начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

въпрос сем.право

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос сем.право

Мнениеот polipol » 09 Мар 2006, 23:29

Искам да попитам знаещите.
упражнявам род.права върху детето ми но имам предложение за работа в чужбина и понеже искам да го оставя при родители ми трябвали да уведомя съда и да поискам майка ми да упражнява тези права, тъй като се страхувам да не би бившият ми да ме лиши от тях междувременно докато съм навън?Има ли такъв ред изобщо?
polipol
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 01 Окт 2006, 11:41

Лишаването от родителските права по чл.75 от СК е нещо съвсем различно от това,за което се интересувате.Бившият ви съпруг също не е лишен от родителски права,а само има известни ограничения относно контактите с детето.
Заминаването Ви в чужбина няма да Ви лиши от родителските права.Право на бившия съпруг е посредством иск по чл.76 от СК да предяви искане за изменение на обстоятелствата по тяхното упражняване-т.е същите да бъдат концентрирани върху него,тъй като на практика Вие няма да можете да ги упражнявате ефективно.
gosho72
Потребител

Назад към Семейни казуси