- Дата и час: 16 Дек 2024, 02:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЕТСКА ИЗДРЪЖКА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЕТСКА ИЗДРЪЖКА
Имам следният проблем: със съпругът ми сме разделени от 6 години, но нямаме официално развод. Един ден просто не се прибра. Предпочете да живее с родителите си, вместо да има семейство и произтичащите от това задължения. Многократно сме го търсили, говорила съм и с родителите му, но без никакъв резултат. От тогава не е идвал и изобщо не се интересува от детето си. Не дава никаква издръжка. Официално не се води на работа и няма никакво имущество на негово име, всичко е на името на неговите родители. Искам да подам дело за издръжка на детето, но откъде бих могла да получавам присъдената издръжка??? Казаха ми, че в такива случаи след като се докаже, че бащата няма никакви доходи и имущество, Общината я изплащала. Не съм обаче чула някой да е получил детска издръжка от Община. Моля, някой който е минал по този път или би могъл да ми помогне със съвет да пише. Благодаря на всички предварително!!!
- viki2006
- Младши потребител
Знам, че трябва да заведа дело за издръжка, но искам да знам дали има случаи на изплащане на издръжката от общината и какъв е начинът, защото в никакъв случай няма да я получа доброволно, а освен това няма нищо на негово име. Освен това с месеци ще се крие и няма да подписва призовките. Затова искам да знам дали въобще да се захващам с всичко това!
- viki2006
- Младши потребител
Няма нужда да се развеждате. Просто поискайте издръжка. По-лесно е и при подаване на молбата не се внасят такси. С искова молба до районния съд срещу бащата - подавате я Вие от името на детето като негов законен представител. Към молбата прилагате копие (подписано от Вас) от удостоверението за раждане на детето. Можете да поискате издръжка и до една година назад от подаване на исковата молба - ако Ви е напуснал преди повече от година. Ако сте се разделили преди по-малко от година - назад за периода на раздялата, в който не е давал издръжка. Това е освен издръжката, която ще се присъди занапред.
След решението на съда - изпълнителен лист и изпълнително дело. След като съдия-изпълнителят установи, че няма откъде да събере задължението, ще можете да я получавате от общината. Да, има такива случаи.
След решението на съда - изпълнителен лист и изпълнително дело. След като съдия-изпълнителят установи, че няма откъде да събере задължението, ще можете да я получавате от общината. Да, има такива случаи.
Последна промяна portokal на 07 Юни 2006, 11:21, променена общо 1 път
-
portokal - Старши потребител
Притеснява ме това, че няма да може да бъде призован за делото за издръжка, тъй като ще се крие и няма да подпише призовката. Също така общината може и да откаже да изплаща издръжката. Какви са начините за призоваване? Може ли все пак да бъде призован по някакъв начин? И как общината ще плаща издръжката?
- viki2006
- Младши потребител
Общината не може да откаже, щом веднъж е осъден и в изпълнителното дело се е установило, че няма имущество.
Колкото до призоваването - при отказ, удостоверен по надлежния ред от призовкаря, се смята призован; може да се връчи също на съсед, който се съгласи да предаде призовката... Вижте в Гражданския процесуален кодекс - има го на този сайт горе в "Закони" - реда за призоваване, това са членове от четиридесет и някой до петдесет и някой.
Сега обърнах внимание, че раздялата е от 6 години, а не - детето е на 6. Значи за една година назад може да се иска издръжка, а ако детето е навършило 14 години - исковата молба се подава лично от него, а не от Вас от негово име; но с Ваше съгласие (т.е. два подписа на молбата).
Колкото до призоваването - при отказ, удостоверен по надлежния ред от призовкаря, се смята призован; може да се връчи също на съсед, който се съгласи да предаде призовката... Вижте в Гражданския процесуален кодекс - има го на този сайт горе в "Закони" - реда за призоваване, това са членове от четиридесет и някой до петдесет и някой.
Сега обърнах внимание, че раздялата е от 6 години, а не - детето е на 6. Значи за една година назад може да се иска издръжка, а ако детето е навършило 14 години - исковата молба се подава лично от него, а не от Вас от негово име; но с Ваше съгласие (т.е. два подписа на молбата).
-
portokal - Старши потребител
ИМАМ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС-КОГАТО НА БАЩАТА СЕ ВОДИ АВТОМОБИЛ В КАТ, НО ТОЙ Е ПРОДАЛ, СЪДИЯТА ОТКАЗВА ДА ИЗДАДЕ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ КЪМ ОБЩИНАТА- КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ
- gavril
- Младши потребител
gavril написа:ИМАМ СЛЕДНИЯ ВЪПРОС-КОГАТО НА БАЩАТА СЕ ВОДИ АВТОМОБИЛ В КАТ, НО ТОЙ Е ПРОДАЛ, СЪДИЯТА ОТКАЗВА ДА ИЗДАДЕ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ КЪМ ОБЩИНАТА- КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ
Как ги еу продал............сигурно някой го управлява с пълномощно ,ами продажбата на автомобил е формална сделка ,все още автомобила е негов . Ако е така поискайте запор на автомобила и спирането му от движение ,ще стане интересно
В НАП направена ли е проверка води ли му се автомобила?
Държавата чрез общините изплаща издръжката, когато тя е присъдена с влязло в сила съдебно решение в полза на български гражданин и не се изплаща редовно от длъжника по образуваното изпълнително дело. Счита се, че издръжката не се изплаща редовно, когато по изпълнителното дело не постъпват суми за пълния размер на две и повече месечни вноски, въпреки че е наложен запор върху трудовото възнаграждение или друго вземане и че са предприети изпълнителни действия върху имуществото на длъжника.
Направена ли е справка от НАП дали длъжника работи защото ,
Съдия-изпълнителят съставя констативен протокол, когато установи, че длъжникът: не работи и не притежава имущество, върху което да се насочи изпълнението; е с неизвестен адрес в страната или в чужбина или, макар и с известен адрес, се намира в държава, където съдебното решение не може да се изпълни; е военнослужещ на наборна военна служба; изтърпява наказание лишаване от свобода.
Съдия изпълнителя не издава изпълнителен лист ,трябва да подадете писмено искане . Искането се подава чрез съдия-изпълнителя, в чийто район е изпълнителното дело, и в него взискателят декларира за кои месеци не е получил издръжка. Съдия-изпълнителят изпраща искането на общината по постоянния адрес на длъжника в 10-дневен срок от постъпването му.
Когато адресът на длъжника в страната или в чужбина е неизвестен, искането се изпраща по постоянния адрес на взискателя.
Вие подали ли сте такова искане , ако сте какъв е мотива да ви откаже СИ , все пак обжалван ли е отказа и накрая пускайте си новите въпроси в нова тема , така е най-добре .
- donna
- Старши потребител
Абе, донке, спри с безумията си - спиране на автомобил, не схванали най-сетне, чме само Неврокопския съдия-изпълнител ги "чува" тез работи. А и може би свищовския, но предвид моето уважение на юристите от Свищов, дълбоко се съмнявам:)))) Имам удоволствието да познавам един голям човек-юрист от Свищов, та затова не смея да обобщавам за тях.
- gega
- Потребител
gega написа:Абе, донке, спри с безумията си - спиране на автомобил, не схванали най-сетне, чме само Неврокопския съдия-изпълнител ги "чува" тез работи. А и може би свищовския, но предвид моето уважение на юристите от Свищов, дълбоко се съмнявам:)))) Имам удоволствието да познавам един голям човек-юрист от Свищов, та затова не смея да обобщавам за тях.
Ха ха ха НЕЩАСТНИЦЕ престани да ставаш смешна.Като юрист си слаба с две думи гола вода ,пет пари не давам кого познаваш и кого не .
Мале ма ти си била по-луда и болна отколкото смятах ......тръгнала да дрънка по форумите ........а и по кютата на колегите преди време голям смях падна с тебе .
Ай върви да спиш .............и не се тикай там където си некомпетентна ха ха ха ...............
Сега колеги дае видим от какво страда гегата ............ от злоба ,простотия или нещо по-вече...........ха ха ха ха ха ....мила иди да се прескачаш както е казал народа ...........
А забравих то нещо манийно имаше тука .......страдаше от манията ,че е най-компетентна ,че съдиите трябва да и искат мнението .......,че всички са тъпанари и за това гегата била неоценена .......СМЯХ
Гега душо не си ли намери приятелка .........
- donna
- Старши потребител
donna написа:
Ха ха ха НЕЩАСТНИЦЕ престани да ставаш смешна.Като юрист си слаба с две думи гола вода ,пет пари не давам кого познаваш и кого не .
Мале ма ти си била по-луда и болна отколкото смятах ......тръгнала да дрънка по форумите ........а и по кютата на колегите преди време голям смях падна с тебе .
Ай върви да спиш .............и не се тикай там където си некомпетентна ха ха ха ...............
Сега колеги дае видим от какво страда гегата ............ от злоба ,простотия или нещо по-вече...........ха ха ха ха ха ....мила иди да се прескачаш както е казал народа ...........
А забравих то нещо манийно имаше тука .......страдаше от манията ,че е най-компетентна ,че съдиите трябва да и искат мнението .......,че всички са тъпанари и за това гегата била неоценена .......СМЯХ
Гега душо не си ли намери приятелка .........
Донке, неграмотгността блика от теб, но аз съм захванал една "просветителска" идея - да те науча да пишеш и да се изразяваш грамотна на майчиния си Язик - "по-вече" - що е то , донке, колко пъти трябва да ти се НАБИВА в "Умната" ти главица, че "Повече" е наречие и не се степенува, но донна с малко "д", с какво пък и да бъде, всъщност, не може да схване, защото тя е завършила РусИнския РабФак, а дори не е трябвало да преминава четвърти клас. Но както и да е - дончето отново ще трябва да понесе ЗАСЛУЖЕНИ критики. Но вече не от мен! Хората са достатъчно зрели да разберат това! Чао, донке, с малко "д"! И "Лека нощ!"
- gega
- Потребител
koelgi ne se zaqjdaite nima loshi i dobri uristi-tezi koito sa umni im lici v pari===
ako moje qsen otgovor na vaprosa mi tai kato sadia izpalnitelia otkazva da izdade reshenie zaradi avtomiobila
ako moje qsen otgovor na vaprosa mi tai kato sadia izpalnitelia otkazva da izdade reshenie zaradi avtomiobila
- gavril
- Младши потребител
gavril написа:koelgi ne se zaqjdaite nima loshi i dobri uristi-tezi koito sa umni im lici v pari===
Направете справка в ОБЩИНАТА ОТДЕЛ МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ за имуществото , ако автомобила е продаден , то новия купувач ще е подал декларация ,нищо чудно обаче да не е сменил още талона и в КАТ да се води автомобил или друк вариянта тъй наречения от вас купувач да управлява автомобила с едно пълномощно и той да не не прехвърлен още ........затова поискайте от СИ и спиране от движение, така автомобила ще се спре от движение ,оня с пълномощното няма да може да го управлява и ще стане интересно........
- donna
- Старши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|