начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

darenie

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

darenie

Мнениеот geryalex » 10 Май 2006, 15:57

Здравейте,
Баща ми иска да ми дари недвижимя й си имот, който му е бил дарен от неговия баща през 1982 година. Тогава е бил женен, но майка ми е починала.
Нотариуса при когото отидохме, каза че трябва да му представим удостоверение за наследници и декларации от всички наследници, че са съгласни с дарението.
Доколкото съм чела СК, там пише че дареното е лично имущество, тоест майка ми е нямала никакви права върху въпросния недвижим имот и не е нужно да правим нищо друго освен да отидем при нотариус и да изявим волята си.
Права ли съм?
geryalex
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 10 Май 2006, 16:27

Напълно сте права. Сменете Нотариуса.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ocean » 10 Май 2006, 23:20

Сменете нотариуса.
Няма никакво основание да Ви иска тези документи.
Аватар
ocean
Потребител

re

Мнениеот geryalex » 11 Май 2006, 13:50

Благодаря! :)
geryalex
Нов потребител

Мнениеот wit » 11 Май 2006, 13:55

Да не би да е имало задължение за гледане и издръжка?
wit
Младши потребител

Назад към Семейни казуси