- Дата и час: 16 Дек 2024, 15:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!
Po vreme na brakorazvodno delo po privremenni merki s izp.list sadia-izpalnitel mi nalaga zapor na zaplatata mi ot 160lv.,koiato sam udostoveril v sada pri usporvane na predishnijat isk za izdragka 130lv.Sega sam osaden na izdragka 105 lv-60lv. za dashteria na 16g. i 45lv.za since na 10g.Otdelno ima za minalo vreme 525lv.+100lv.adv.honorar i 105lv.taksa 4SI.Kak ste se opredeli ot scetovoditelia sumata,koiato shte se udarga?Az rabotia v drugo naseleno miasto samo noshtno vreme kato ohrana i za patuvane do mestorabotata plashtam 20 rab. dni po 2 lv.=42 lv.Kakvo shte mi ostane ot zaplatata,s kakvo i kade shte giveja?Iskam da si plashtam izdrazkata,zashtoto si obicam decata...Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia?Rabotodateliat mi iska,bez tova da ima vrazka s deloto,da me prenaznaci na polovin raboten den-80lv.Kakvo sledva pri tazi situazija?Molia vi,pomognete mi da se orientiram i da izliaza ot tazi barkotija!S nadezda-Vse oshte NERAZVEDEN ot V.TARNOVO
- vihrenvt
- Нов потребител
Re: Razvod,zapor,izdrazka,kak da ziveja!!!!!!!!
vihrenvt написа:Po vreme na brakorazvodno delo po privremenni merki s izp.list sadia-izpalnitel mi nalaga zapor na zaplatata mi ot 160lv.,koiato sam udostoveril v sada pri usporvane na predishnijat isk za izdragka 130lv.Sega sam osaden na izdragka 105 lv-60lv. za dashteria na 16g. i 45lv.za since na 10g.Otdelno ima za minalo vreme 525lv.+100lv.adv.honorar i 105lv.taksa 4SI.Kak ste se opredeli ot scetovoditelia sumata,koiato shte se udarga?Az rabotia v drugo naseleno miasto samo noshtno vreme kato ohrana i za patuvane do mestorabotata plashtam 20 rab. dni po 2 lv.=42 lv.Kakvo shte mi ostane ot zaplatata,s kakvo i kade shte giveja?Iskam da si plashtam izdrazkata,zashtoto si obicam decata...Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia?Rabotodateliat mi iska,bez tova da ima vrazka s deloto,da me prenaznaci na polovin raboten den-80lv.Kakvo sledva pri tazi situazija?Molia vi,pomognete mi da se orientiram i da izliaza ot tazi barkotija!S nadezda-Vse oshte NERAZVEDEN ot V.TARNOVO
Първо да пишеш на кирилица ,айде да ти отговоря ,че си ми от района кво да те правя инък браво на колегата справил се е отлично.
Ако питаш мен намери си друга работа ,а до тогава :
Чл. 341. (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г. и ДВ, бр. 28 от 1983 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималното месечно трудово възнаграждение, може да се удържа само:
а) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава до 100 лв. месечно - 1/5 част, ако е без деца, и 1/6, ако е с деца, които то издържа;
б) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 100 до 150 лв. месечно - 1/4 част, ако е без деца, и 1/5, ако е с деца, които то издържа;
в) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 150 до 200 лв. месечно - 1/3 част, ако е без деца, и 1/4, ако е с деца, които то издържа;
г) (изм. - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава от 200 до 250 лв. месечно - 1/2 част, ако е без деца, и 1/3, ако е с деца, които то издържа;
д) (нова - ДВ, бр. 124/97 г.) ако осъденото лице получава над 250 лв. месечно - във всички случаи - 1/2 част.
Месечното трудово възнаграждение по предходната алинея се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци.
Посочените по-горе ограничения не се отнасят до задължения за издръжка. В тия случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи
Така че май ще работиш само за издръжка ,
второ "Zashto ima izdragka sas stara data,sled kato do vavoda na saprugata mi v sem.gilishte nie giveehme zaedno,obitavaiki otdelni stai,no s obsht budget-plashtah vsicki smetki,pazaruvah,davah licni sredstva na decata si....Kak da postapia"-е това пследваше да го докажеш
Възможност - Размерът на издръжката, която родителят дължи на ненавършилите пълнолетие деца, се определя в зависимост от нуждите на децата и от възможностите на родителя в граници, установени от Министерския съвет.Съдът може да определи издръжка под установения минимален размер, когато: други важни обстоятелства налагат това.При изменение на обстоятелствата присъдената издръжка може да бъде изменена или прекратена
За други важни обстоятелства ..........няма да мине да плащаш под минимума ,за прекратяване също , може да поискаш намаляване поне до 30 лв на дете ,но това е нищо за едно дете
Е все пак казваш привременни мерки ,не обжалва ли определението .
Съвет потърси си друга работа наистина това е най разумното .
- donna
- Старши потребител
Доколкото разбирам решението за издръжката е влязло в сила. Трябвало е да обжалвате и щяхте да доказвате че сте живяли заедно и сте давали пари за общото домакинство.
Май не сте имали адвокат или ако е така не си е провел доказаването както трябва.
От тук насетне може да искате по всяко време намаляване размера на издръжката, която да бъде съобразена с доходите ви, иначе колегата е прав за принудителното изпълнение-спасение няма.
Щом сте от Търново пишете ми на ел.поща: shisha@gbg.bg но имайте предвид, че за новото дело ще има да внасяте държавни такси и пак всичко, което Ви се присъди като суми ще е за вбъдеще, т.е. за старите суми ще трябва да си платите, щом имате влязло в сила решение.
Май не сте имали адвокат или ако е така не си е провел доказаването както трябва.
От тук насетне може да искате по всяко време намаляване размера на издръжката, която да бъде съобразена с доходите ви, иначе колегата е прав за принудителното изпълнение-спасение няма.
Щом сте от Търново пишете ми на ел.поща: shisha@gbg.bg но имайте предвид, че за новото дело ще има да внасяте държавни такси и пак всичко, което Ви се присъди като суми ще е за вбъдеще, т.е. за старите суми ще трябва да си платите, щом имате влязло в сила решение.
- pitasht
- Активен потребител
Доколкото разбирам решението за издръжката е влязло в сила. Трябвало е да обжалвате и щяхте да доказвате че сте живяли заедно и сте давали пари за общото домакинство, поради което не дължите суми за минало време.
- pitasht
- Активен потребител
Ако определението за привременните мерки за издръжка е влязло в сила и решите да заведете дело за нейното намаляване
/предполагам ,че няма да чакате решението на съда по бракоразводното дело съда да се произнесе ,може би ще действате по бързо ,знам ли ./ Ако заведете дело за намаляване на издръжката можете да поискате да ви освободят от държавна такса .
Представете все пак освен декларация за материалното си състояние ,трудовия договор , служебна бележка от работодателяу за удръжките които са направени от заплатат и тъй като ще се окаже ,че няма да получавате нищо може и да ви освободят от нейното заплащане .
/предполагам ,че няма да чакате решението на съда по бракоразводното дело съда да се произнесе ,може би ще действате по бързо ,знам ли ./ Ако заведете дело за намаляване на издръжката можете да поискате да ви освободят от държавна такса .
Представете все пак освен декларация за материалното си състояние ,трудовия договор , служебна бележка от работодателяу за удръжките които са направени от заплатат и тъй като ще се окаже ,че няма да получавате нищо може и да ви освободят от нейното заплащане .
- donna
- Старши потребител
По принцип си права Дона, но зависи в кой районен съд. Да не забравяме, че тежката дума взема председателя и от него зависи всичко-да освободи или не лицето от държавна такса. На мен наскоро ми отказаха освобождаване от държавна такса след като представих всички документи-т.е.пенсия на лицето, ТЕЛК с инвалидност 80 %, декларация за доходи и имотно състояние, така че аз лично за нашия край силно се съмнявам да го освободят от такса, но пък човекът да си пробва късмета!!!!! Човек никога не знае.
- pitasht
- Активен потребител
Az obgalvah privremennite merki i iskanite togava izdragki-70+60lv.,kato predstavih dokumenti za dohodi ot tr.borsa 4meseca po 80 lv. i tr.dogovor za 160lv.,zashtoto rabotia kato ohrana i tova plashtat,ta tova e reshenie na okragen sad!Na sledvashtoto zasedanie po razvoda nali moge da se iska namaliavane na sumata,zashtoto ishtcata e dargaven slugitel i dokaza pred sada v predishni zasedania,ce ima dost.dohod,za da se spraviala SAMA!A moga li da osporvam ili crez dokumenti da otmeniat ili namaliat izdragkata za minalo vreme?Blagodaria!NERAZVEDEN
- vihrenvt
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|