начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Дело за равод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за равод

Мнениеот irene » 25 Фев 2006, 09:28

Развеждам се по чл.99, ал.3. съпругът ми е подал исковата молба и той поема всички разходи за делото. В исковата молба е посочил, че не се третира въпроса за вината, въпреки,че е посочил такава.
В момента живеем разделени, тъй като той ме информира, че ще сменя бравата. Живее с майка си. Аз живея при мои роднини.
Аз искам да запазя брака си.
Възможно ли е това ли. Предстои ми първото дело.
Женени сме от година и половина.
irene
Нов потребител

Re: Дело за равод

Мнениеот irene » 25 Фев 2006, 10:11

Живеем разделени от 3 месеца
irene
Нов потребител

Мнениеот steli_na » 25 Фев 2006, 13:36

Не подписвайте споразумението, щом не желаете да се прекрати брака ви. Така бракът ви би могъл да бъде прекратен само по ваша вина, която съпругът ви трябва да докаже. Макар в исковата молба да не се посочват обстоятелства свързани с нечия вина, съгласно ал2 от чл 99 съдът е длъжен да се произнесе по този въпрос, ако не представите споразумение.
Ако вината е негова, а той е ищец, бракът съгласно чл 99 ал. 4 от СК не може да бъде прекратен.

чл 99 (4) Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът.
steli_na
Потребител

Назад към Семейни казуси