начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Ами ако ме изостави бременна?!?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот terry_ezra » 25 Авг 2006, 10:12

Кейт, ти наистина ли си юрист? И ако да-как се дипломира? :lol: :lol: :lol: :lol:
И още нещо се сетих да те питам-така ли говореше на изпита по семейно право?!? Ако да-изпуснала съм шоуто на века :cry:
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот terry_ezra » 25 Авг 2006, 10:13

Кейт, ти наистина ли си юрист? И ако да-как се дипломира?
И още нещо се сетих да те питам-така ли говореше на изпита по семейно право?!? Ако да-изпуснала съм шоуто на века
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот fenix_f » 25 Авг 2006, 10:22

katya01 написа:
gosho72 написа:Уважавам колежката като юрист със стаж и нейното мнение също.Но все пак-гражданско дело за прекратяване на брака ли е това или сценарий от типа на "Дързост и красота" ?

Това, което за теб е просто едно "гражданско дело за прекратяване на брака" за други хора оказва влияние върху остатъка от живота им!
Аз й давам практически съвет, защото правото е сбор от правила, но е важно как те ще се приложат в практиката!

Katya01 , съгласна съм напълно с теб. Когато при нас дойде клиент, най-важното е да му помогнем и да съчетаем опита и познанията си в правото с житейския си опит. Това показва според мен истинска загриженост за интересите на клиента и за човека, който стои срещу нас с молба за помощ и съдействие. В края на краищата работим с живи хора, не с роботи. Но този подход не е за всеки юрист разбира се, не всеки може да се отдава на работата по този начин. Разни хора, разни идеали.
Успех ти желая. Жива, здрава и все така да помагаш на хората.
fenix_f
Потребител

Мнениеот katya01 » 25 Авг 2006, 12:43

Да! Аз не съм просто юрист, а много добър юрист. Нещо повече ставам все по-добра! Изпитът ми по семейно право беше преди години. Взех го без проблеми! Както ви казах не се занимавам със семейно право, но жената ми стана симпатична и имат опит с мъжете.
Съгласна съм с fenix_f! Някой хора влизат в професията за парите и работят механично. Но за тази работа, както и за всяко друго нещо, трябва СЪРЦЕ! Един ден ще направя най-добрата бизнес кантора в България - не за пари, а за да вдигна стандарта на работа, който е много занижен!
Искам да виждам повече професионалисти, повече перфекционисти и повече мислещи хора! Не само правото, ами как това право ще се приложи в конретния контекст!
Успех на всички!
katya01
Младши потребител

Мнениеот ivi_peneva » 25 Авг 2006, 13:08

[Когато при нас дойде клиент, най-важното е да му помогнем и да съчетаем опита и познанията си в правото с житейския си опит. Това показва според мен истинска загриженост за интересите на клиента и за човека, който стои срещу нас с молба за помощ и съдействие. В края на краищата работим с живи хора, не с роботи. Но този подход не е за всеки юрист разбира се, не всеки може да се отдава на работата по този начин. Разни хора, разни идеали.
Успех ти желая. Жива, здрава и все така да помагаш на хората.[/quote]

Благодаря на всички, които приеха проблема ми при -сърце.Съжалявам ако това, което ми се случва ви напомня "Дързост и красота".За мен такова сравнение е унизително, а истинското положение, в което се намирам е трагично не заради някаква раздяла между мъж и жена, а заради това, че сме допуснали да създадем нов живот , а сега да се чудя какво да правя и как да улесня живота му/ако мога, от сега/.
И все пак иска ми се да получа още малко правни съвети, но не се сещам какво да питам конкретно.
Благодаря на gery и на всички юристи със сърце!
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот ivi_peneva » 25 Авг 2006, 13:10

[Когато при нас дойде клиент, най-важното е да му помогнем и да съчетаем опита и познанията си в правото с житейския си опит. Това показва според мен истинска загриженост за интересите на клиента и за човека, който стои срещу нас с молба за помощ и съдействие. В края на краищата работим с живи хора, не с роботи. Но този подход не е за всеки юрист разбира се, не всеки може да се отдава на работата по този начин. Разни хора, разни идеали.
Успех ти желая. Жива, здрава и все така да помагаш на хората.[/quote]

Благодаря на всички, които приеха проблема ми при -сърце.Съжалявам ако това, което ми се случва ви напомня "Дързост и красота".За мен такова сравнение е унизително, а истинското положение, в което се намирам е трагично не заради някаква раздяла между мъж и жена, а заради това, че сме допуснали да създадем нов живот , а сега да се чудя какво да правя и как да улесня живота му/ако мога, от сега/.
И все пак иска ми се да получа още малко правни съвети, но не се сещам какво да питам конкретно.
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 25 Авг 2006, 22:47

titylina написа:това е ще... мъжете са сухари. Не могат просто да разберат за какво става въпрос

:lol: :lol: :lol:
gosho72
Потребител

Мнениеот satir » 21 Мар 2007, 17:23

edit:
ivi_peneva написа:Когато при нас дойде клиент, най-важното е да му помогнем и да съчетаем опита и познанията си в правото с житейския си опит. Това показва според мен истинска загриженост за интересите на клиента и за човека, който стои срещу нас с молба за помощ и съдействие. В края на краищата работим с живи хора, не с роботи. Но този подход не е за всеки юрист разбира се, не всеки може да се отдава на работата по този начин. Разни хора, разни идеали.
Успех ти желая. Жива, здрава и все така да помагаш на хората.
ivi_peneva написа:
:roll:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот janetastoimenova » 22 Мар 2007, 11:57

С риск да проваля забавата ви на гърба на човек, който е развълнуван и силно притеснен за бъдещето си, и изпълнен с милион въпроси без сигурни отговори: как ще гледам сама детето си, как ще се издържам, как ще расте детето ми без баща, ще обърна по-сериозно внимание на запитването и ще отговоря следното: Докато сте бременна мъжът ви може не може да заведе иск за развод без ваше съгласие..... а колкото се отнася до, вас вие имате право да водите дело по исков ред за развод, Гери е права, че решението е твърде лично и следва да го вземете сама, не под влияние на емоцията, а като премислете добре нещата. Не забравяйте, че на първо място са интересите на детето - опитайте се да му осигурите необходимата издръжка и добър начин на живот, това естествено може да стане и в дело за развод, може да се обоснове вина разбира се - той ви е изоставил бременна, каква грижа за семейството и за детето ви е това! Може да се претендира висока издръжка за детето ви, а също така и ползване върху семейното жилище, в което сте живели по време на брака си, независимо чия собственост е, за да не останете без дом. Има и др. вероятни отговори на въпросите ви, които може да ви даде един адвокат по семейно право, затова моят съвет е да се обърнете към такъв.
http://www.lex.bg/members/janetastoimenova
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот janetastoimenova » 22 Мар 2007, 15:50

хихихихи мерси за забележката не бях обърнала внимание 8) но мнението може да послужи на друг нуждаещ се така че не съм се хабила напразно надявам се :) приятен ден
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот ivi_peneva » 22 Мар 2007, 15:56

Така и така темата се възобнови...ето ме и мен, бременната тогава, за да ви разкажа до къде сме я докарали.
Мъжа ми наистина ме напусна /12 дни преди да родя/. Изнесе се от квартирата ни и се нанесе в собствен дом/закупен на името на майка му/. Родих здраво и много хубаво момченце, което сега е почти на 6 мес. и което той е виждал 5-6 пъти, просто защото аз си гледам детето при родителите ми /не сме в София/. Не искам нищо от мъжа ми, той изпраща по 100 лв. на месец и понякога купува памперси. Но и не искам да има право на чести срещи с детето, а се опасявам че при развод по взаимно съгласие може и да поиска такива и да не можем да се разберем с добро.
Но тази битка ми предстои, така че с някой от вас може и да се запознаем лично.
Знам че темата беше разгорила страстите, но какво да се прави за жените е трудно да преживеят бремето на бремеността и сблъсъка с горчивата действителност - любовници, интриги, лошо поведение и най-вече унизение!
На всички желая късмет в партньорските отношения!
ivi_peneva
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 22 Мар 2007, 15:58

От името на всички Ви желая успех в борбата!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот janetastoimenova » 22 Мар 2007, 16:02

И аз ви желая успех! Ако имате нужда от съвет, консултация или просто разбиране - може да разчитатете на правно и човешко съдействие :wink:
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот ensso » 23 Мар 2007, 17:21

:lol:
Последна промяна ensso на 23 Мар 2007, 17:23, променена общо 1 път
ensso
Потребител

Мнениеот ensso » 23 Мар 2007, 17:22

Стига де,lyutiyat ! Ти вече си оценен. :? Ти си един резил, така че не си прави труда да оплюваш всички наоколо за да се изпъкнеш, все едно че плюеш срешу вятъра. Сигурно нямаш клиенти и затова си толкова бясен? Може би трябва да преразгледаш държанието си?
ensso
Потребител

Мнениеот satir » 26 Мар 2007, 10:22

janetastoimenova написа:...
РЕКЛАМА :arrow: ТУК.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот krasko666 » 26 Мар 2007, 19:28

"Ще помоля админите на сайта да преместят цялата тази дискусия от меню "форум" в меню "Хумор".
С така изразените мнения по казуса мястото и е именно там !! "

syglasen sym s kolegata i se prisyedinqvam kym nego i ako moje 6te vi predloja da napravite i forum za feministki koito zabravqt osnovata na kazusa i obry6tat vsi4ko na zloslovie. :twisted:
krasko666
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси