Мой приятел е разведен ,но има взет заем по време на брака от банка на стойност 15 000 лв.Половината от парите са използвани за закупуването на семейното жилище,което е било на името на него и на съпругата му,но в последствие е "продадено"(ПРЕХВЪРЛЕНО С ПРОДАЖБА) на бащата на съпругата.Година след това въпросната съпруга се развежда и моят приятел остава със задължение да изплаща още 10 000 лв. заем .
ВЪПРОСЪТ Е : СЛЕД КАТО Е НАЛИЦЕ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ЗА РАЗВОД(ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ЗАЕМЪТ Е НА ИМЕТО НА ПРИЯТЕЛЯ МИ)ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО ЗА РАЗДЕЛЯНЕ НА ЗАЕМА МЕЖДУ БИВШИТЕ СЪПРУЗИ(И ДВАМАТА БЕЗРАБОТНИ) И КАКЪВ ШАНС ИМА ДА СЕ СПЕЧЕЛИ,РЕСПЕКТИВНО КАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СА НУЖНИ...
Предварително благодаря!
Ели
- Дата и час: 16 Дек 2024, 05:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ!ПОДЕЛЯНЕ НА ЗАЕМ МЕЖДУ БИВШИ СЪПРУЗИ-ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
ПОМОЩ!ПОДЕЛЯНЕ НА ЗАЕМ МЕЖДУ БИВШИ СЪПРУЗИ-ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?
Последна промяна elica77 на 07 Юли 2006, 14:50, променена общо 2 пъти
- elica77
- Младши потребител
Дано се намери някое подзаконче, но за съжеление твоя приятел ще си плати сумата.Мисля,че меже да оспорва, ако в решението за развод е написано, че погасяването на заема ще се дели на двамата. Банката търси лицето на което е отпуснат заема.Моя приятел също имаше заем, след развода си го погасяваше сам.Бившата му жена не е дала и стотинка, а той го тегли за да и отвори магазин.
- ilen1971
- Младши потребител
Благодаря за отговора Ilen.Четох,че имуществото може да се дели до 1 година след излизането на съдебното решение.Надявам се някой да ми каже въобще уреден ли е въпроса за заемите по време на брака след развода и може ли да се заведе дело...
Аз поне намирам само алинеи за семейното жилище ,но не и за заеми..
Аз поне намирам само алинеи за семейното жилище ,но не и за заеми..
- elica77
- Младши потребител
elica77 написа:Аз поне намирам само алинеи за семейното жилище ,но не и за заеми..
На прав път сте, но сама и чрез "консултации" във форума май няма да стане.
- steli_na
- Потребител
Точно това ми е въпроса:)-ИМА ЛИ УТОЧНЕНИЕ ПО ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЗАКОНОВО ОБОСНОВАНО и въобще има ли основа за започване на подобно дело?
Все пак изхождам от презумцията,че този форум се посещава от професионалисти с опит,а "консултацията" ми е необходима,за да си дам равносметка да вложа ли усилия и време да се занимавам с този наболял проблем , и да ангажирам ли вниманието на някой ваш колега, или да не му губя времето....
Все пак изхождам от презумцията,че този форум се посещава от професионалисти с опит,а "консултацията" ми е необходима,за да си дам равносметка да вложа ли усилия и време да се занимавам с този наболял проблем , и да ангажирам ли вниманието на някой ваш колега, или да не му губя времето....
- elica77
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|