начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съвет

Мнениеот pakorabako » 20 Юли 2006, 18:23

разведен съм.детето е при майка си.Въпрос-мойе ли бившата ми съпруга да живее в чъжбина с детето без мое съгласие?
pakorabako
Нов потребител

Мнениеот platina » 21 Юли 2006, 00:23

Не може, ако детето е под 18 години...:)
platina
Младши потребител

Мнениеот gery » 21 Юли 2006, 00:26

platina написа:Не може, ако детето е под 18 години...:)

Може, може - със съдебно решение за напускане страната без съгласието на бащата или като лиши бащата от родителски права. :mrgreen:
gery
Потребител

Re: съвет

Мнениеот donna » 21 Юли 2006, 08:22

pakorabako написа:разведен съм.детето е при майка си.Въпрос-мойе ли бившата ми съпруга да живее в чъжбина с детето без мое съгласие?

Питаш може ли да живее в чужбина с детето без твое съгласие , значи детето е напуснало РБ с майката ,така ли е ?Ако е така да може .
Съгласие се иска при напускане на страната от нашите гранични власти.
donna
Старши потребител

Мнениеот pakorabako » 22 Юли 2006, 00:58

не не са напуснали страната,питам в переспектива.
pakorabako
Нов потребител

Мнениеот pakorabako » 22 Юли 2006, 00:58

не не са напуснали страната,питам в переспектива.
pakorabako
Нов потребител

Мнениеот donna » 22 Юли 2006, 09:38

pakorabako написа:не не са напуснали страната,питам в переспектива.

За сега за да напусне страната с детето ,се изисква то да има паспорт и нотариялно заверена декларация-съгласие от другия родител ,ако той не е съгласен детето да напусне страната ,майката може да заведе дело и да поиска съда да постанови решение ,което да замести липсващото съгласие , така ,че на границата се представя решението. Е ако родителя е лишен от родителски права няма нужда от неговото съгласие .

Как ще се развият нещата при едно бъдещо влизане в ЕС ,не мога да ти отговоря поне на тоя етап.
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси