начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

не ми провървя в брака

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не ми провървя в брака

Мнениеот tonika1 » 23 Юни 2006, 21:11

нужно ли е да се стигне до разод Семейна съм от 9 год от брака си имаме 2 момчета на 9 г и на 2г 6м.Не се разбираме с мъжа ми от самото начало той е по-възрастен от мен със 18г аз сега съм на 26г.До сега е имало много напрежение и скандали но от 2 мес започна да ме заплашва с бой опита се да ме удари но не успя детето го спря.Сега се страхувам да си трагна защото работя на смени и няма кой да ми помага за отглеждането на децата.Нямам и жилище,немога да си позволя да плащам наем.Въпросът ми е как да постъпя към кой органи да се обърна за да го накарам да спре да тормози психически децата и мен.Ще бъда благодарна на всеки който е минал по този път и ме посъветва.Незная на къде да вървя с тези 2 деца.МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ
tonika1
Нов потребител

Re: не ми провървя в брака

Мнениеот donna » 23 Юни 2006, 21:51

tonika1 написа:нужно ли е да се стигне до разод Семейна съм от 9 год от брака си имаме 2 момчета на 9 г и на 2г 6м.Не се разбираме с мъжа ми от самото начало той е по-възрастен от мен със 18г аз сега съм на 26г.До сега е имало много напрежение и скандали но от 2 мес започна да ме заплашва с бой опита се да ме удари но не успя детето го спря.Сега се страхувам да си трагна защото работя на смени и няма кой да ми помага за отглеждането на децата.Нямам и жилище,немога да си позволя да плащам наем.Въпросът ми е как да постъпя към кой органи да се обърна за да го накарам да спре да тормози психически децата и мен.Ще бъда благодарна на всеки който е минал по този път и ме посъветва.Незная на къде да вървя с тези 2 деца.МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ

Това за което пишете е домашно насилие ,но преди да предприемите нещо по този закон си дайте сметка дали сте готова да подадете молба в съда .
donna
Старши потребител

Мнениеот policai » 23 Юни 2006, 22:17

Послушайте Донна!
Претеглете, преценете, прецизирайте всичко. Например дали след, като сте написали поста си, вече не мислите по друг начин. Най-малко полезен ще Ви е закона за домашното насилие. А и няма орган или институция, която да реши проблемите в семейството Ви. Вие решете инцидентно и изключение ли е случилото се, или Вие и децата наистина сте под постоянене тормоз от негова страна. Ако е така, решението е развод, при положение, че нямате жилище, домът, където сте ще бъде присъден да се ползва от Вас и децата. Но помислете необходимо ли е да стигате до тези крайности???
От сърце: УСПЕХ!
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот simba » 23 Юни 2006, 22:40

Не мислете само за децата, а помислете и за самата себе си. Вие сте много млада и живота е пред Вас. В един момент децата ще пораснат и ще тръгнат по свой път, а вие ще трябва да останете с мъж до вас, който не ви уважава. Сигурно имате близки, които ще ви протегнат ръка в този труден момент, ако решите да предприемете стъпката и да ви помогнат да се справите. Който веднъж се е опитал да нарани някого или го е направил ще го направи пак. Обърнете се към организации, които се занимават с домашното насилие- те ше ви помогнат да разберете какво искате и от какво се страхувате
Успех
simba
Младши потребител

Мнениеот policai » 23 Юни 2006, 22:50

simba написа:Не мислете само за децата, а помислете и за самата себе си. Вие сте много млада и живота е пред Вас. .......

:D Неее, след като сте създали деца, вече е късно приоритетно да мислите за себе си, егоистично е. :D Колко сте млада или млад е без значение..........., пък откровено казано аз не мога да си представя живота без децата ни...., нали......... 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот ensso » 25 Юни 2006, 16:32

policai написа:
simba написа:Не мислете само за децата, а помислете и за самата себе си. Вие сте много млада и живота е пред Вас. .......

:D Неее, след като сте създали деца, вече е късно приоритетно да мислите за себе си, егоистично е. :D Колко сте млада или млад е без значение..........., пък откровено казано аз не мога да си представя живота без децата ни...., нали......... 8)

точно заради децата, тази жена трябва да се разведе. Децата стават свидетели на побоища, сканадали, унижения. В началото ще бъде трудно, но друг изход няма.
Потърсете помощ от близките си.
ensso
Потребител

Мнениеот tonika1 » 25 Юни 2006, 18:17

много благодаря на всички който ми дадоха своето мнение.Всяко едно от тях ми е много полезно размишлявах пооделно върху всяко едно.Ще се опитам да разговарям със съпруга си за нас и за децата ще бъде трудно но трябва да говорим.ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ
tonika1
Нов потребител

Назад към Семейни казуси