Съпрузи от 3 години с дете.ТЯ-добре платена работа,ТОЙ-бивше ченге , което чака да бъде възстановено на работа , с доходи -почти никакви , но със жилище....Много скандали и постоянно натякване от сорта:"Какъв си ти ,бе нещастник?Как ще ме изхранваш с тези мизерни пари? " и т.н.Моят човек й предлага да се разделят временно , съгласен е на всичко в името на детето и най-вече - мълчи и се старае да запази едно безумно съжителство.Провеждат няколко срещи с цел оправяне на отношенията , но... при последната преспиват заедно , а след това се поскарват и тя си тръгва.След час идват колегите му и го арестуват , правят оглед на дома му , снимки и т.н.Обвинението е по чл.152,ал.1 от НК-правят му мед.преглед и установяват очевидното-няма охлузвания ,няма нищо-при НЕЯ -същото,от огледа -пак същото-няма никакви данни да е извършено престъпление.В разпита пред дознателя ТЯ заявява , че той я изнасилил , а в края прави уточнение , че е била афектирана от разговора си с НЕГО и "попресилила " нещата......????Дознателят изпраща събраните материали до наблюдаващия прокурор с мнението, че има достатъчно данни за извършено престъпление по чл.152-нашето момче е в шок!Вече е привлечен като обвиняем.В същото време ТЯ съжалява , осъзнавайки какво е направила и иска делото да се прекрати,но това не е концерт по желание....Единствената възможност е да се проведе очна ставка между тях двамата и да се изясни истината-при положение,че няма никакво насилие ,ТЯ носи наказателна отговорност за набедяване-друг е въпросът дали ще се стигне до съд?Друг е и въпросът , дали прокурорът ще приеме това и ще прекрати делото , или ще продължи да нарежда на дознателя какво да прави и как да си върши работата?
Някакви мнения по този казус , колеги!? На мен ми се струва,че в дъното на това стоят нечисти намерения на съвсем други хора , но дано да бъркам.Все пак човекът е осъдил МВР-ръководството , а по една случайност съпругата е изп.директор във голяма фирма,собственост на съпругата на най-високостоящият п.......
Ако някой има идея как да се помогне на момчето , нека изкаже мнение!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 06:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОКЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ЕДНА ЖЕНА!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Прочетох това което сте написали. Според мен не е възможно точно така да се развият нещата. Тези хора все пак са в ЗАКОНЕН брак. И във ФАКТИЧЕСКО съжителство. Независимо от отношенията между тях. Аз имам изключително много резерви в описаната и изнесена от Вас фактическа обстановка. Имам опит в разследването на престъпления по член 152 от НК, прекалено наивно и елементарно би било, да се приемат за чиста монета твърденията на съпругата. Прекалено наивно е да се смята, че във форума може да се даде професионален съвет. Помощто за момчето минава през опитен адвокат, който следва да се запознае с всички събрани данни по делото, да аналазира и "претегли" всички събрани доказателства. Все пак при едно такова обвинение всичко се разглежда и оценява "поотделно и в съвкупност", на основата на закона. Нека този мъж си наеме опитен адвокат и да встъпи със всички свои права в процеса. Нека да заяви на протокола си за разпит че желае да се извърши очна ставка помежду тях. Има такива права. Все пак коментарите тук ще са единствено на базата изнесеното от автора на темата а не на база реалните доказателства. Ако тая жена все пак има малко достойнство и не са така нещата както са описани в първоначалния й разпит, тя следва да даде показания отговарящи на обективната истина. Вярно е, че набедяването е факт, но все пак това би било по малката беда в случая. Ако все пак този мъж иска да влезе в контакт със скромната ми особа може да ползува и - мейл: plamcheplamche@gmail.com
И нека обективната истина излезе на бял свят. Независимо от помиярщината и объркания свят в който живеем.....))
И нека обективната истина излезе на бял свят. Независимо от помиярщината и объркания свят в който живеем.....))
- sledovatelia
- Младши потребител
Според мен е постановка, за да не бъде възстановен на работа в МВР. Като има водено дело срещу него, макар че това основание ли е да не бъде възстановен?
Във всеки случай, всичко зависи от жена му, но ако вече е разпитана пред съдия и твърди, че е изнасилена и после каже, че не е. ... Имаше такъв случай , в който дъщеря, изнасилена от баща си после се отрече от показанията си, но съдът пак го осъди, защото ползва предишните и показания, дадени пред съдия. Разбира се в онзи случай изнасилването си го имаше.
Жал ми е за момчето, но, тъй както е невинно, тъй може и до съд да стигне, че и да го осъдят поне на 1-ва инстанция, пък после докато стигне до ВКС що време ще изтече....
Във всеки случай, всичко зависи от жена му, но ако вече е разпитана пред съдия и твърди, че е изнасилена и после каже, че не е. ... Имаше такъв случай , в който дъщеря, изнасилена от баща си после се отрече от показанията си, но съдът пак го осъди, защото ползва предишните и показания, дадени пред съдия. Разбира се в онзи случай изнасилването си го имаше.
Жал ми е за момчето, но, тъй както е невинно, тъй може и до съд да стигне, че и да го осъдят поне на 1-ва инстанция, пък после докато стигне до ВКС що време ще изтече....
- maria01
- Потребител
Възможно е и да е постановка. Все пак тия хора са в ЗАКОНЕН брак. Да погледнем житейски закона. Ако са имали физическа разпра свързана с такова въздействие кой ще докаже дали това е станало след акта, или преди за сломяване на съпротивата. Съставомерно е само във втория случай 152 НК. Аз не съм чул някой женен да е осъден за изнасилване на жена си. Имал съм дела със "стандартни" изнасилвания - хваща за раменете.....хвърля в драките и чука....това е изнасилване. Що за простотия???? Вижда ми се пълна идиотщина, или хитър трик за да го прекарат щом е бивш служител на МВР. Ила както казвате за да не го възстановят на работа. Гадна история наистина. Наистина съветвам този мъж да си наеме добър адвокат. За да могат да се използуват всички процесуални способи за защитата му по това дело. А ако пише на имейла който дадох ще му отговоря в личен контакт какво точно да предприеме.
- sledovatelia
- Младши потребител
Каквото и да си говорим едно е важно да се видят точно протоколите на следователя и разпитите. Изнасилването е много тънко престъпление . От моя скромен опит ще ви кажа ,че съм присъствал на един разпит в присътвието на окръжен прокурор. При който обвиняемия каза следното:"Е сега ти три деня яде и пи с мен и сега искаш в затвора да ме вкараш."При което чухме отговор, не бе просто не искам повече ..............и не искам да те вкаравам в затвора".При което тогавашния окръжен прокурор стана и си замина , а делото беше прекратено. Не знаем в казуса какво точно е станало , но най добре е опитен адвокат да е покрай момчето. За ченгета не искам да говоря, но са способни на всичко, за да ........................и др.
За състоянието на афект може да се говори доста много , а има и практика ,че може да няма охлузвания или следи от насилие и пак да е била изнасилена . В момента на афект не знаела какво прави и др.др монолози на психиатри. Така че адвокат е нужен и то добър.
За състоянието на афект може да се говори доста много , а има и практика ,че може да няма охлузвания или следи от насилие и пак да е била изнасилена . В момента на афект не знаела какво прави и др.др монолози на психиатри. Така че адвокат е нужен и то добър.
- hristov67
- Младши потребител
Първо , искам да благодаря на всички , които се отзоваха и разсъждаваха върху конкретния казус- БЛАГОДАРЯ !
Второ , момчето мина през сексолог , психиатър и психолог , които са категорични , че е уравновесен и съвсем нормален във всяко едно отношение.Тя също ще мине през това , защото има основания да се предполага , че нещо в психиката й куца.Чакаме съответните разпореждания и указания на прокурора , които не очаквам да бъдат по-различни от първоначалните.Единствената ни процесуална възможност е да се извърши очна ставка между двамата и тя да каже истината-защо е направила това оплакване , с каква цел , давала ли си е сметка , че това води до наказателно преследване и т.н., защото по мое скромно мнение тя е психически затормозен човек и доста озлобен на моменти -дори към собственото си семейство...Естествено , има и свидетели -съеди , които могат да разкажат много неща за нейното поведение и многобройните заплахи по адрес на нашето момче , но да не дава Господ да се стига до съдебна зала !?Естествено , всичко зависи от прокурора , но в голяма степен и от дознателя , който не само , че е чладо момче , но е и доста стресиран и уставно изпълнява указанията на прокурора , като последният повече от явно търси "под вол теле". Единственото положително нещо е това , че ТЯ съжалява горко и иска наистина да поправи грешката си - каквото и да означава това.Ето на това се надяваме и вярваме !
Второ , момчето мина през сексолог , психиатър и психолог , които са категорични , че е уравновесен и съвсем нормален във всяко едно отношение.Тя също ще мине през това , защото има основания да се предполага , че нещо в психиката й куца.Чакаме съответните разпореждания и указания на прокурора , които не очаквам да бъдат по-различни от първоначалните.Единствената ни процесуална възможност е да се извърши очна ставка между двамата и тя да каже истината-защо е направила това оплакване , с каква цел , давала ли си е сметка , че това води до наказателно преследване и т.н., защото по мое скромно мнение тя е психически затормозен човек и доста озлобен на моменти -дори към собственото си семейство...Естествено , има и свидетели -съеди , които могат да разкажат много неща за нейното поведение и многобройните заплахи по адрес на нашето момче , но да не дава Господ да се стига до съдебна зала !?Естествено , всичко зависи от прокурора , но в голяма степен и от дознателя , който не само , че е чладо момче , но е и доста стресиран и уставно изпълнява указанията на прокурора , като последният повече от явно търси "под вол теле". Единственото положително нещо е това , че ТЯ съжалява горко и иска наистина да поправи грешката си - каквото и да означава това.Ето на това се надяваме и вярваме !
- nikmen
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|