начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Адвокат или прокурор?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Адвокат или прокурор?

Мнениеот dorian_grei » 23 Фев 2006, 18:19

Здравейте на всички,

скоро ще се извърши подялба на имущество. Става дума за имот /двуетажна къща/, който е принадлежал на дядо ми и баба ми. Те имат развод и съответно къщата е разделена на две части, но никъде в документите не е описано- коя част на кого е.
майка ми има от баща си, лека му пръст, стая и половина. В къщата живеят децата на леля ми, баба ми и майка ми. Поради крайно унизителното им и агресивно поведение, майка ми реши чрез нотариус да се определи коя стая да й се даде и повече да няма проблеми и заплахи, че ще бъде изгонена на улицата.

Питането ми е, ако ежедневният тормоз, заплахите над нея продължат, какви мерки да се предприемат? Тези хора искат да изгонят майка ми и да я откажат от дела й, който по закон е от баща й. Притеснявам се, както за нейното общо здраве, така и да психическият тормоз, под който я подлагат непрекъснато! самата тя все още е на мнение, че това не трябва да се отнесе към съда, но не мисля, че трябва да стане нещо непоправимо, за да стигне всичко до съд. По тази причина се и обръщам към вас- да знам как може да се реагира, ако всичко стане още по-влошено?!! и към кого трябва да се обърне човек, ако непрекъснато върху него се осществява ежедневен психически тормоз?

Благодаря ви предварително за всичко!
dorian_grei
Нов потребител

Скромен отговор

Мнениеот ef » 23 Фев 2006, 18:30

Моят съвет е първоначално да се обърнете към адвокат и той ще ви помогне да организирате всичко. Ако е необходимо ще ви изготви всички необходими документи за депозиране в съда. Ще напише жалбата до прокуратурата за "тормоза" и т.н.
ef
Нов потребител

ре

Мнениеот dorian_grei » 23 Фев 2006, 18:36

Благодаря Ви много!

А какви санкции могат да са наложени на тези хора- най-леките, колкото да се озъбтят и майка ми да получи малко покой?

С уважение,
dorian_grei
Нов потребител

Мнениеот nezret » 23 Фев 2006, 19:28

В добавка към казаното от колегата с което съм напълно съгласен. Мога само да кажа че вече има нов много по ефективен правен способ ,който вече се прилага това е Законът за защита срещу домашното насилие. Мисля че вашият случай попада в хипотезата на чл2 и чл.3 от ЗЗДН. Може съдът да вземе бързо принудителни мерки включително и забрана да доближават майка ви по малко от 100 метра и дори да обитават къщата най много до 1година но не по малко от 1 месец. А съгласно чл.9ал.3 от ЗЗДН може това обстоятелство да се докажи и само с декларация което облекчава доказването. Можете да видите закона в интернет. ако много притесняват майка ви ,ви препоръчвам атака по този ред.
Желая ви успех.
nezret
Потребител

Назад към Семейни казуси