начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Ами ако ме изостави бременна?!?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ами ако ме изостави бременна?!?

Мнениеот ivi_peneva » 22 Авг 2006, 15:57

Здравейте, имам деликатен въпрос и ви моля за компетентни отговори! Също и да ме извините за емоционалността.
Съпрузи сме от юни 2004, бременна съм.Термина ми е за октомври.Със съпруга ми се разделяхме и събирахме много за тези две години и накрая той ме накара да повярвам, че иска мен за съпруга и мен за майка на бъдещото си дете.Правихме го старателно половин година.А от петия месец насам, все едно не е същия човек.Вече знам че не иска да живеем заедно и ще се изнесе през септевмри.Щял да се грижи за детето, но нещо не го разбирам аз това грижене/от страни/. Нямаме нищо общо, което да делим/нито жилище, нито кола, само битови неща/.Знам,че преди да навършим 3 год.брак не можем да се разведем по взаимно съгласие.Това че ще ме изостави в осмия месец достатъчно ли е като вина? И мога ли да го осъдя на някаква компенсация за положението в което ме поставя.
А за детето на колко издръжка да се надявам и кога?Брутната му заплата е 1300 лв.
Има в лична сметка 26000 евро от продажба на жилище което му е продадено преди 15 год.Мога ли да му поискам /законно/ известна сума пари / 5000 евор/, за да ми помогне да купя жилище за мен и детето.
Ако се сетите какво още мога да направя /или да не направя/,моля ви да ме посъветвате.
Кога е най-добре да подам молба за Развод, преди или след раждането на детето. Или да не подавам....
Простете объркването ми!
Оставам в очакване!
Ивелина
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот katya01 » 22 Авг 2006, 16:56

Правя уговорката, че за щастие не съм се занимала със семейно право след държавните изпити. Но разбирам от мъже и мисля, че мнението ми би могло да ти бъде от полза.
Чисто технически, аз невиждам за какво ти е да бързаш с развода. Вие нямата имущество, което да делите! Влоговете са част от СИО, ама в случая тези пари не са придобити по време на брака. Тоя е гол като пущка - тая заплата 1300лв нема да стига за любовницата.
Опитай с добро. Кажи му колко е велик. Колко си горда, че носиш неговото дете и му кажи, че искаш то да расте самостоятелно и щастливо и т.н. женски работи ;) Обясни му как искаш детето да има неговите качества. ше се опиташ да го възпиташ, но ще трябва жилище, за да расте в спокойна среда. Кажи, че за целта ще ти трябват около 15 000 евро да купиш апартамент на името на детето. Подчертай, че не на твое име, а на детето. Не искаш то да няма нищо. Все пак, то губи шанса да живее с най-стархотния баща. Опитай се да си убедителна ;) Прави се на луда. Просто се опитай да му покажещ, че си му благодарна и искаш той да е щастлив с тази, която обича. Мъжете са тъпи парчета и така ще вземеш повече. Опитай се да вземеш парите с добро, докато е гузен, ако има неква съвест тоя нещастник!
После оная ще почне да го кара да се развежда с теб и да се жени за нея. Та, тогава ти ще почнеш да се пазариш и изискваш разни неща, за да му дадеш бърз развод и ще му покажеш как знаеш. Но първо опитай с добро. Не бъди първосигнална и не тръгвай на нож. Не плачи пред него и се прави, че много се радваш, че го виждаш щастлив с другата .... и гледай да дръпнеш поне 10 000 евра с добро!
katya01
Младши потребител

Мнениеот n.dinev » 22 Авг 2006, 17:11

Кате, кефиш. Аре на кафе. :wink:
n.dinev
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 22 Авг 2006, 17:14

n.dinev написа:Кате, кефиш. Аре на кафе. :wink:

Бегай брже да се не ядосам!
katya01
Младши потребител

Мнениеот n.dinev » 22 Авг 2006, 17:24

katya01 написа:
n.dinev написа:Кате, кефиш. Аре на кафе. :wink:

Бегай брже да се не ядосам!

ХАхахХА - като се ядосваш си още по-чаровна. :D
n.dinev
Младши потребител

Мнениеот gery » 22 Авг 2006, 17:44

По въпросът за развода, докато си бременна и след това до навършване на една година за бракоразводно дело е нужно твоето съгласие. Колкото до сметката ако сумата е от жилище придобито преди брака, това са негови лични средства тъй като имаме трансформация на лично имущество. Издръжката е между 30 до 80 лв., но някои съдилища се съобразяват с факта, че бащата има 1300 лв. доказан доход и присъждат такава в по-голям размер. Въпрос на практика на конкретния районен съд, брачна колегия.
Колкото до развода това е лично решение, ако го желаеш - направи го, ако имаш надежда за бракът ви - изчакай!
gery
Потребител

Мнениеот edvina » 22 Авг 2006, 17:45

Кате, наистина звучи супер това, което казваш, стига разбира се питащата да не е изопачила нещо. Извинявам се, не искам да обиждам никой, просто разсъждавам. Ако тоя наистина е такъв безотговорник и егоист си заслужава фино да го работиш. Остави емоциите. Ако обаче има нещо , дето ни спестяваш и искаш да го изработиш имай пред вид, че рано или късно ще ти се върне.
edvina
Младши потребител

Мнениеот katya01 » 22 Авг 2006, 18:02

Gery, Добре и казваш точно нещата, за да не чака от съда, а сама да си вземе нейното!
Разводът е лично решение. Но тоя келеш нема да дава повече пари отколкото съда определи, а тия пари нема да стигат за памперси. Тая издръжка винаги може да я вземе. Но е важно сега, докато тоя още е гузен да купят, заедно с баби и дядовци един апартамент на детето. Това е по-важно сега!
Освен това тя, ако е хитра може да взима от тая заплата повече отколкото съда ще и присъди. Ще направи услуга на нещастника, ако избърза с молбата за развод и иска за издръжка. Такива, само чакат да се оприличат с жертви и изчистват съвестта си!
katya01
Младши потребител

Мнениеот n.dinev » 22 Авг 2006, 18:10

Бе кви са тия съзаклятия тука бе.....я викнете и мъжлето да го консултирам аз него.....за да разбере Катеринка колко "тъпи парчета" са мъжете...... 8)
n.dinev
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 22 Авг 2006, 18:20

katya01 написа:Правя уговорката, че за щастие не съм се занимала със семейно право след държавните изпити. Но разбирам от мъже и мисля, че мнението ми би могло да ти бъде от полза.
Чисто технически, аз невиждам за какво ти е да бързаш с развода. Вие нямата имущество, което да делите! Влоговете са част от СИО, ама в случая тези пари не са придобити по време на брака. Тоя е гол като пущка - тая заплата 1300лв нема да стига за любовницата.
Опитай с добро. Кажи му колко е велик. Колко си горда, че носиш неговото дете и му кажи, че искаш то да расте самостоятелно и щастливо и т.н. женски работи ;) Обясни му как искаш детето да има неговите качества. ше се опиташ да го възпиташ, но ще трябва жилище, за да расте в спокойна среда. Кажи, че за целта ще ти трябват около 15 000 евро да купиш апартамент на името на детето. Подчертай, че не на твое име, а на детето. Не искаш то да няма нищо. Все пак, то губи шанса да живее с най-стархотния баща. Опитай се да си убедителна ;) Прави се на луда. Просто се опитай да му покажещ, че си му благодарна и искаш той да е щастлив с тази, която обича. Мъжете са тъпи парчета и така ще вземеш повече. Опитай се да вземеш парите с добро, докато е гузен, ако има неква съвест тоя нещастник!
После оная ще почне да го кара да се развежда с теб и да се жени за нея. Та, тогава ти ще почнеш да се пазариш и изискваш разни неща, за да му дадеш бърз развод и ще му покажеш как знаеш. Но първо опитай с добро. Не бъди първосигнална и не тръгвай на нож. Не плачи пред него и се прави, че много се радваш, че го виждаш щастлив с другата .... и гледай да дръпнеш поне 10 000 евра с добро!

Ей,това нали е форум за юристи !Какви са тези съвети?Така могат да си разговарят две жени ,излезли заедно на пазар или на кафе !
Още не съм се женил и развеждал,но със сигурност такава атака няма да мине пред мен.И запомнете :никога не се вярва на загаснал огън,заспало куче и жена,която плаче !!!!
gosho72
Потребител

Ако ме изостави бременна?!

Мнениеот sunie » 22 Авг 2006, 19:35

Е аз пък го знам - не се вярва на мъж, който плаче!!!!!!!!
sunie
Младши потребител

Ако ме изостави бременна?!

Мнениеот sunie » 22 Авг 2006, 19:36

Е аз пък го знам - не се вярва на мъж, който плаче!!!!!!!!
sunie
Младши потребител

Мнениеот reveta » 23 Авг 2006, 20:25

Никой не може да задържи някого насила. Но не го оставяйте да се измъкне от задължението си за издръжка към детето.
Последна промяна reveta на 28 Фев 2007, 14:52, променена общо 1 път
reveta
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 23 Авг 2006, 20:36

Ще помоля админите на сайта да преместят цялата тази дискусия от меню "форум" в меню "Хумор".

С така изразените мнения по казуса мястото и е именно там !! :lol:
gosho72
Потребител

Мнениеот katya01 » 23 Авг 2006, 21:15

Правото и животът са взаимно свързани. Занимавам се с търговско право и не мога да си представя да давам правна консултация, като я извадя от бизнес контекста!
Според мен същото трябва да е и със семейното право. Дори там трябва да се пипа още по-внимателно. Не може да игнорираш житейския контекст! Чисто технически разводът лесно става, но трябва по-широк поглед, когато даваш консултация, за да може твоя клиент да вземе повече!
katya01
Младши потребител

Мнениеот danyan » 24 Авг 2006, 19:48

katya01 написа:Правото и животът са взаимно свързани. Занимавам се с търговско право и не мога да си представя да давам правна консултация, като я извадя от бизнес контекста!
Според мен същото трябва да е и със семейното право. Дори там трябва да се пипа още по-внимателно. Не може да игнорираш житейския контекст! Чисто технически разводът лесно става, но трябва по-широк поглед, когато даваш консултация, за да може твоя клиент да вземе повече!

:D
каква консултация :D , правна ли ? :lol:
danyan
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 24 Авг 2006, 22:28

Уважавам колежката като юрист със стаж и нейното мнение също.Но все пак-гражданско дело за прекратяване на брака ли е това или сценарий от типа на "Дързост и красота" ?
gosho72
Потребител

Мнениеот katya01 » 24 Авг 2006, 22:44

gosho72 написа:Уважавам колежката като юрист със стаж и нейното мнение също.Но все пак-гражданско дело за прекратяване на брака ли е това или сценарий от типа на "Дързост и красота" ?

Това, което за теб е просто едно "гражданско дело за прекратяване на брака" за други хора оказва влияние върху остатъка от живота им!
Аз й давам практически съвет, защото правото е сбор от правила, но е важно как те ще се приложат в практиката!
katya01
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 25 Авг 2006, 09:06

E,дай боже пък тези "практически съвети" да и спестят чл.99 от СК.
gosho72
Потребител

Мнениеот titylina » 25 Авг 2006, 09:33

това е ще... мъжете са сухари. Не могат просто да разберат за какво става въпрос
titylina
Младши потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси