начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Мога ли да продам на съпругата си...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да продам на съпругата си...

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 18:53

....идеална част от имот лична собственост.
Гост

Мнениеот питайте адвокат » 16 Фев 2006, 19:20

Попитайте адвокат. Ще ви струва не-повече от 20 - 30 лв. Тук няма да получите безплатен съвет.
питайте адвокат

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 19:55

Аууу така ли било! Сори, объркал съм значението на думата взаимопомощ! А и смяташ ли че отговора на този въпрос ще ми е достатъчен за да осъществя каквато и да е сделка без помощта на адвокат?
Странно, че предимно многознайковци като теб си правят труда да отговорят! :evil:
Гост

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 20:05

ако сте едноличен собственик на имота можете да се ивършите сделка с идеални части в полза на съпругата си
Гост

Мнениеот Милен » 16 Фев 2006, 20:29

Мисля, че можете. Ще възникне съсобственост. Това важи при условие, че имотът е Ваша лична собственост, а не съпружеска имуществена общност.

Вижте чл. 24 СК!!!
Всеки от съпрузите може да се разпорежда с личното си имущество спрямо трети лица и спрямо другия съпруг.
Милен

Мнениеот Рая » 16 Фев 2006, 20:31

И защо Ви е нужно да правите това? Споделете какво желаете да постигнете.По принцип можете,но все пак обяснете.Може да има и друг начин.
Рая

Мнениеот Гост » 17 Фев 2006, 11:28

Благодаря ви за отговорите! :D
Именно за лична собственост става въпрос!
Тъй като и двамата имаме деца от предишни бракове, които не се обичат помежду си, искам донякъде да подсигуря съпругат си, която е твърде възможно да отиде на улицата. Да знам че тя също ми е наследник, но тъй като заедно изплащахме апартамента преди брака няма да е справедливо, ако при наследяването ми тя всъщност получи само половината от него.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Фев 2006, 12:35

Всеки един от съпрузите може свободно да се разпорежда с вещите, които са негова лична собственост, спрямо всички трети лица, включително и спрямо другия съпруг. Така че няма пречка да продадете на съпругата си вещ, която е Ваша лична собственост.
Гост

Назад към Семейни казуси