начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Как да си взема апартамента?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си взема апартамента?

Мнениеот bobar » 19 Юли 2006, 14:28

Въпросът ми е следният.Имам апартамент с акт 15 в момента.В него живеят баща ми , втората му жена и децата им.1 е негово ,а другите 2 са от предишният й брак.Те в момента се развеждат.Какъв е най-леснията начин да изгоня втората му съпруга с децата й от въпросното жилище , защото тя сама отказва да го напусне доброволно! Трябва ли да се притеснявам че евентуално може при един съдебен процес при развода , съдът да я остави в жилището ми до навършване на пълнолетие на детето им? Има ли и някаква възможност тя да претендира за апартамента ми?
bobar
Нов потребител

Мнениеот kaka_vida » 20 Юли 2006, 19:40

Семейното жилище е понятие много различно от собствено жилище, дори и от жилище СИО. Затова, няма пречка да се присъди при развода за определен срок да живее в него родителят, който упражнява род.права заедно с въпросното дете.
kaka_vida
Младши потребител

Мнениеот vega » 20 Юли 2006, 22:34

Въпреки, че не ми харесва идеята за изгонването, ако съдът присъди семейното жилище на жената на баща Ви, може да й поискате наем.
vega
Потребител

Мнениеот bobar » 21 Юли 2006, 12:51

А ако наемът е тврде висок и непосилен за нея ,то тя ще трябва да го напусне, нали?
bobar
Нов потребител

Мнениеот fucus » 21 Юли 2006, 16:31

Най-добре незабавно си направи адресна регистрация там.
Почни и честичко да минаваш, прехвърли партидата за тока на твое име (не могат да те набутат повече от една сметка, а можеш после да спреш тока, ако загрубее играта и натрапницата не иска да си ходи).
Така, ако съда реши, че е семейно жилище и го остави за ползване на жената, няма да може да накърни правата ти да си го ползваш и ти, след като си собственик, живееш там и не си съпруг.
А когато ти вече живееш там (по регистрация, и минавайки си имаш достъп) е лесно да й направиш пребиваването ад и сама да се разкара.
Може да пробваш номерата с ток и вода и преди развода, или с помощта на ключар - изобщо приложи номерата за гонене на неплащащи наематели.
fucus
Младши потребител

Назад към Семейни казуси