начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Няколко годишна раздяла на съпрузи-развод?????????

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Няколко годишна раздяла на съпрузи-развод?????????

Мнениеот viksi90 » 01 Мар 2006, 14:33

Здравейте!Силно съм обезпокоен и затова се обръщам към Вас!Преди 2 години съпругата ми неочаквано,за мен предпочете съжителство с друг мъж.Имаме 1 дете на 12 години,което през свободното ми време живееше при мен,в семейното ни жилище.До сега нямах проблем с нея,но сега тя си промени желанието и иска да се върне да живее в общата ни собственост.Искам развод и продажба на жилището,но се притеснявам,че тя ще ме излъже,ще се съгласи на продажба само докато се нанесе,а после ще откаже.Незнам ,как да постъпя!Моля за съвет!
viksi90
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 15:35

Дано не съм нетактичен но ще си позволя да Ви запитам " А какво искате за детето".Държите ли да ВИ бъдат предоставени за упражняване родителските права въху детето или сте склонен да се споразумеете родителските права да бъдат предоставени на съпругата ви
neznaiko
Потребител

Мнениеот viksi90 » 01 Мар 2006, 15:43

Благодаря,че попитахте!Професията ми е свързана с пътуване,бих искал да си отглеждам детето,но с майка му приехме компромисният вариант,да го взимам при мен,когато съм свободен.В момента тя ме изнудва да се върне в сем.жилище ,под предтекст,че детето ни ще остане на улицата.Незнам дали с професията" пътуващ" биха ми дали попечителството.Забравих да уточня ,че за този апартамент майка ми даде без документ 1/3 от парите.Незнам дали аз трябва да подам молба за развод,при условие,че могат да поверят детето на нея и да я оставят в жилището до 18-годишнината на сина ни.
viksi90
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 16:12

Ако имате съмнения, че тя иска да Ви излъже и ще се откаже от продажбата на жилище-то тогава Ви съветва да продадете жилището колкото се може по-скоро.След като сега заявява, че е съгласна с продажбата на семейното жилище можете да намерите бързо куповач и да отидете с куповача и съпругата си при някой нотарус за да продадете жилището. По- късно бихте могли да поделите парите поравно.
Ако не продадете семейното жилище съдът ще го присъди за ползване на този от съпрузите на когото присъди упражняването на родителските права в служай че този съпруг няма друго жилище.
Хрумна ми още едно решение.Поискаите от съпругата си сега пълномощно за продажба на семейното жилище. Преди това открийте сметка в банка от която да мажете да теглите заедно със съпругата си суми.Поискайте банковия влог да бъде под условие само със подписите на двамата съпрузи едновременно да могат да бъдат теглени суми.Подозирам, че от банката ще Ви изгледат малко подозритено - но съм сигурен че е възможно да бъде направено. След което продайте семейното жилище.Парите от продажбата поставете в банковия влог. И след развода ще разделите парите по равно. Мисля си, че така е коректно и няма как след като се разведете тя да ползва жилище което нямате.
neznaiko
Потребител

Мнениеот benzi » 01 Мар 2006, 16:15

benzi
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 16:21

Samo oshte niakoi neshta da vi kaja.
Vseki ot sapruzite moje da podade molba za razvot.Moje da se razvedete i po vzaimno saglasie(tova e nai tsivilizovano i nai lesno).
PO vaprosa za profesiata "patuvasht" -ima i takiva profesii-vajnoto e da se vrashtate tam ot kadeto ste tragnali:):)
Shto se otnasia do "pope4itelstvoto" -v slu4ai na stava vapros za pope4itelstvo a za predostaviane uprajniavaneto na roditelskite prava. Pope4itelstvo se u4rediava nad nepalnoletni kogato roditelite sa po4inali, neizvestni ili lisheni ot roditelski prava, kakto i za postavenite pod ograni4eno zapreshtenie. Vie ak ose razvedete i ako sada predpostavi roditelkite prava na maikata -tova ne ozna4ava 4e vi lishava vas ot roditelski prava.Naprotiv.Vie si ostavate bashta na deteto.Imate si prava i zadaljenia kam deteto.Prosto tai kato shte jiveete razdeleno s bivshata si sapruga niama kak detet oda e ednovremenno i pri dvamata.No spokoino vie si ostavate bashta na deteto:) i niaam da ima pope4itelstvo:):):)
neznaiko
Потребител

Мнениеот viksi90 » 01 Мар 2006, 16:24

Защо ми пускате e -mail-a Ви?
viksi90
Нов потребител

Мнениеот viksi90 » 01 Мар 2006, 16:30

Незнайко, благодаря Ви за съветите!Бяхте много изчерпателен!Весела Баба Марта!
viksi90
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 16:52

Tova ne e moia meil.Ne sam 4ovek koito shte si razdava meila naliavo i nadiasno.
4estita Baba Marta i na Vas.Mnogo proletno nastroenie vi pojelavam
neznaiko
Потребител

Назад към Семейни казуси