- Дата и час: 16 Дек 2024, 15:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kak sina mi da ostane pri men makar 4e niamam brak s bastata
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
kak sina mi da ostane pri men makar 4e niamam brak s bastata
bastata na sina mi iska da mi go vzeme ,atoi e samo na 6g.,nie niamame skio4en brak,kakvo da pravia,moje li da mi go vzeme bez re6enie na sada
- anbasten
- Нов потребител
Точно без решение на съда двамата родители имат еднакви права.
Насила не може да го вземе, т.е. не бива. Но има същото право като Вас доброволно да си го заведе вкъщи.
При спор и съд предимството е категорично на Ваша страна просто защото сте женският родител, а не мъжкият.
Насила не може да го вземе, т.е. не бива. Но има същото право като Вас доброволно да си го заведе вкъщи.
При спор и съд предимството е категорично на Ваша страна просто защото сте женският родител, а не мъжкият.
-
portokal - Старши потребител
portokal vnasiash v komentara si otenuci na diskriminacia:) bashtata i maikata sa ravni pred suda v pravata si i dvamata imat ednakuv shans da specheliat delotot za roditelski prava nad deteto. Sudut 6te re6i v kraina smetka, kato faktorite ot koito shte se rukovodi pri vzemaneto mu sa mnogo: pola i vuzrastta na deteto, roditelskite kachestva na vseki edin ot dvamata, moralnite, vuzpitatelski umenia, sredata, v koito shte jivee deteto, 3ti lica, koito mogat da pomagat pri otglejdaneto na deteto, finansovite vuzmojnosti na vseki ot roditelite, zdravoslovnoto im sustoianie..... i t.n. Taka 4e prava - ravni! V konkretnia sluchai obache kato se ima predvid che deteto e na 6 g. tova e edinstvenia kriterii vurhu koito imam pogled v momenta sudut bi predpochel maikata. Tova go kazvam est. pod uslovie, che ne sum zapoznata s drugite faktori.
G-jo obru6tam se kum vas sus slednia suvet, ako se strahuvate che bashtata na sina vi moje da vi go vzeme i ne mojete da postignete sporazumenie po otnoshenie na tova, koi da gleda deteto i koi da uprajniava rod. prava, zavedete isk, reshenieto na suda shte zamesti lipsvashtoto suglasie i bashtata shte triabva da se suobrazi s nego! Tova e ot men! Uspeh! ako reshite da zavedete delo - vi preporuchvam da potursite advokat!
G-jo obru6tam se kum vas sus slednia suvet, ako se strahuvate che bashtata na sina vi moje da vi go vzeme i ne mojete da postignete sporazumenie po otnoshenie na tova, koi da gleda deteto i koi da uprajniava rod. prava, zavedete isk, reshenieto na suda shte zamesti lipsvashtoto suglasie i bashtata shte triabva da se suobrazi s nego! Tova e ot men! Uspeh! ako reshite da zavedete delo - vi preporuchvam da potursite advokat!
- spravedlivost
- Младши потребител
Доколкото знам при положение, че нямате брак бащата няма права над детето или равни с Вашите.Гледах го по телевизора.Вие имате право да заведете дело за издръжка и дни за режим на лично отношение на бащата с детето(в случай,че не живеете на семейни начела).Пример:издръжка-60лв.и режим с бащата всяка първа и трета седмица от месеца от 10.00ч -събота до 18.00ч-неделя.
- ilen1971
- Младши потребител
Доколкото знам при положение, че нямате брак бащата няма права над детето или равни с Вашите.Гледах го по телевизора.Вие имате право да заведете дело за издръжка и дни за режим на лично отношение на бащата с детето(в случай,че не живеете на семейни начела).Пример:издръжка-60лв.и режим с бащата всяка първа и трета седмица от месеца от 10.00ч -събота до 18.00ч-неделя.
- ilen1971
- Младши потребител
ilen, ostavi tova na uristite! oburkvash jenata! tova koeto si gledala po "televizora" ne e goden izto4nik na info. tuk e bez zna4enie dali imat brak ili ne i dvamata sa RODITELI!!!!!
- spravedlivost
- Младши потребител
Да, без значение е дали имат брак. Правата им са равни до момента, в който съдът предостави упражняването на родителските права на единия.
Но, Spravedlivost, все пак при съдебен спор е от голямо значение полът на родителя. Майката е с огромно предимство, без, разбира се, да е задължително родителските права да се предоставят непременно на нея. Ти го знаеш не по-зле от мен. Не защото така пише в закона, а защото такава е практиката абсолютно навсякъде. Горе-долу такова е и разбирането, изразено в едно дъъъълго тълкувателно решение: зависи от възрастта на детето, зависи от пола, ама все пак майката е за предпочитане. Освен при по-големи момчета, където може да се избере и бащата. Ама може и майката. Ама да не се делят по възможност децата..., ама това, ама онова...
Но, Spravedlivost, все пак при съдебен спор е от голямо значение полът на родителя. Майката е с огромно предимство, без, разбира се, да е задължително родителските права да се предоставят непременно на нея. Ти го знаеш не по-зле от мен. Не защото така пише в закона, а защото такава е практиката абсолютно навсякъде. Горе-долу такова е и разбирането, изразено в едно дъъъълго тълкувателно решение: зависи от възрастта на детето, зависи от пола, ама все пак майката е за предпочитане. Освен при по-големи момчета, където може да се избере и бащата. Ама може и майката. Ама да не се делят по възможност децата..., ама това, ама онова...
-
Аз също живея с мъж на семейни начела и имаме дъщеря.Това ме интерасуваше и затова гледах едно предаване преди около година.Там така го обясниха.Равни права имат родителите за отглеждане на детето, но когато стане въпрос за раздяла детето остава при майката.
- ilen1971
- Младши потребител
Ilen71, абсолютно същото важи и за женени, които се разделят или разведат. Не защото в законите пише, че детето остава точно при майката (а не при бащата), а защото разбирането на обществото и на съда е "майката си е майка и нищо не може да я замени".
При разделени родители (женени или не) съдът може да се произнесе при кой родител да остане детето, ако те не могат да се разберат. При развод - задължително се произнася.
При разделени родители (женени или не) съдът може да се произнесе при кой родител да остане детето, ако те не могат да се разберат. При развод - задължително се произнася.
-
В случая на родители без брак е много важно дали бащата е припознал детето - защото, ако не го е припознал, преди да поиска съда да му присъди родителските права, ще трябва да докаже бащинството си.
- rts
- Активен потребител
В случая на родители без брак е много важно дали бащата е припознал детето - защото, ако не го е припознал, преди да поиска съда да му присъди родителските права, ще трябва да докаже бащинството си.
- rts
- Активен потребител
Разбира се, все пак говорим за бащата, а не за филанкишията (какъвто би бил поне формално, ако не е припознал детето).
-
Portolkal, колкото и да ти изглежда абсурдно - има житейски ситуации, в които бащата въпреки, че се признава за такъв, не е припознал детето си. Аз имам много близък роднина, с който се случи точно това: баща му не се крие, контактува със сина си, нарича го: "сине" пред свои и чужди, помага ми финансово и морално, но не го е припознал и за нещастие почина преди да направи тази важна стъпка. Прочее, не бъди толкова уверен, че "филанкишията-баща" е припознал детето!
- rts
- Активен потребител
Re: kak sina mi da ostane pri men makar 4e niamam brak s bas
Заведи ИСК за лишаване от родителски права по закона за БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО /Закона за Закрила на детето и Закона за домашното насилие.Мога да ти помогна с по-подробна информация на тел.0887506808.В момента водя такова дело и съм запозната перфектно с подобен вид искове.
- pkalinkina
- Нов потребител
Заведи ИСК за лишаване от родителски права по закона за БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО /Закона за Закрила на детето и Закона за домашното насилие.Мога да ти помогна с по-подробна информация на тел.0887506808.В момента водя такова дело и съм запозната перфектно с подобен вид искове.
- pkalinkina
- Нов потребител
- pkalinkina
- Нов потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|