начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

искова молба за издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

искова молба за издръжка

Мнениеот donna » 20 Юни 2006, 20:48

Имаме подадена искова молба за издръжка .
Иска е подаден от майката като законен представител на едното дете детето и от другото дете със съгласието на майката /тоест едното дете при подаване на иска е било непълнолетно ,а другото малолетно/
Към датата на първото по делото заседание и второто дете навършва 14г.
Тъй като делото още не е приключило , би следвало и за второто дете вече исковата молба да е подадена от негово име със съгласие на майката . Тоест съда да даде срок да се отстрани тая "нередовност" .

Чудя се .......понеже иска следва да бъде подаден от двете деца със съгласието на майката /ССИ/ да поискам да се гледа единия иск на едното дете /редовния/ , а за другия да се даде срок да се отстранят нередовностите .
donna
Старши потребител

Мнениеот oho_boho » 21 Юни 2006, 12:31

Това не е нередовност, а биологичен процес и нищо не следва да се прави допълнително по исковата молба, освен да се призове за следващото засадение непълнолетното вече лице. Елементарно, Ватсън.
oho_boho
Потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2006, 12:37

И аз мисля, че не е нередовност. Към момента на подаване детето е било под 14.
Същото е ако упълномощиш адвокат, той подаде исковата молба и в хода на делото оттеглиш упълномощаването и упълномощиш друг.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 12:57

oho_boho написа:Това не е нередовност, а биологичен процес и нищо не следва да се прави допълнително по исковата молба, освен да се призове за следващото засадение непълнолетното вече лице. Елементарно, Ватсън.

Работата е там ,че аз съм за ответника .Той обаче иска делото да се гледа ,но много е голяма вероятността ,делото да се отложи точно по тая причина .
Тоя иск между другото не е заведен дори по правилата на бързото производство ,има и ред неуредици,но те поне могат да се поправят още по време на делото . Ответника плаща в интерес на истината
На мен ми е пределно ясно ,че може да не дам ход на делото ,още по-вече ,че е нередовно призован /но там мога да поискам въпреки нередовното призоваване даване на ход/.Работата е да не се протака ......инък колегата писал исковата молба си е подсигурил дело дето може да се влачи и половин година ,ако следва да бъда точна.
Процеса го познавам по-добре от охо бохо .Към момента на първото по делото заседание нещата са вече променени ,никой не спори ,че иска е подаден нередовно ,но предвид новите обстоятелства се получава друго.
За великия Шерлок -Виж какъв е въпроса първо и тогава отговаряй.
donna
Старши потребител

Мнениеот kontrol » 21 Юни 2006, 13:07

Ами има някакво разминаване, Дона.
никой не спори ,че иска е подаден нередовно

От първото ти мнение се вижда точно обратното, а именно, подадени са редовно:
непълнолетен: лично и със съгласие на майката
малолетен: чрез майката
kontrol
Активен потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 16:10

kontrol написа:Ами има някакво разминаване, Дона.
никой не спори ,че иска е подаден нередовно

От първото ти мнение се вижда точно обратното, а именно, подадени са редовно:
непълнолетен: лично и със съгласие на майката
малолетен: чрез майката

Много ясно е написано ,това ,че някой не е разбрал негов си проблем
Между другото въпроса се разреши вече .

Обеца на ухото ...да не питам особенно колеги ,които знаят по-малко от мен.
donna
Старши потребител

Граматическа закачка

Мнениеот juristche » 21 Юни 2006, 16:19

Особено се пише само с едно "н", скъпа Донна...
:wink:
juristche
Младши потребител

Re: Граматическа закачка

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 16:31

juristche написа:Особено се пише само с едно "н", скъпа Донна...
:wink:

Въобще не ме вълнува как се пише ,преди да напишеш каквото и да понаучи малко от правото и тогава се обаждай .
До тук разбрах ,че никой не разбра какво питам .
За жалост на теб и много други като теб отговора се крие в ГПК ....а не в една буква
Последно време в тоя форум май влизат или само хора ,които нищо не знаят , било за да им реши някой казуса ,за който някой им е платил /де да знае тоя някой/ ,че примерно ти хал хабер си нямаш от право .

Виждала съм много такива като теб -категория надута пуйка .
Тук беше поставен въпрос ,на който за жалост никой не можа да отговори .
donna
Старши потребител

Бря, бря - де, де...

Мнениеот juristche » 21 Юни 2006, 16:49

По въпроса за правописа не си права разбира се. Ако пишеш и исковите си молби с граматични грешки, не се учудвай, че се бъзикат с теб!
Колкото до това кой колко разбира от право, то нека оставим въпроса открит...Не вярвам обаче да си ми конкуренция в моято област.
....и изобщо много ми е интересно защо поставяш въпроси за публично обсъждане щом всичко ти било от ясно, пре-ясно....
Един грамотен юрист сам трябва да свиква да си решава казусите, а не да плаче по форумите за помощ!
Остани си със здраве и учи правописа!

Поздрави от злобното Юристче!

:lol:
juristche
Младши потребител

Re: Бря, бря - де, де...

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 17:00

juristche написа:По въпроса за правописа не си права разбира се. Ако пишеш и исковите си молби с граматични грешки, не се учудвай, че се бъзикат с теб!
Колкото до това кой колко разбира от право, то нека оставим въпроса открит...Не вярвам обаче да си ми конкуренция в моято област.
....и изобщо много ми е интересно защо поставяш въпроси за публично обсъждане щом всичко ти било от ясно, пре-ясно....
Един грамотен юрист сам трябва да свиква да си решава казусите, а не да плаче по форумите за помощ!
Остани си със здраве и учи правописа!

Поздрави от злобното Юристче!

Исках мнение лошо няма /то това беше за пръв и ще ми е и за последен път /,но явно никой нямаше .Не съм искала помощ.
Но ти си онова дето реве из форума за заплащане и си търси клиенти.
Твоята област ти нямаш област ,а и мястото ти не е тук,ти си просто едно нещастие търсещо клиенти из форума нищо по-вече. До сега не си дал и едно смястно мнение .Така ,че не ми се мотай .
donna
Старши потребител

Дуплика

Мнениеот juristche » 21 Юни 2006, 17:16

Много лесно си изпускаш нервите, но моите са по-здрави и няма да се впусна в обидни квалификации, защото ми е под достойнството.
Колкото до обявите - предлагам си услугите там, където смятам, че съм по-квалифициран и имам по-голям опит.
За твое сведение ми е безразлично, дали някой ще потърси услугите ми, но не е лошо хората да знаят към кого могат да се обърнат за професионална консултация, а не към дилетантски квази-юридически съвети на крак.
Нямам и намерение да "ти се мотая", защото не привличаш интереса ми с нищо - нито с ерудиция, нито с интелект!

Поздрави от превъзхождащото те във всяко отношение Юристче!

juristche
Младши потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2006, 17:29

На мен ми е по-интересно защо смяташ исковата молба за нередовна, след като към момента на подаването и майката е имала представителна власт. :roll:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 17:30

portokal написа:На мен ми е по-интересно защо смяташ исковата молба за нередовна, след като към момента на подаването и майката е имала представителна власт. :roll:

Става въпрос за един последващ момент , към момента на подаването и вс. е било ОК .Имаме чл.25 от ГПК ,докато се образува дело ,а и към момента на получаване на преписа от иска детето вече се оказа ,че е навършило 14г.,никой не е погледнал това .
Вярно е че ога да поискам да не се даде ход и т.н. и да се поправят нещата . Ка ще звучи осъжда ....еди кого си да заплаща на еди кого си като майка и законна предствителка ...........на навършило непълнолетие дете.............
Така или инъче поне според мен това следва да се оправи и щем не щем сме изправени според мен е вече нередовнтост според други не е ,както и да е .
Но тук сме изправени поне според мен пред другарство и май единия иск предвид обстоятелствата ще се окаже недопустим,ако ищеца не предприеме нужните действия .
За себе си имам решение ,но исках и други мнения това е .
Последна промяна donna на 21 Юни 2006, 17:48, променена общо 2 пъти
donna
Старши потребител

Мнениеот portokal » 21 Юни 2006, 17:41

Да, но представителната власт се преценява към момента на извършване на действието.
След навършване на 14 години детето ще си извършва следващите действия по делото лично със съгласието на майка си или може да упълномощи майка си да го представлява. Но самата искова молба не мисля, че е нередовна. Навършването на 14 години не заличава валидността на предшестващи действия, извършени от - тогава - законния представител.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 17:46

portokal написа:Да, но представителната власт се преценява към момента на извършване на действието.
След навършване на 14 години детето ще си извършва следващите действия по делото лично със съгласието на майка си или може да упълномощи майка си да го представлява. Но самата искова молба не мисля, че е нередовна. Навършването на 14 години не заличава валидността на предшестващи действия, извършени от - тогава - законния представител.

Истината е ,че не желаем протакане .
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 21 Юни 2006, 17:53

donna написа:
portokal написа:Да, но представителната власт се преценява към момента на извършване на действието.

Истината е ,че не желаем протакане .

Хронологията е следната -към датата на подаване на иска детето е малолетно ,образува се дело и изпраща препис на родителя -вече непълнолетно .
Всичко това става в рамките на няколко дни .......е можеше да изчакат :lol:

Ще допълня тъй като беше минало време се оказа ,че призовката беше връчена на майката /като законен представител на малолетното дете, е то лошо няма ама беше си недоглеждане /при все ,че детето вече беше навършило непълнолетие .
Ето го и развоя на събитията вярно минали ,но ми беше интересно .
Става въпрос за другарство/две непълнолетни деца / ,имаме и чл.25 от ГПК и слава богу ,че пуснаха една писмена молба /от детето със съгласието на майката/ ,че на основание чл.25 ГПК и т.н.
Е преди това бяхме обсъдили казуса , опрвиха пълномощията ,даде се ход на делото .
Казуса ми беше интересен .Вярно е ,че при сътрудничество всичко може да се оправи .
Но вместо това някакво си юрисче тръгна да дири под вола теле.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси