начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Различни фамилии

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Различни фамилии

Мнениеот bruklyn » 13 Юли 2006, 00:43

Преди шест години си промених фамилията, по стечение на обстоятелствата обаче съпругата ми и двете ми деца още носят старото ми фамилно име. Как може да се коригира това най-лесно/ и най-евтино разбира се:)/ така, че те също да са с моята /нова/ фамилия? Благодаря предварително на всички!
bruklyn
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 13 Юли 2006, 08:11

Spored men samo po sadeben red. Taka kakto i vie ste si promenili familiata.Neobhodimo e da dokajete 4e sa nalitse "vajni obstoiatelstva" po smisala na 4l.19 ot ZGR(kakvoto i da zna4i tova)
A zashto saprugata vi i detsata vi iskat da si smeniat familnoto ime?
neznaiko
Потребител

Мнениеот lodor » 13 Юли 2006, 10:26

Ако нямате лични емоционални причини, смятам, че не си струва да се сменят фамилиите-юридически проблеми не се пораждат от това, че сте с разл. фамилии
lodor
Младши потребител

Мнениеот bruklyn » 13 Юли 2006, 14:25

neznaiko написа:Spored men samo po sadeben red. Taka kakto i vie ste si promenili familiata.Neobhodimo e da dokajete 4e sa nalitse "vajni obstoiatelstva" po smisala na 4l.19 ot ZGR(kakvoto i da zna4i tova)
A zashto saprugata vi i detsata vi iskat da si smeniat familnoto ime?

Според законите на РБългария, съпругата приема фамилното име на съпруга, но не това е водещо.
Поради чиновническа грешка дълги години бях с фамилията за която даже и приятелите и близките ми не бяха чували. По съдебен път през 2000 година ми беше възстановена фамилията с която съм известен. Само моята! Но не и на съпругата ми и на децата ми. Адвокатката която тогава защитаваше моите интереси тогава ми обясни че за тях трябва да се задвижи ново дело. Въпросът ми е права ли е тя и каква е процедурата за да може в крайна сметка да сме с една и съща фамилия?
bruklyn
Нов потребител

Мнениеот bruklyn » 13 Юли 2006, 14:34

И още по важно долу горе какви пари ще струва цялата процедура, ако отново се стигне до съд?
bruklyn
Нов потребител

Назад към Семейни казуси