начало

Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК Посредникът в потребителското кредитиране и опасните празноти в ЗПК

Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!

Мнениеот vihrenvt » 07 Юни 2006, 22:32

Po vreme na brakorazvodno delo po privremenni merki s izp.list sadia-izpalnitel mi nalaga zapor na zaplatata mi ot 160lv.,koiato sam udostoveril v sada pri usporvane na predishnijat isk za izdragka 130lv.Sega sam osaden na izdragka 105 lv-60lv. za dashteria na 16g. i 45lv.za since na 10g.Otdelno ima za minalo vreme 525lv.+100lv.adv.honorar i 105lv.taksa 4SI.Kak ste se opredeli ot scetovoditelia sumata,koiato shte se udarga?Az rabotia v drugo naseleno miasto samo noshtno vreme kato ohrana i za patuvane do mestorabotata plashtam 20 rab. dni po 2 lv.=42 lv.Kakvo shte mi ostane ot zaplatata,s kakvo i kade shte giveja?Iskam da si plashtam izdrazkata,zashtoto si obicam decata...Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia?Rabotodateliat mi iska,bez tova da ima vrazka s deloto,da me prenaznaci na polovin raboten den-80lv.Kakvo sledva pri tazi situazija?Molia vi,pomognete mi da se orientiram i da izliaza ot tazi barkotija!S nadezda-Vse oshte NERAZVEDEN ot V.TARNOVO
vihrenvt
Нов потребител

Re: Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!

Мнениеот donna » 07 Юни 2006, 23:08

vihrenvt написа:Po vreme na brakorazvodno delo po privremenni merki s izp.list sadia-izpalnitel mi nalaga zapor na zaplatata mi ot 160lv.,koiato sam udostoveril v sada pri usporvane na predishnijat isk za izdragka 130lv.Sega sam osaden na izdragka 105 lv-60lv. za dashteria na 16g. i 45lv.za since na 10g.Otdelno ima za minalo vreme 525lv.+100lv.adv.honorar i 105lv.taksa 4SI.Kak ste se opredeli ot scetovoditelia sumata,koiato shte se udarga?Az rabotia v drugo naseleno miasto samo noshtno vreme kato ohrana i za patuvane do mestorabotata plashtam 20 rab. dni po 2 lv.=42 lv.Kakvo shte mi ostane ot zaplatata,s kakvo i kade shte giveja?Iskam da si plashtam izdrazkata,zashtoto si obicam decata...Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia?Rabotodateliat mi iska,bez tova da ima vrazka s deloto,da me prenaznaci na polovin raboten den-80lv.Kakvo sledva pri tazi situazija?Molia vi,pomognete mi da se orientiram i da izliaza ot tazi barkotija!S nadezda-Vse oshte NERAZVEDEN ot V.TARNOVO

Първо да пишеш на кирилица ,айде да ти отговоря ,че си ми от района кво да те правя инък браво на колегата справил се е отлично.
Ако питаш мен намери си друга работа ,а до тогава :

Чл. 341. (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г. и ДВ, бр. 28 от 1983 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималното месечно трудово възнаграждение, може да се удържа само:
а) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава до 100 лв. месечно - 1/5 част, ако е без деца, и 1/6, ако е с деца, които то издържа;
б) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 100 до 150 лв. месечно - 1/4 част, ако е без деца, и 1/5, ако е с деца, които то издържа;
в) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 150 до 200 лв. месечно - 1/3 част, ако е без деца, и 1/4, ако е с деца, които то издържа;
г) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 200 до 250 лв. месечно - 1/2 част, ако е без деца, и 1/3, ако е с деца, които то издържа;
д) (нова - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава над 250 лв. месечно - във всички случаи - 1/2 част.
Месечното трудово възнаграждение по предходната алинея се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци.
Посочените по-горе ограничения не се отнасят до задължения за издръжка. В тия случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи

Така че май ще работиш само за издръжка ,

второ "Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia"-е това пследваше да го докажеш :wink:

Възможност - Размерът на издръжката, която родителят дължи на ненавършилите пълнолетие деца, се определя в зависимост от нуждите на децата и от възможностите на родителя в граници, установени от Министерския съвет.Съдът може да определи издръжка под установения минимален размер, когато: други важни обстоятелства налагат това.При изменение на обстоятелствата присъдената издръжка може да бъде изменена или прекратена

За други важни обстоятелства ..........няма да мине да плащаш под минимума ,за прекратяване също , може да поискаш намаляване поне до 30 лв на дете ,но това е нищо за едно дете :cry:
Е все пак казваш привременни мерки ,не обжалва ли определението .

Съвет потърси си друга работа наистина това е най разумното .
donna
Старши потребител

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2006, 08:23

Доколкото разбирам решението за издръжката е влязло в сила. Трябвало е да обжалвате и щяхте да доказвате че сте живяли заедно и сте давали пари за общото домакинство.
Май не сте имали адвокат или ако е така не си е провел доказаването както трябва.
От тук насетне може да искате по всяко време намаляване размера на издръжката, която да бъде съобразена с доходите ви, иначе колегата е прав за принудителното изпълнение-спасение няма.
Щом сте от Търново пишете ми на ел.поща: shisha@gbg.bg но имайте предвид, че за новото дело ще има да внасяте държавни такси и пак всичко, което Ви се присъди като суми ще е за вбъдеще, т.е. за старите суми ще трябва да си платите, щом имате влязло в сила решение.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2006, 08:23

Доколкото разбирам решението за издръжката е влязло в сила. Трябвало е да обжалвате и щяхте да доказвате че сте живяли заедно и сте давали пари за общото домакинство, поради което не дължите суми за минало време.
Май не сте имали адвокат или ако е така не си е провел доказаването както трябва.
От тук насетне може да искате по всяко време намаляване размера на издръжката, която да бъде съобразена с доходите ви, иначе колегата е прав за принудителното изпълнение-спасение няма.
Щом сте от Търново пишете ми на ел.поща: shisha@gbg.bg но имайте предвид, че за новото дело ще има да внасяте държавни такси и пак всичко, което Ви се присъди като суми ще е за вбъдеще, т.е. за старите суми ще трябва да си платите, щом имате влязло в сила решение.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот donna » 08 Юни 2006, 09:13

Ако определението за привременните мерки за издръжка е влязло в сила и решите да заведете дело за нейното намаляване
/предполагам ,че няма да чакате решението на съда по бракоразводното дело съда да се произнесе ,може би ще действате по бързо ,знам ли ./ Ако заведете дело за намаляване на издръжката можете да поискате да ви освободят от държавна такса .
Представете все пак освен декларация за материалното си състояние ,трудовия договор , служебна бележка от работодателяу за удръжките които са направени от заплатат и тъй като ще се окаже ,че няма да получавате нищо може и да ви освободят от нейното заплащане .
donna
Старши потребител

Мнениеот pitasht » 08 Юни 2006, 11:57

По принцип си права Дона, но зависи в кой районен съд. Да не забравяме, че тежката дума взема председателя и от него зависи всичко-да освободи или не лицето от държавна такса. На мен наскоро ми отказаха освобождаване от държавна такса след като представих всички документи-т.е.пенсия на лицето, ТЕЛК с инвалидност 80 %, декларация за доходи и имотно състояние, така че аз лично за нашия край силно се съмнявам да го освободят от такса, но пък човекът да си пробва късмета!!!!! Човек никога не знае.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот vihrenvt » 08 Юни 2006, 21:28

Az obgalvah privremennite merki i iskanite togava izdragki-70+60lv.,kato predstavih dokumenti za dohodi ot tr.borsa 4meseca po 80 lv. i tr.dogovor za 160lv.,zashtoto rabotia kato ohrana i tova plashtat,ta tova e reshenie na okragen sad!Na sledvashtoto zasedanie po razvoda nali moge da se iska namaliavane na sumata,zashtoto ishtcata e dargaven slugitel i dokaza pred sada v predishni zasedania,ce ima dost.dohod,za da se spraviala SAMA!A moga li da osporvam ili crez dokumenti da otmeniat ili namaliat izdragkata za minalo vreme?Blagodaria!NERAZVEDEN
vihrenvt
Нов потребител

Назад към Семейни казуси