Здравейте
бих искала да ви попитам нещо.
Приятелят ми има син от първия брак,който е присъден на майка си и живее при нея в друг град...тя има приятел който го бие ,тя също го бие и той не иска да живее с тях а с нас...какво бихте ни посъветвали да направим...тя не иска да го пусне при нас...кога може да реши сам...Благодаря ви ...
- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
На колко години има право детето да реши при кого да живее..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Здравей, bety_72!
Имаме същия проблем и много ще се радвам, ако се намери кой компетентно да ни посъветва как да постъпим.
Имаме същия проблем и много ще се радвам, ако се намери кой компетентно да ни посъветва как да постъпим.
- k_v_a
- Нов потребител
k_v_a написа:Здравей, bety_72!
Малко ме съмнява някой някого да бие , защото бие звучи......едно е някой шамар друго е да го бие и да упражнява тормоз.Обикновенно при разведени родители се наблюдава следното ,ако майката си намери някого ,то другата страна обикновенно решава да си отмъщава
обвинявайки я в какво ли не .
Но след като смятате ,че сте прави поискайте промяна на родителските права
чл.106 ал.5 от СК
Ако обстоятелствата се изменят, съдът по молба на единия от родителите или служебно може да измени постановените по-рано мерки и да определи нови.
Може да се действа и да се предприемат мерки и по закона срещу домашното насилие .
- donna
- Старши потребител
Детето трябва да е навършило 10 години, за да може да бъде изслушано от съда по отношение желанието му да живее с някой от родителите. В доклада на службата за закрила на детето също се отбелязва какво детето иска и при кого му е приятно да живее. Детето се разпитва от тях независимо от възрастта. Но дори и разпитано, желанието на детето не е миродавно за съда. Съдът преценя с оглед на всички събрани доказателства.
- ostin
- Потребител
здравейте,bety_72,
вече сте получили отговор на вашия въпрос от колегите, но ме резтревожи това, което казвате, че детето е бито. Макра и да съм сагласна с мнението, че след развод "войната" продължава не бива да се пренебрегва тази информация. Ако наистина приятелят на майката упражнява насилие над детето следва да се уведомят органите за закрила на детето за предприемане на съответни мерки за закрила. За повече информация e-mail pepi_koleva@abv.bg
вече сте получили отговор на вашия въпрос от колегите, но ме резтревожи това, което казвате, че детето е бито. Макра и да съм сагласна с мнението, че след развод "войната" продължава не бива да се пренебрегва тази информация. Ако наистина приятелят на майката упражнява насилие над детето следва да се уведомят органите за закрила на детето за предприемане на съответни мерки за закрила. За повече информация e-mail pepi_koleva@abv.bg
- p_koleva
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|