начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Подялба на имоти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на имоти

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 12:44

Здравейте,
с приятеля ми живеем на семейни начала от 5 години. От 3 години сме в Испания. От половин година не се разбираме и аз искам да се разделим. Имаме закупени имоти в България, които са на името на двамата и кола и апартамент в Испания, които още не са изплатени /също на името на двамата/.
Приятелят ми не е склонен на доброволна делба.
Какво да правя, моля, посъветвайте ме.
Кремена

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 12:51

Щом нямате брак не виждам какъв е проблема.
Никой

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 12:57

Ами това, че в България имаме апартамент и зем.земя,
а в Испания апартамент, от който той не иска да се изнесе,
а ако се изнеса аз трябва да продължа да плащам вноски за заема и т.н.
И проблема е, че той не иска да се поделя имуществото.
Кремена

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 13:00

В Испания зависи от местното законодателство с което не съм запознат.
Никой

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 13:31

А в България как се процедира???
Кремена

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 14:21

Може да предявите иск за делба , независимо от неговата воля.Искът може да има за предмет само апартамента в България или пък само земеделската земя , а може и двете , тоест няма пречка да искате делба само на някои от общите вещи
Гост

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 15:18

Чувала съм, че при подобни дела може да се стигне до публична продан.
Вярно ли е?
Кремена

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 15:28

Да възможно е , но не е задължително
Гост

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 16:50

Вие какво точно искате - имам предвид намеренията Ви за в бъдеще: да останете в Испания или да се върнете в България? Ипотеката в Испания на името на двамата ли е?
Гост

Мнениеот Кремена » 14 Фев 2006, 15:22

Искам да си запазя апартамента и колата в Испания
а да прехвърля това което е в Бг на него
Кремена

Мнениеот Една от хилядите » 14 Фев 2006, 16:25

Щом приятеля Ви не е съгласен на доброволна делба се прави съдебна, подава се искова молба къв Софийския районен съд /ако имотите са в София, или сте регистриан че живеете в София/ или си плащате на адвокати, които ги упълномощавате да ви представляват пред съда по време на делата който ще водите...... /Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА /съдебни такси също това се проточва във времето/ вместо по- живо по-здраво да продадете имотите в Б-я и да си ползвате парите, както си намерите за добре. Струва ми се че същото важи и за Италия никой нормален човек не би искал друг да ползва това което той е припечелил.
Вещо лице съм към съда и наблюдавам, че колкото и да се карат и да не искат да си поделят имотите, накрая или стигат до публична продан или се стига до доброволна делба т.е. клякат пред бюрокрацията в съдеб.с-ма и съдебните такси.
чао, дано се разберете. :?: :idea:
Една от хилядите

Мнениеот Една от хилядите » 14 Фев 2006, 16:26

Щом приятеля Ви не е съгласен на доброволна делба се прави съдебна, подава се искова молба къв Софийския районен съд /ако имотите са в София, или сте регистриан че живеете в София/ или си плащате на адвокати, които ги упълномощавате да ви представляват пред съда по време на делата който ще водите...... /Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА /съдебни такси също това се проточва във времето/ вместо по- живо по-здраво да продадете имотите в Б-я и да си ползвате парите, както си намерите за добре. Струва ми се че същото важи и за Италия никой нормален човек не би искал друг да ползва това което той е припечелил.
Вещо лице съм към съда и наблюдавам, че колкото и да се карат и да не искат да си поделят имотите, накрая или стигат до публична продан или се стига до доброволна делба т.е. клякат пред бюрокрацията в съдеб.с-ма и съдебните такси.
чао, дано се разберете. :?: :
Една от хилядите

Мнениеот maycheto » 14 Фев 2006, 23:12

[quote="Една от хилядите"] Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА
Аз не виждам проблем в това. Още повече да го каже вещо лице. В крайна сметка благодарение на адвокатите и съда се пълнят и вашите джобове! Или Вие работите "за Родину, за Сталину"??????
maycheto
Младши потребител

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 10:26

maycheto написа:
Една от хилядите написа: Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА
Аз не виждам проблем в това. Още повече да го каже вещо лице. В крайна сметка благодарение на адвокатите и съда се пълнят и вашите джобове! Или Вие работите "за Родину, за Сталину"??????

За какво пълнене на нечии чужди джобове говори едно вещо лице - точно вещите лица взимат пари за нищо, дават пристрастни и некомпетентни заключения, с които ощетяват някоя от страните или най-малкото я товарят с депозити за разширени експертизи. Ааайде много моля! Разбира се, има и изключения, но не са чести.
Гост

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 10:39

Щом не е възможна добровална делба, ще се предприеме съдебна делба.
Гост

Мнениеот Една от ............... » 15 Фев 2006, 12:13

Кремена, надявам се, че съм Ви помогнала, като Ви казвам "нещата" такива каквито са или поне такива каквито ги виждам от моята "козирка". Не е хубаво някой хора да се обиждат, или засягат, тъй като за това е този сайт.....
Една от ...............

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 14:46

Не е хубаво да говориш глупости :!:
Гост

Назад към Семейни казуси