начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Дело за равод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за равод

Мнениеот irene » 25 Фев 2006, 09:28

Развеждам се по чл.99, ал.3. съпругът ми е подал исковата молба и той поема всички разходи за делото. В исковата молба е посочил, че не се третира въпроса за вината, въпреки,че е посочил такава.
В момента живеем разделени, тъй като той ме информира, че ще сменя бравата. Живее с майка си. Аз живея при мои роднини.
Аз искам да запазя брака си.
Възможно ли е това ли. Предстои ми първото дело.
Женени сме от година и половина.
irene
Нов потребител

Re: Дело за равод

Мнениеот irene » 25 Фев 2006, 10:11

Живеем разделени от 3 месеца
irene
Нов потребител

Мнениеот steli_na » 25 Фев 2006, 13:36

Не подписвайте споразумението, щом не желаете да се прекрати брака ви. Така бракът ви би могъл да бъде прекратен само по ваша вина, която съпругът ви трябва да докаже. Макар в исковата молба да не се посочват обстоятелства свързани с нечия вина, съгласно ал2 от чл 99 съдът е длъжен да се произнесе по този въпрос, ако не представите споразумение.
Ако вината е негова, а той е ищец, бракът съгласно чл 99 ал. 4 от СК не може да бъде прекратен.

чл 99 (4) Развод не се допуска, ако разстройството на брака се дължи само на виновното поведение на ищеца, а другият съпруг настоява да се запази бракът, освен ако важни обстоятелства налагат да се допусне разводът.
steli_na
Потребител

Назад към Семейни казуси