- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Kade otivat parite mi za izdragka?TATKOTO
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Kade otivat parite mi za izdragka?TATKOTO
Redovno izprashtam parite za izdragka na decata mi crez poshtenski zapis,no te-decata mi -se oplakvat,ce maika im ne polaga grizi za tiah,ne vinagi sa nahraneni,ne polucavat neobhodimite im licni pari,a maika im si kupuva skapi toaleti,harci pari za diskoteki,taxita i t.n.Kak da sam siguren,ce parite,koito izprashtam za izdragka,deistvitelno otivat za tova?Mogat li poimenno da gi polucavat-kakata e na 16 godini,a momceto-9na 10?TATKOTO
- vihrenvt
- Нов потребител
Re: Kade otivat parite mi za izdragka?TATKOTO
vihrenvt написа:Redovno izprashtam parite za izdragka na decata mi crez poshtenski zapis,no te-decata mi -se oplakvat,ce maika im ne polaga grizi za tiah,ne vinagi sa nahraneni,ne polucavat neobhodimite im licni pari,a maika im si kupuva skapi toaleti,harci pari za diskoteki,taxita i t.n.Kak da sam siguren,ce parite,koito izprashtam za izdragka,deistvitelno otivat za tova?Mogat li poimenno da gi polucavat-kakata e na 16 godini,a momceto-9na 10?TATKOTO
С парите за издръжка майката едва ли може да си позволи скъпи тоалети ........дискотеки и т.н.,все пак с тях може да покрива и консумативите из къщи и т.н., зададохте ли си въпроса колко получава майката ,вярно е че децата много пъти искат да имат и джобни и хубави дрехи и.н. ,но не винаги се получава ,а и си дайте сметка ,че децата много пъти лавират ..............между родителите с каква цел си направете извода сам........
- donna
- Старши потребител
с издръжка най-много 160 лева(а се съмнявам да има и толкова) и двама татковци, даващи подобна издръжка няма да им стигнат за задоволяване на нуждите на вашите деца, господине
- samuil246
- Нов потребител
vihrenvt написа:Redovno izprashtam parite za izdragka na decata mi crez poshtenski zapis,no te-decata mi -se oplakvat,ce maika im ne polaga grizi za tiah,ne vinagi sa nahraneni,ne polucavat neobhodimite im licni pari,a maika im si kupuva skapi toaleti,harci pari za diskoteki,taxita i t.n.Kak da sam siguren,ce parite,koito izprashtam za izdragka,deistvitelno otivat za tova?Mogat li poimenno da gi polucavat-kakata e na 16 godini,a momceto-9na 10?TATKOTO
Ако сте загрижен за децата си и смятате, че можете да се грижите за тях по-добре от майка им (това със сигурност не може да се осъществи с издръжката, която им плащате в момента) можете да заведете дело по чл. 75 от Семейният кодекс - лишаване от родителски права.
В противен случай, ако имате възможност най-добре освен издръжката давайте на децата пари на ръка или им купувайте това, от което имат нужда, защото няма как да задължите майката да уползотворява средства по друг начин, освен по нейна преценка.
- plujo
- Младши потребител
В този случай не може да има никакво лишаве от родителски права ,много е модно да се говори за лишаване по чл.75 от СК явно ..........
- donna
- Старши потребител
Напоследък майките станаха много алчни и безотговорни, 1000лв. издръдкана дете да имат пак са им малко.Позновам такива дето вземат 60лв. издръжка, детето в къщи, а те на кръчма.Аз съм разведена с 2 деца, но нямам претенции за издръжка.Но някои деца лъжат, че единия родител не им дава,за да вземат и от другия родител.
- ilen1971
- Младши потребител
Zashto vse bashtite sa vinovni?????
Zashto vsicki smiatat,ce edinstveno bashtite sa greshni i bezotgovorni?Nima niama obratni slucai,v koito maikite razigravat dramata s izmisleni motivi za dalboko razstroen brak i sasedki,koito se javjavat v sada kato svidetelki,za da gledat seir posle..Vse maikite pravi ,bashtite vinovni!Za informacia na vsicki,koito se zagrigiha za men-zaplata okolo 200 lv,izdragka za dvete deca-105lv.,izgonen ot gilishteto si sas sadia-izpalnitel,za normalna kvartira tuk iskat 150lv.,a staia bez obzavegdane-80lv.,ta kak i kade da ziveja,pitam vas,koito mi se skarahte,ce sam napisal istinata za BAlGARSKOTO KRIVOsadie!!!!Kazvam vi,ce tia e sas zaplata okolo 400lv.,postojanno e s lubovnika si,ednoto dete go izprati nasila pri baba mu,dashteriata e na 16g.i polucava po 1lv.na den ot maika si i ne iska da se pribira,zashtoto niama kakvo da se hrani.....
- vihrenvt
- Нов потребител
Re: Zashto vse bashtite sa vinovni?????
vihrenvt написа:Zashto vsicki smiatat,ce edinstveno bashtite sa greshni i bezotgovorni?Nima niama obratni slucai,v koito maikite razigravat dramata s izmisleni motivi za dalboko razstroen brak i sasedki,koito se javjavat v sada kato svidetelki,za da gledat seir posle..Vse maikite pravi ,bashtite vinovni!Za informacia na vsicki,koito se zagrigiha za men-zaplata okolo 200 lv,izdragka za dvete deca-105lv.,izgonen ot gilishteto si sas sadia-izpalnitel,za normalna kvartira tuk iskat 150lv.,a staia bez obzavegdane-80lv.,ta kak i kade da ziveja,pitam vas,koito mi se skarahte,ce sam napisal istinata za BAlGARSKOTO KRIVOsadie!!!!Kazvam vi,ce tia e sas zaplata okolo 400lv.,postojanno e s lubovnika si,ednoto dete go izprati nasila pri baba mu,dashteriata e na 16g.i polucava po 1lv.na den ot maika si i ne iska da se pribira,zashtoto niama kakvo da se hrani.....
Първо не чакай съчувствие ,намери си по-високоплатена работа , с тая издръжка бившата няма как да си купува скъпи тоалети и т.н. , тя се грижи освен за себеси и за две деца - сложи ток ,вода , дрехи за децата ,учебници и т.н.
Това ,че детето било при баба си в момента лошо няма ,лято е ,голямата ви дъщеря е в пубертета ....не иска де се прибира ,не че няма какво да яде ,а по причина ХЕЙ ЖИВОТ......така ,че може много да си ги измисля нали има кой да и вярва.
Личния живот на бившата ви съпруга не е ваш проблем!
- donna
- Старши потребител
Може да не я лишавате от родителски права. Но може да поискате промяна - вие да ги упражнявате, а също и промяна в ползването на семейното жилище - вие да го ползвате като родител, който ще упражнява родителските права. Тогава тя ще Ви дава издръжка и така ще сте сигурен, къде отиват паритеза издръжката.
- steli_na
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|