Преди около 6 месеца регистрирах фирма на чуждестранно физическо лице.
Това лице е едноличен собственик на капитала на ЕООД.
Преди два дни тя ме посети в офиса и ме сюрпризира, че докато е била в Англия е сменила фамилното си име.
Клиентката ми желае да направя така че да фигурира и в решението на фирмата си с новото си фамилно име.
Правил ли е някой подобно нещо.......
- Дата и час: 16 Дек 2024, 00:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна на фамилното име на собственика на ЕООД в решението
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Това е ясно, аз ще представя препис от новият паспорт на собственика със съответната легализация.
Но кое ще удостовери пред съда че това е същото лице, което е и собственик на вече регистрираното ЕООД.....
Декларация или някакъв друг документ........
Но кое ще удостовери пред съда че това е същото лице, което е и собственик на вече регистрираното ЕООД.....
Декларация или някакъв друг документ........
- joys
- Младши потребител
Не мислите ли, че точно чуждестранното лице може да Ви упъти в неговата държава какъв документ удостоверява, че АБВ и АБГ са едно и също лице?
- ykovachev
- Активен потребител
Мисля че приложимото право е българското и българският съдия следва да прецени кой е правно-релевантният факт
- joys
- Младши потребител
За вписването на обстоятелствата приложимото право е българското. Но Вие казвате, че лицето си е сменило името в чужбина. Там приложимото право българското ли е? Явно не, нали? А тъй като именно в чужбина се е провела съответната процедура, явно властите в чужбина си имат и ред, по който издават удостоверителни документи, които може да се наричат как ли не, но важното е недвусмислено да показват, че лицето си е едно и също, само си е сменило - фамилията ли беше, че не помня - извинявайте. И тогава съдията няма да има какво да преценява - правнорелевантните факти са налица - АБВ е станал(а) АБГ по реда в държавата Д, а службата Е е издала удостоверителния документ Ж (преведен и легализиран), който потвърждава какво точно се е случило. Тъй че не обявявайте българското право за приложимо по отношение на всички лица във всички държави, само защото си имат ЕООД в България.
Успех!
Успех!
- ykovachev
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|