- Дата и час: 16 Дек 2024, 01:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
pripoznavane
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
pripoznavane
Имам син, който преди около една година имаше връзка с едно момиче. Нямат сключен граждански брак, и един месец след раждането на детето двамата не живеят заедно.Сина ми припозна детето по надлежния ред. Мина известно време и от съседи и познати чувахме, че момичето с което сина ми имаше връзка казвало, че детето не е от сина ми. Какъв е реда да разбера дали сина ми е биологичен родител на детето?
- са6о
tova ne e va6a rabota
neznaiko написа:Sina vi ne e li palnoleten 4e vie se interesuvate za negovitedela.Ako toi se interesuva shte mu kajem
Az sam dqdo i tova dete 6te mi bade naslednik! Tova dostata4no li e?
- sa6o
Трябва да подадете иск за това.Искът може да бъде подаден от сина ви на основание-чл.39 СК поради грежка или измама.Срокът на този иск е 1г. от припознаването и е преклузивен т. е.ако е пропуснат срока съдът ще отхвърли иска като недопустим.Този иск може да бъде съединен с иск за установяване на бащинство. Освен това съгласно чл.38СК -припознаването може да бъде оспорено от всяко лице което има правен интерес т.е. и от вас .Срокът за предявяване на иска е 1г. от узнаване на припознаването и също е преклузивен.Както виждате може да оспорите припознаването ,ако не сте пропуснили сроковете,ако сроковете са пропуснати вие и синът ви нищо неможе да направите.
- Гост
blagodarq za gosta ot 14.01.2006 g
Blagodarq na gosta ot 14.01. 2006 g. za iz4erpatelniq otgovor!
Ve4e e podaden takav isk i ne6tata varvqt po etapniq red i skoro 6te bade DNK probata. Obarnah se kam va6iq forum za da sondiram mnenie ot imeto na klienta si, tai kato praktika po takiva dela ima mnogo malko! No se okaza, 4e sam izbrala pravilnata kvalifikaciq za kazusa!
O6te vednaj blagodarq.
Samo se ochudvam za6to hora, koito ne sa kompetentni otgovarqt vav foruma, no v Balgariq nikoi ne se zanimava s tova, koeto e u4il ili umee?za sajalenie!!!!!/
Ve4e e podaden takav isk i ne6tata varvqt po etapniq red i skoro 6te bade DNK probata. Obarnah se kam va6iq forum za da sondiram mnenie ot imeto na klienta si, tai kato praktika po takiva dela ima mnogo malko! No se okaza, 4e sam izbrala pravilnata kvalifikaciq za kazusa!
O6te vednaj blagodarq.
Samo se ochudvam za6to hora, koito ne sa kompetentni otgovarqt vav foruma, no v Balgariq nikoi ne se zanimava s tova, koeto e u4il ili umee?za sajalenie!!!!!/
- trusardi
- Нов потребител
Ами имам отговор и на този въпрос.Всеки е свободен да изрази мнението си. По въпроса за компетентността добре знаете , че по този въпрос единствено компетентен е съда.Но уви той ще ви отговори с Решение и не в този форум.
И най вече нещо не схванах вие родител на бащата който е припознал дете ли сте иле сте адвокат?
И най вече нещо не схванах вие родител на бащата който е припознал дете ли сте иле сте адвокат?
- neznaiko
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|