начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Мога ли да продам на съпругата си...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мога ли да продам на съпругата си...

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 18:53

....идеална част от имот лична собственост.
Гост

Мнениеот питайте адвокат » 16 Фев 2006, 19:20

Попитайте адвокат. Ще ви струва не-повече от 20 - 30 лв. Тук няма да получите безплатен съвет.
питайте адвокат

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 19:55

Аууу така ли било! Сори, объркал съм значението на думата взаимопомощ! А и смяташ ли че отговора на този въпрос ще ми е достатъчен за да осъществя каквато и да е сделка без помощта на адвокат?
Странно, че предимно многознайковци като теб си правят труда да отговорят! :evil:
Гост

Мнениеот Гост » 16 Фев 2006, 20:05

ако сте едноличен собственик на имота можете да се ивършите сделка с идеални части в полза на съпругата си
Гост

Мнениеот Милен » 16 Фев 2006, 20:29

Мисля, че можете. Ще възникне съсобственост. Това важи при условие, че имотът е Ваша лична собственост, а не съпружеска имуществена общност.

Вижте чл. 24 СК!!!
Всеки от съпрузите може да се разпорежда с личното си имущество спрямо трети лица и спрямо другия съпруг.
Милен

Мнениеот Рая » 16 Фев 2006, 20:31

И защо Ви е нужно да правите това? Споделете какво желаете да постигнете.По принцип можете,но все пак обяснете.Може да има и друг начин.
Рая

Мнениеот Гост » 17 Фев 2006, 11:28

Благодаря ви за отговорите! :D
Именно за лична собственост става въпрос!
Тъй като и двамата имаме деца от предишни бракове, които не се обичат помежду си, искам донякъде да подсигуря съпругат си, която е твърде възможно да отиде на улицата. Да знам че тя също ми е наследник, но тъй като заедно изплащахме апартамента преди брака няма да е справедливо, ако при наследяването ми тя всъщност получи само половината от него.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Фев 2006, 12:35

Всеки един от съпрузите може свободно да се разпорежда с вещите, които са негова лична собственост, спрямо всички трети лица, включително и спрямо другия съпруг. Така че няма пречка да продадете на съпругата си вещ, която е Ваша лична собственост.
Гост

Назад към Семейни казуси