- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
голям проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
голям проблем
Преди пет месеца свекърва ми ни придложи да живеем при нея. Имах спестявания ,понеже бях в чужбина и направихме с мъжа ми ремонт на апартамента и. между другото тя най уверено заяви че мъжа ми ще унаследи апартамента/междудругото те не са живяли заедно повече от 30 години и не се познават като майка и син/. Не мена иедин месец и тя започна да прави проблеми и да си намира причини да негодува, до момента в който заяви ,че ще продава апартамента и ние съответно не трябва да живеем вече там . След време каза ,че няма да ни възстанови разходите по ремонта ,които са в размер на 2000 лв. В същото време тя смени и бравата на входната врата и сега не можем да си вземем обзавеждането .През времето ,което живеехме пре нея поемахме всякакви ръзходи по апартамента/ток.вода,храна ,парно и др. /Какво ще ме посъветвате
- laurra
- Младши потребител
По принцип по-лесно би било, ако имате някакви документи за извършените разходи. Освен това, ако съпругът Ви е съгласен да съди майка си, можете да използвате свидетелски показания, защото за установяване на договори на стойност над 1000 лв. по принцип не се допускат свидетели, освен ако не са сключени между съпрузи или роднини по права линия, каквито са съпругът Ви и майка му. А Вие и съпругът Ви очевидно имате устни договорни отношения - вие да ремонтирате жилището, пък да го ползвате и т.н. Но тогава ищец би следвало да бъде той. И все пак, добре е да не се ползват "кошаревски" свидетели. Имате ли наистина очевидци, които да потвърдят какво е станало?
Все пак, редно е да знаете, че съдът в България е най-скъпият и калпав арбитър, който можете да си намерите. Но ако няма друг изход... Потърсете си адвокат и се пазете от такива, които ще Ви гарантират 100 % успех - те са или лъжци, или глупаци!
Все пак, редно е да знаете, че съдът в България е най-скъпият и калпав арбитър, който можете да си намерите. Но ако няма друг изход... Потърсете си адвокат и се пазете от такива, които ще Ви гарантират 100 % успех - те са или лъжци, или глупаци!
- ykovachev
- Активен потребител
re:ykovachev
Искрено благодаря за съвета !
- laurra
- Младши потребител
Ако съпругът ви е съгласен да съди майка си и никакви писмени доказателства да нямате, пак можете да я съдите да ви заплати направените подобрения.
Можете да докажете извършването на подобрения и със свидетелски показания, тъй като отношенията със свекиръва ви не са договорни, а следва да се уредят по правилата на неоснователното обогатяване или воденето на чужда работа без поръчка и по - скоро второто.
Но при всички случаи ще е добреда се обърнете към адвокат за завеждане на делото.
Можете да докажете извършването на подобрения и със свидетелски показания, тъй като отношенията със свекиръва ви не са договорни, а следва да се уредят по правилата на неоснователното обогатяване или воденето на чужда работа без поръчка и по - скоро второто.
Но при всички случаи ще е добреда се обърнете към адвокат за завеждане на делото.
- steli_na
- Потребител
re:steli_na
Да ,съпругът ми е съгласен . Благодаря Ви ,че ме посъветвахте. Все пак не е ли проблем ,че тук става дума за роднински спорове?
- laurra
- Младши потребител
Ем
Съдебни спорове от подобен имуществен характер между роднини възникват всеки ден и това не е и не може да е проблем. Както посочи колегата по- горе не става въпрос за договорни отношения,а най- вероятно за неоснователно обогатяване в полза на свекървата и размерът се доказва и посредством свидетели.
Пуснете и жалба до прокуратурата за самоуправни действия- такива са смяната на бравата и недопускане до жилището, в което се намират и ващи мебели и вещи. Каквито и претенции спрямо вас да има тази жена действията й са непозволени от закона.
Пуснете и жалба до прокуратурата за самоуправни действия- такива са смяната на бравата и недопускане до жилището, в което се намират и ващи мебели и вещи. Каквито и претенции спрямо вас да има тази жена действията й са непозволени от закона.
- emiliya
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|