начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Сложен казус - с последващо развитие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот neznaiko » 25 Май 2006, 09:43

че то до другата седмица бог знае какво може да стане. Вярно е че те не са корпуса за бързо реагиране но пък несериозно е да чакат нареждане от някого. В габрово има и Регионална Дирекция за социално подпомагане. Те имат методическо ръковдоство спрямо Дирекция социално подпомагане. Можете да потърсите съдействието им за да може социалните работници от отдела по- скоро да посетят детето. Дано само соц. не Ви се ядосат и ненапишат някакви глупости в социалния доклад(все пак те не са лекари).
neznaiko
Потребител

Мнениеот miroslavandr » 25 Май 2006, 09:54

Благодаря за съвета neznaiko. Сега ще отида да разговарям и с тези хора от социалната дирекция. Решил съм да не се предавам.
miroslavandr
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 25 Май 2006, 10:38

от Регионалната Дирекция. Просто бъде по - спокоен и нещата ще си дойдат на мястото.
neznaiko
Потребител

Мнениеот miroslavandr » 25 Май 2006, 10:42

neznaiko написа:от Регионалната Дирекция. Просто бъде по - спокоен и нещата ще си дойдат на мястото.

Ходих, хората ме разбраха и ми дадоха съвет какво да правя. От съображения, че все пак този форум се посещава от доста хора съветите на регионалната дирекция ще напиша на по - късен етап
miroslavandr
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 26 Май 2006, 13:54

Пуснете сигнал до Дирекция социално подпомагане, че майката травмира детето, а може и до полицията. Не мисля, че ще спечелите дело за домашно насилие с оглед фактите, тъй като не сте посочили много, но ще е силен коз при предоставяне на родителските права. Това, че го е зарязала в такава ниска възраст също е силен коз за Вас!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот neznaiko » 26 Май 2006, 14:47

Човека вече каза, че от Дирекция "Социално подпомагане" Габрово са му заявили, че ще идат на проверка след понеделник (когато се върне на работа началника на отдел "ЗД". Очевидно е че някой хора нищо не могат да предприемат без началници). Пък и каквото да е становището на отдел "ЗД" то не е задължително за съда. Ако обаче, човека казва истината и успее да докаже пред съда твърденията си вярвам, че съдът ще му предостави упражняването на родителските права.
Що се отнася до Закона за защита срещу домашно насилие намесата на Дирекция "социално подпомагане" не е задължителна.По този ред и самия гражданин може да се обърне към съда в качеството си на родител.Макар, че ще е проблем доказването на насилието.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 26 Май 2006, 14:59

Прочетох всичко и ми се струва ,че това е традиционния български случай съчетан с много омраза простотия и тъпотия. Да изкараме майката най-черна защотооооооооооо ...............абе човек развода си е развод но добрите отношения макар и заради детето са нещо много важно .
С ходене до социалните служби нищо няма да постигнеш ,майката на детето ти не е някаква си пропаднала жена от рода на пияница и наркоманка или каквото и да е там.
Страхте е за едно жилище щото има вероятност макар и да не е СИО да го присъдят за известно време на жената така ли и вършиш глупост след глупост .
Детето се било травмирало .......е сега наистина ще се травмира като си решил да тормозиш майка му ,защото ще ти се наложи да разбереш ,че майката не може да се замени с нищо ........дори скъпите ти родители и ти взети заедно пак не можете пък каквота и да е тя.
donna
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 26 Май 2006, 15:44

Това вече се нарича женска солидарност.
Донна неразбрах защо нападна така човека. И защо не можеш да повярваш, че човека е загрижен истински за детето си. Какво толкова необчайно има.
И още нещо не си ли срещала майки който не полагат необходимите грижи за детето си. Човекът каза, че дори и на лекар не го е завела. А и защо считаш, че съда непременно трябва да присъди упражняването на родителските права на майката.
Що се отнася до това кога детето ще се разтрои повече, дали след развода или при наличието на брак съпроведен със непрекъснати скандали - можем да поспорим.
Не заемем страна в спора. Просто ми се струва, че ние можем да даваме съвети, но решението за развод не следва да го вземаме ние(посетителите на сайта) а съпрузите.
Така че не съди човека, особенно ако не си запозната със случая.Това че си прочела всичко по темата не означава че познаваш случая. Както и самия Мирослав каза "искам да спестя ..." -било поради такт било поради цивилизовано отношение. В край на сметка за да се разведе човек не е необходи ма вади всички "кирливи ризи".
Така че нека не изземваме функциите на съдята.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 26 Май 2006, 15:54

Чакай чакай пък на твоето му се казва мъжка солидарност ,познавайки много добре народопсихологията на почти вс. мъжко у нас ще ти кажа следното :
Първо никого не карам да НЕ СЕ РАЗВЕЖДА.
Второ децата си растата с или без развод негативите са си за родителите ,възпитанието на едно дете не зависи от това дали родителите са разведени или не /който си го мисли е глупак 100% с разбирания от близкото социалистическо време/ .
Трето тоя е решил да побърка майката на детето си заради единия скапан апартамент -та да не би случайно да и го присъдят.
Такъв като него мога да ти кажа ,че с удоволствие бих смачкала в залата /правила съм го / .
Четвърто Майката винаги си остава за едно дете майка .........ясно ли ти е за какво говоря, а тук някакъв си ай да не го квалифицирам е решил да я смачка заради камара тухли или панели ..........ами да си ги завре тия тухли знаеш ли къде .
За негово сведение ,а и за сведение на други къщи и коли се купуват поне на мен на два пъти ми се наложи в тоя живот и знаеш ли не ми пукаше за нищо .........приключих с едното и започнах вс. друго начисто ,какво направих със старото ли /то тухлите си бяха мои/ зарязах го ,не ми пука за тях ..........сега имам нови тухли и тях да загубя някой ден пак ще си купя ,но заради едните керемиди не си струва усилията ,които питащия полага замен лично е жалка картина . :cry:
donna
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 26 Май 2006, 17:03

Не виждам смисъл да спорим. Още повече, че ти не искаш да повярваш, че въпроса не е в апартамента, а кой по-добре ще се грижи за детето.
Какво значи да познаваш добре народопсихологията на българина. Ами като я познаваш толкова добре как би ми обяснила факта, че има майки които не желаят да отглеждат детето си. Справка в социалните служби - декларации за съгласие за осиновяване по чл. 61 от СК. Тези майки не са ли "част от народопсихологията". Следващ момент подхвърлените в кошчета за боклук бебета - "народопсихология". Ако тези явления ми ги обясниш с народопсихологията на българина бих ти бил много благодарен.
Незнам кои какво е правил в съдебна зала, но това няма и никакво значение.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 26 Май 2006, 18:23

Ти първо се попитай къде са бащите на тия бебета за които говориш.
Второ за да се даде едно дете за осиновяване причините са комплексни и не е свързано само с народопсихологията на българката има го по целия свят.
А на въпроса на питащая как да си запази керемидите ,е ще си ги запазят родителите му и ще ги вземат дори с тях на онзи свят.
Това с което се е захванал е една долна постъпка ,човека е за съажеление .
donna
Старши потребител

Мнениеот miroslavandr » 26 Май 2006, 22:35

Здравейте, не знам с какво токова съм ядосъл госпожа donna, но и се извинявам ако съм я засегнал. Само искам да подчертая, че не съм си позволил да обиждам или да оплювам някого. Всеки има право на свое собствено мнение и това според мен и най - доброто на демокрацията, но за мен целта сега наистина е в това да съм сигурен, че детето ми ще е добре. Може би народопсихологията на българина е точно такава каквато госпожата изразява в постовете си, а именно да "смачка в залата". Аз никъде не съм поствал такова нещо (не съм чел отново всичко) но никъде не съм казал според мен че искам да мачкам някого. Напротив аз само исках помощ от някого. Хора защо трябва да се заяждаме и да се "смачкваме"? Снощи говорих с бащата на моята жена - тъст ми. Ако искате ми вярвайте той се разплака и каза, че там където е детето в момента условията за живот на детото са неподходящи. Що се отнася до жилището - за него имаше един въпрос само и това е. За последно се връщам на написаното от госпожа donna - права е за това, че за едно дете майката си е майка, но според мен и бащата си е баща, е госпожо аз съм казал на всички които познавам - никога не бих си позволил да всея омраза у детето си към друг човек, а най - малко към майка му та дори и ако съда даде на мен родителските права и детето един ден каже "тате тази вечер искам да видя мама" аз бих го завел веднага а не да отбягвам с тъпи обяснения защото по този начин бих наранил детето, което обичм безкрайно, а не някой друг.
miroslavandr
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 29 Май 2006, 09:12

Bori se za deteto si i ne slushai kakvo ti govoriat hora koito obi4at da ma4kat. Ti si roditel to4no tolkova kolkoto i maikata i imash sashtite prava kato neia. Gospoja Donna iavno obi4a da ubrekva vseki razveden bashta.
Za teb sega e vajno da osigurish po dobar jivot na deteto si.
Uspeh.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 29 Май 2006, 09:34

neznaiko написа:Bori se za deteto si i ne slushai kakvo ti govoriat hora koito obi4at da ma4kat. Ti si roditel to4no tolkova kolkoto i maikata i imash sashtite prava kato neia. Gospoja Donna iavno obi4a da ubrekva vseki razveden bashta.
Za teb sega e vajno da osigurish po dobar jivot na deteto si.
Uspeh.

Кажи го по точно бори се за апартамента ..............я да видим какво е написал "нещастния татко ":

"1. Жилище - аз имах жилище придобито преди брака чрез дарение от моите родители, като те си бяха запазили вещо право на ползване до живот. Продадохме това жилище и купихме друго по време на брака което по нотариален акт се води на майка ми. "
Имал жилище ......те са живели там въпреки ,че родителите са си запазили ползването ...после го продал /то това е семейно жилище става със съгласието на съпругата/ и купили друго на името на майка му -демек на родителите му /той още като се е женил мислел да се развежда ,не е предположил че и новото жилище може да се ползва за определен срок ако съда реши от съпругата/

"Има ли право жена ми да иска да и бъде предоставено това жилище да живее в него въпреки че нейната майка живее в къща, сестра и в апартамент сама, баща и в къща сам? И ако иам такова право решение ли е продажбата на апартамента или има и друго решение за да си запазя собствеността на родителите ми? "-Нали нямаше условия къде да живее -тъщата и тъста си имат отделни жилища...............

"2. Детето - непрекъснато е травмирано от нейните скандали, искам да бъде оставено на родителите ми и мен до решението на съда,които го гледахаме 4 месеца миналата година защото тя отказа да го гледа, но тя не иска и иска да го вземе при неясни условия на живот и без да съм наясно кога и по какъв начин мога да го виждам. "-Тя женати вдига скандали и ти седиш прав като пън и геройски мълчиш ...........бре каква статуя.Искал да бъде оставено на него и на родителите му -щото ясно те родителите му ще го гледат това дете докато той си вее байрака.

"Детето посещава детска ясла и е свиканало с приятели там, също така обича безкрайно баба си и дядо си (родитлите ми). Посъветвайте ме как да постъпя за да няма повече тормоз за детето? "- Майка тормозела детет щото то ходело на ясла и имало приятели там -знаеш ли каква е психиката на едно дете до 3г. и колко помни приятелите и колко е вързано с ясрлата , същото е и с бабата и дядото .........обичало ги безкрайно ,а дали това дете на 2,5г. има все още съзнателни спомени ,такива които да помни .............НЕ

"Днес има леко развитие по темата - майка ми и баща ми дойдоха и ни предупредиха, че са ни предоставили апартамента да живеем в него в мир и разбирателство за да не излизаме на свободен наем, но тъй като не се разбираме ни помолиха да освободим тяхната собственост, "- те намерили начин вече да изгонят жената ..........СПОКО КЕРЕМИДИТЕ ЗА СЕГА ГИ ЗАПАЗИХТЕ!

"между другото все още жена ми си изнесе багажа снощи и пред свидетел напусна жилището. Сега казва, че е дошла за детето за да го заведе при майка си. "-АЙДЕ ИЗНЕСЕ СИ НЕЩАТА ...............ай при един развод по исков ред как може да и присъдат тва жилище......той викал и свидетели да доказва кво бе .........че бяга от къщи ли .......аме като не може да трае такъв ,с който явно не може да се живееее кво да прави да живее с него и да си опропасти живота за вбъдеще ............не отговора е изритва се .

"Аз поисках да отида с детето си защото според мен аз и тя сме с равни родителски права към момента. Посъветвайте ме да ходя ли там и какво да правя с оглед да не си навредя за съдебното заседание? "
- а ти не знаеш как да процедираш..........майка и не е длъжна да те пусне в дома си ,пък явно се притесняваш някой да не види скандела който вдигаш там............да не си навредил..........е няма да навредиш на керемидите ,те няма да се счупят от това .
donna
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 29 Май 2006, 11:25

Donna ostavi 4oveka namira. Ne razbiram zashto izdevatestvash nad nego. Toi se obarna za savet kam nas.Dadohme mu savet i nikoi drug ne se nae da sadi 4oveka(nito saprugata mu). Nevijdam zashto si taka pripriana i tolkova negoduvash. Za apratamenta na gospodina, za tova 4e se razvejda, za deteto mu ili za tova 4e stradash ot niakavi svoi si kompleksi. Shte me proshtavash no ne gi izbivai varhu obiknovennite hora.Te ne sa vinovni za tova 4e jivota ti se e stekal po tozi na4in.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 29 Май 2006, 11:33

Сори но живота ми точно по тоя начин не се е стекъл , аз лично не държа на вещите това трябва да си го разбрал .Комплекса го имаш ти явно мъжкото ти самочувствие е отишло на кино ...кво да се прави великото мъжко АЗ :lol:
Но наистина питащия е жалка картина ........като чета какво е направил още като се е оженил с цел да не присъдят при един развод жилището на жената.
Питам се кой ли ден ще променят СК ........в една нормална държава на тая майка би получила и издръжка /говоря за издръжка на жената ,не за издръжка на детето /и жилището с оглед нормално израстване и възспитание на детето и подсигуряване на спокойствие.
Сега какво се получава ............един типично нашенски БЪЛГАРИН се опитва да унищожи настоящо бившата си жена........тогава при една промяна на СК нашият човек сигурно би изревал като ранен лъв!

ИМАМ ПРАВО НА МНЕНИЕ ТОВА ЧЕ ТЕБ ТО НЕ ТЕ УСТРОЙВА СИ Е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ....... :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 29 Май 2006, 12:02

ne stava vapros dali mnenieto ti me ustroiva ili ne. Prosto spored men ti vijdash neshtava vinagi v 4erno i bialo. V jivota oba4e ima i drugi tsvetove. I v tova niama dishto losho.Dori i kogato tsvetovete sa po mra4ni.
Shto se otnasia do majkoto mi samo4uvstvie nevijdam to kakvo obshto ima sas brakorazvodnoto delo, s roditelskite prava i s jilishteto.
A po otnoshenie na izdrajkata na bivsh saprug razporedbata na 4l.81 t.1 ot SK predvijda taka. Taka 4e i tova ne e problem spored men.
A jelaniata za novo SK az li4no ne gi spodeliam. I ne zaradi izdrajkata.Prosto sa mmalko skepti4en kam po-goliama 4ast ot novoto zakonodatelstvo.
neznaiko
Потребител

Мнениеот donna » 29 Май 2006, 12:13

neznaiko написа:ne stava vapros dali mnenieto ti me ustroiva ili ne. Prosto spored men ti vijdash neshtava vinagi v 4erno i bialo. V jivota oba4e ima i drugi tsvetove. I v tova niama dishto losho.Dori i kogato tsvetovete sa po mra4ni.
Shto se otnasia do majkoto mi samo4uvstvie nevijdam to kakvo obshto ima sas brakorazvodnoto delo, s roditelskite prava i s jilishteto.
A po otnoshenie na izdrajkata na bivsh saprug razporedbata na 4l.81 t.1 ot SK predvijda taka. Taka 4e i tova ne e problem spored men.
A jelaniata za novo SK az li4no ne gi spodeliam. I ne zaradi izdrajkata.Prosto sa mmalko skepti4en kam po-goliama 4ast ot novoto zakonodatelstvo.

За издръжка по сегашния СК на бивш съпруг здраве му кажи ........а за нов СК това ще е добре дошло .......,аз не виждам нещата в черно и бяло ами просто чета какво е написал човека :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот neznaiko » 29 Май 2006, 13:02

I sadish 4oveka
neznaiko
Потребител

Re: Сложен казус - с последващо развитие

Мнениеот miroslavandr » 31 Окт 2008, 15:06

Здравейте отново, измина много време от времето на предишните ми постове, но бях обещал да кажа какво се е случило и сега ще го направя. Така значи по време на бракоразводното дело оспорих първия доклад на служба "Закрила на детето" тъй като не беше никак обективен. Съдът прие възраженията ми и назначи нов. Новия беше обективен, но завършваше странно - нещо от сорта "въпреки, че бащата има по- добри условия за отглеждане на детето, предвид ниската възраст на детето предлагаме родителските права да се дадат на майката". Та от там последва едно абсурно решение на пърава инстанция в смисъл личните ми контакти с детето бяха определени всяка първа и трета седмица от месеца в събота от 08.00 до 20.00 и в неделя 08.00 до 20.00, обжалвах това и на втора инстанция сляха дните. Сега малко за госпожа Донна която ме нападна без да е наясно защо писках помощ в този сайт. Нямам нищо лично против нея, но мето лично мнение е, че такива хора са безполезни и злобата е завладяла тяхното съзнание, след като те не успяват в живота се озлобяват и имат желание да навредят, а не да помагат. Толкова за нея, не си заслужава повече писания. Та няколко месеца след развода, на бившата съпруга и стана трудно да гледа детето и всичко дойде на мястото си, тъй като малкия ми син започна да живее с мен и сега съм истински щастлив. Та след доклада на отдел "Закрила на детето" "справедливия" български съд взе великото решение позовавайки се на своята практика и остави грижите над детето на майката, на която аз сега плащам издръжка и си гледам детенцето. Това за издръжката засега не е проблем за мен и в името на доброто за синът ми аз си плащам един вид за щастието и спокойствието на детето.
Успех на всички добри хора пожелавам. Към всички които обичат децата си без значение мъже или жени отправям посланието - борете се за щастието на децата си и не се предвайте никога, дори да се опитват да ви мачкат както се изразяваше един човек. Помнете че мачкат не силните а слабите, силните се борят.
miroslavandr
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси