- Дата и час: 16 Дек 2024, 13:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ами ако ме изостави бременна?!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Ами ако ме изостави бременна?!?
Здравейте, имам деликатен въпрос и ви моля за компетентни отговори! Също и да ме извините за емоционалността.
Съпрузи сме от юни 2004, бременна съм.Термина ми е за октомври.Със съпруга ми се разделяхме и събирахме много за тези две години и накрая той ме накара да повярвам, че иска мен за съпруга и мен за майка на бъдещото си дете.Правихме го старателно половин година.А от петия месец насам, все едно не е същия човек.Вече знам че не иска да живеем заедно и ще се изнесе през септевмри.Щял да се грижи за детето, но нещо не го разбирам аз това грижене/от страни/. Нямаме нищо общо, което да делим/нито жилище, нито кола, само битови неща/.Знам,че преди да навършим 3 год.брак не можем да се разведем по взаимно съгласие.Това че ще ме изостави в осмия месец достатъчно ли е като вина? И мога ли да го осъдя на някаква компенсация за положението в което ме поставя.
А за детето на колко издръжка да се надявам и кога?Брутната му заплата е 1300 лв.
Има в лична сметка 26000 евро от продажба на жилище което му е продадено преди 15 год.Мога ли да му поискам /законно/ известна сума пари / 5000 евор/, за да ми помогне да купя жилище за мен и детето.
Ако се сетите какво още мога да направя /или да не направя/,моля ви да ме посъветвате.
Кога е най-добре да подам молба за Развод, преди или след раждането на детето. Или да не подавам....
Простете объркването ми!
Оставам в очакване!
Ивелина
Съпрузи сме от юни 2004, бременна съм.Термина ми е за октомври.Със съпруга ми се разделяхме и събирахме много за тези две години и накрая той ме накара да повярвам, че иска мен за съпруга и мен за майка на бъдещото си дете.Правихме го старателно половин година.А от петия месец насам, все едно не е същия човек.Вече знам че не иска да живеем заедно и ще се изнесе през септевмри.Щял да се грижи за детето, но нещо не го разбирам аз това грижене/от страни/. Нямаме нищо общо, което да делим/нито жилище, нито кола, само битови неща/.Знам,че преди да навършим 3 год.брак не можем да се разведем по взаимно съгласие.Това че ще ме изостави в осмия месец достатъчно ли е като вина? И мога ли да го осъдя на някаква компенсация за положението в което ме поставя.
А за детето на колко издръжка да се надявам и кога?Брутната му заплата е 1300 лв.
Има в лична сметка 26000 евро от продажба на жилище което му е продадено преди 15 год.Мога ли да му поискам /законно/ известна сума пари / 5000 евор/, за да ми помогне да купя жилище за мен и детето.
Ако се сетите какво още мога да направя /или да не направя/,моля ви да ме посъветвате.
Кога е най-добре да подам молба за Развод, преди или след раждането на детето. Или да не подавам....
Простете объркването ми!
Оставам в очакване!
Ивелина
- ivi_peneva
- Нов потребител
Правя уговорката, че за щастие не съм се занимала със семейно право след държавните изпити. Но разбирам от мъже и мисля, че мнението ми би могло да ти бъде от полза.
Чисто технически, аз невиждам за какво ти е да бързаш с развода. Вие нямата имущество, което да делите! Влоговете са част от СИО, ама в случая тези пари не са придобити по време на брака. Тоя е гол като пущка - тая заплата 1300лв нема да стига за любовницата.
Опитай с добро. Кажи му колко е велик. Колко си горда, че носиш неговото дете и му кажи, че искаш то да расте самостоятелно и щастливо и т.н. женски работи Обясни му как искаш детето да има неговите качества. ше се опиташ да го възпиташ, но ще трябва жилище, за да расте в спокойна среда. Кажи, че за целта ще ти трябват около 15 000 евро да купиш апартамент на името на детето. Подчертай, че не на твое име, а на детето. Не искаш то да няма нищо. Все пак, то губи шанса да живее с най-стархотния баща. Опитай се да си убедителна Прави се на луда. Просто се опитай да му покажещ, че си му благодарна и искаш той да е щастлив с тази, която обича. Мъжете са тъпи парчета и така ще вземеш повече. Опитай се да вземеш парите с добро, докато е гузен, ако има неква съвест тоя нещастник!
После оная ще почне да го кара да се развежда с теб и да се жени за нея. Та, тогава ти ще почнеш да се пазариш и изискваш разни неща, за да му дадеш бърз развод и ще му покажеш как знаеш. Но първо опитай с добро. Не бъди първосигнална и не тръгвай на нож. Не плачи пред него и се прави, че много се радваш, че го виждаш щастлив с другата .... и гледай да дръпнеш поне 10 000 евра с добро!
Чисто технически, аз невиждам за какво ти е да бързаш с развода. Вие нямата имущество, което да делите! Влоговете са част от СИО, ама в случая тези пари не са придобити по време на брака. Тоя е гол като пущка - тая заплата 1300лв нема да стига за любовницата.
Опитай с добро. Кажи му колко е велик. Колко си горда, че носиш неговото дете и му кажи, че искаш то да расте самостоятелно и щастливо и т.н. женски работи Обясни му как искаш детето да има неговите качества. ше се опиташ да го възпиташ, но ще трябва жилище, за да расте в спокойна среда. Кажи, че за целта ще ти трябват около 15 000 евро да купиш апартамент на името на детето. Подчертай, че не на твое име, а на детето. Не искаш то да няма нищо. Все пак, то губи шанса да живее с най-стархотния баща. Опитай се да си убедителна Прави се на луда. Просто се опитай да му покажещ, че си му благодарна и искаш той да е щастлив с тази, която обича. Мъжете са тъпи парчета и така ще вземеш повече. Опитай се да вземеш парите с добро, докато е гузен, ако има неква съвест тоя нещастник!
После оная ще почне да го кара да се развежда с теб и да се жени за нея. Та, тогава ти ще почнеш да се пазариш и изискваш разни неща, за да му дадеш бърз развод и ще му покажеш как знаеш. Но първо опитай с добро. Не бъди първосигнална и не тръгвай на нож. Не плачи пред него и се прави, че много се радваш, че го виждаш щастлив с другата .... и гледай да дръпнеш поне 10 000 евра с добро!
- katya01
- Младши потребител
- n.dinev
- Младши потребител
katya01 написа:n.dinev написа:Кате, кефиш. Аре на кафе.
Бегай брже да се не ядосам!
ХАхахХА - като се ядосваш си още по-чаровна.
- n.dinev
- Младши потребител
По въпросът за развода, докато си бременна и след това до навършване на една година за бракоразводно дело е нужно твоето съгласие. Колкото до сметката ако сумата е от жилище придобито преди брака, това са негови лични средства тъй като имаме трансформация на лично имущество. Издръжката е между 30 до 80 лв., но някои съдилища се съобразяват с факта, че бащата има 1300 лв. доказан доход и присъждат такава в по-голям размер. Въпрос на практика на конкретния районен съд, брачна колегия.
Колкото до развода това е лично решение, ако го желаеш - направи го, ако имаш надежда за бракът ви - изчакай!
Колкото до развода това е лично решение, ако го желаеш - направи го, ако имаш надежда за бракът ви - изчакай!
- gery
- Потребител
Кате, наистина звучи супер това, което казваш, стига разбира се питащата да не е изопачила нещо. Извинявам се, не искам да обиждам никой, просто разсъждавам. Ако тоя наистина е такъв безотговорник и егоист си заслужава фино да го работиш. Остави емоциите. Ако обаче има нещо , дето ни спестяваш и искаш да го изработиш имай пред вид, че рано или късно ще ти се върне.
- edvina
- Младши потребител
Gery, Добре и казваш точно нещата, за да не чака от съда, а сама да си вземе нейното!
Разводът е лично решение. Но тоя келеш нема да дава повече пари отколкото съда определи, а тия пари нема да стигат за памперси. Тая издръжка винаги може да я вземе. Но е важно сега, докато тоя още е гузен да купят, заедно с баби и дядовци един апартамент на детето. Това е по-важно сега!
Освен това тя, ако е хитра може да взима от тая заплата повече отколкото съда ще и присъди. Ще направи услуга на нещастника, ако избърза с молбата за развод и иска за издръжка. Такива, само чакат да се оприличат с жертви и изчистват съвестта си!
Разводът е лично решение. Но тоя келеш нема да дава повече пари отколкото съда определи, а тия пари нема да стигат за памперси. Тая издръжка винаги може да я вземе. Но е важно сега, докато тоя още е гузен да купят, заедно с баби и дядовци един апартамент на детето. Това е по-важно сега!
Освен това тя, ако е хитра може да взима от тая заплата повече отколкото съда ще и присъди. Ще направи услуга на нещастника, ако избърза с молбата за развод и иска за издръжка. Такива, само чакат да се оприличат с жертви и изчистват съвестта си!
- katya01
- Младши потребител
Бе кви са тия съзаклятия тука бе.....я викнете и мъжлето да го консултирам аз него.....за да разбере Катеринка колко "тъпи парчета" са мъжете......
- n.dinev
- Младши потребител
katya01 написа:Правя уговорката, че за щастие не съм се занимала със семейно право след държавните изпити. Но разбирам от мъже и мисля, че мнението ми би могло да ти бъде от полза.
Ей,това нали е форум за юристи !Какви са тези съвети?Така могат да си разговарят две жени ,излезли заедно на пазар или на кафе !
Още не съм се женил и развеждал,но със сигурност такава атака няма да мине пред мен.И запомнете :никога не се вярва на загаснал огън,заспало куче и жена,която плаче !!!!
- gosho72
- Потребител
Ако ме изостави бременна?!
Е аз пък го знам - не се вярва на мъж, който плаче!!!!!!!!
- sunie
- Младши потребител
Ако ме изостави бременна?!
Е аз пък го знам - не се вярва на мъж, който плаче!!!!!!!!
- sunie
- Младши потребител
Ще помоля админите на сайта да преместят цялата тази дискусия от меню "форум" в меню "Хумор".
С така изразените мнения по казуса мястото и е именно там !!
С така изразените мнения по казуса мястото и е именно там !!
- gosho72
- Потребител
Правото и животът са взаимно свързани. Занимавам се с търговско право и не мога да си представя да давам правна консултация, като я извадя от бизнес контекста!
Според мен същото трябва да е и със семейното право. Дори там трябва да се пипа още по-внимателно. Не може да игнорираш житейския контекст! Чисто технически разводът лесно става, но трябва по-широк поглед, когато даваш консултация, за да може твоя клиент да вземе повече!
Според мен същото трябва да е и със семейното право. Дори там трябва да се пипа още по-внимателно. Не може да игнорираш житейския контекст! Чисто технически разводът лесно става, но трябва по-широк поглед, когато даваш консултация, за да може твоя клиент да вземе повече!
- katya01
- Младши потребител
katya01 написа:Правото и животът са взаимно свързани. Занимавам се с търговско право и не мога да си представя да давам правна консултация, като я извадя от бизнес контекста!
каква консултация , правна ли ?
- danyan
- Младши потребител
Уважавам колежката като юрист със стаж и нейното мнение също.Но все пак-гражданско дело за прекратяване на брака ли е това или сценарий от типа на "Дързост и красота" ?
- gosho72
- Потребител
gosho72 написа:Уважавам колежката като юрист със стаж и нейното мнение също.Но все пак-гражданско дело за прекратяване на брака ли е това или сценарий от типа на "Дързост и красота" ?
Това, което за теб е просто едно "гражданско дело за прекратяване на брака" за други хора оказва влияние върху остатъка от живота им!
Аз й давам практически съвет, защото правото е сбор от правила, но е важно как те ще се приложат в практиката!
- katya01
- Младши потребител
37 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|