ви от неговата част майка ви получава 1/2, а другата 1/2 се дели между вас, майка ви и брат ви.
Ако апартамента е придобит преди брака, частта на баща ви се поделя между вас, майка ви и брат ви, без майка ви да получава първо 1/2 от него и вие да наследявате тримата по равни дялове от другата 1/2.
Тези наследствените винаги ги рисувам, че с обясненията е сложно...
Гери

Мнениеот галина » 03 Апр 2005, 10:55

Вие си имате 1/2 ид.част, а другата 1/2/тази на баща Ви / се дели между Вас,майка Ви и брат Ви.
галина

Мнениеот stefko57 » 09 Апр 2005, 23:21

Blagodarq mnogo .
A bihte li mi kazali 4len nomer koi naredba nomer koi i t.n. ?галина написа:
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 12:42

Визирано е в закона за наследството!
Галина

Мнениеот stefko57 » 10 Апр 2005, 14:41

O6te edin vapros : A jena mi imali nqkakav dql ot tova nasledstvo (apartamenta} ?
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 18:52

Не няма,тъй като придобитото по наследство и дарение НЕ Е СЪПРУЖЕСКА ИМУЩЕСТВЕНА ОБЩНОСТ ! Надявам се,че сме ви помогнали!
Галина

Мнениеот stefko57 » 10 Апр 2005, 19:41

Blagodarq mnogo.
Pomognahte mi mnogo za6toto az sum v South Africa . Napusnah BG predi 8g i sega ne znaeh gogo da popitam za6toto predpolagam zakonite sa se promenili.
Az sum ot ST Zagora i vaprosniq ap. sa6to.
O6te vednaj BLAGODARQ i ako az moga da pomogna s ne6to pi6ete mi : stefko57@yahoo.co.uk
stefko57@abv.bg

S uvajenie Stefko
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 20:39

Какво точно ви интересува или какви са вашите опасения? На драго сърце ще ви помогна.Ако нещо друго ви интересува и мога да ви помогна-пишете ми!
Галина

Мнениеот harmaiani » 20 Апр 2005, 12:45

Това е правилното решение. Вие притежавате 2/3 от апартамента, а майка Ви и брат Ви - по 1/6
harmaiani

podoben vapros

Мнениеот nqkoi si » 13 Фев 2006, 22:24

nasleden aparatament ot dqdo mi baba mi skoro pochina
rodnini - az , brat mi , bashta mi sesra mu
posdrestveni rodenini - nqkakvi rodni na baba mi bratovchedi neshto tokova te imat li nqkak dql ot aparatamenta na natorialnia akt e zapisan samo na Dqdo mi imeto ?
blagodaria predvaritelno
nqkoi si

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:25

Апартаментът се дели на три равни части между Вас, сестра Ви и майка Ви.
Гост

Мнениеот E-79 » 14 Фев 2006, 15:25

По казуса на Стефко: тъй като нотариалният акт е на името на Вас и баща Ви, Вие сте собственик на 1/2 ид.ч. от имота.Другата 1/2, която е била на баща Ви се наследява от Вас,брат Ви и майка Ви като всеки получава равен дял т.е. по 1/6. Изводът от всичките сметки е, че Вие притежавате 2/3 ид.ч. от имота, а майка Ви и брат Ви по 1/6.
По казусът за наследствения апартамент от дядото: щом съпругата е починала, наследници са децата(баща Ви и сестра му).Всеки получава по 1/2 ид.ч.
E-79

Мнениеот nqkoi si ot shakita » 14 Фев 2006, 19:00

blagodarim mnogo ! spextixte mi 20 leva sigorno ;P
nqkoi si ot shakita

Назад към Семейни казуси