начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Дете - пътуване в чужбина като бащата е в неизвестност

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дете - пътуване в чужбина като бащата е в неизвестност

Мнениеот dvps » 16 Апр 2006, 15:07

Здравейте,

Имам син на 11 години .Разведена съм от 11 години, като съда присъди на мен отглеждането на детето. Бащата не знам къде е , никога не е идвал да види и да се запознае с детето си, плаща единствено присъдената му от съда издръжка и то- чрез майка си. В това положение какви са ми възможностите , за да мога да извадя задграничен паспорт на сина си , за да може да пътува с мен в чужбина,,,?

Благодаря за всеки вид съвет, който ми предоставите!!
dvps
Нов потребител

Мнениеот wit » 16 Апр 2006, 19:15

Можете да поискате от съда да замести липсвашото съгласие на бащата. Съветвам Ви да се обърнете към адвокат, тъй като процедурата изисква някои тънкости. Но не е проблем, имате всички шансове за успех.
wit
Младши потребител

Мнениеот dvps » 17 Апр 2006, 20:14

Благодаря за съвета,,,колко струва подобна услуга-наемане на адвокат по тези въпроси,? нещо такси плащат ли се в съда?
dvps
Нов потребител

Мнениеот airmen » 17 Апр 2006, 21:04

Можете да подаде молба за разглеждането на иска по реда на бързото производство - чл. 126ж, ал. 1, б. "ж" от ГПК. В случая завеждане иск по чл. 73 или 73 СК ( не съм точно сигурен - СК не е пред мен в момента ) срещу бившия съпруг с искане съда да разреши издаване на паспорт и пребиваване зад граница. Искът е неоценяем - ДТ се определя от съда в диапаона 5 - 30 лв. Шансовете са 100 %. Успех !
airmen
Потребител

Мнениеот dvps » 18 Апр 2006, 18:07

airmen
Благодаря ти много !!
Успях да разбера , че бившият ми съпруг е в чужбина,,,Предполагам че това няма да ми попречи нали?
dvps
Нов потребител

Мнениеот airmen » 18 Апр 2006, 19:06

В такъв случай се призовава на последния известен постоянен адрес в България. Може предварително да се снабдите с удостоверение от ГРАО за адресната регистрация на ответника. Но, препоръчвам да се обърнете към адвокат - в правото има много нюанси, които биха убегнали на лаика.
airmen
Потребител

Мнениеот dvps » 21 Апр 2006, 08:26

airmen
Ако сте адвокат на какви координати да ви се обадя?
dvps
Нов потребител

Назад към Семейни казуси