- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследяване без брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Наследяване без брак
Живея на семейни начала 15 години с един мъж,с който нямам сключен брак.Той има деца от предишен брак.Аз какви права ще имам на имуществото,което се води на негово име и важи ли завещание,ако е направено пред нотариус.
- roki
- Нов потребител
Ем
Както разбирам вече сте придобили трудов стаж от 6 месеца /важно е да го имате/ и в момента работите по трудово правоотношение /няма значение от колко време/. Дано съм Ви разбрала правилно. Ако това е така то имате всички права на осигурено лице, т.е. да ползвате обезщетение за бременност и раждане от 135 дни, от които 45 преди определения термин, еднократна помощ за раждане и обезщетения за майчинство до навървшване 2-годишната възраст на детето. Важно е да имате в момента сключен трудов договор и да работите по него до настъпването на тези 45 дни, като преди това вече да имате този 6 месечен стаж.
Успех и желая много здраве на Вас и детето, като се роди.
Успех и желая много здраве на Вас и детето, като се роди.
- emiliya
- Младши потребител
Ем
Съжалявам за грешката, но горният ми отговор е по следващата тема. Въпреки това ще отговоря и на Вас: Когато нямате сключен брак Вие не сте наследник по закон на човека, с когото живеете. Ням пречки обаче да станете негов наследник по завещание, като имайте предвид, че завещанието може да е както нотариално, така и саморъчно- и двете форми имат еднаква сила, уредени са в Закона за наследството. Следва да имате предвид, че децата на човека, с когото живеете без брак имат правото на запазена част и могат да оспорват тези завещания до размера на запазената им част, която също е регламентирана в ЗН.
- emiliya
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|