начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Iskam syvet

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Iskam syvet

Мнениеот kokitata » 09 Сеп 2006, 09:13

Zdraveite!
Izvinqvam se ako e imalo takova zapitvane do sega,no ne sym go vidql,a i se chuvstvam obyrkan!Syshto sym i nekompetenten po temata!
Stava duma za slednoto:S priqtelkata mi shte si imame bebe do nqkolko dni../vsichko izglejda prekrasno/,no tq ima zakonen syprug,s koito ne jivee ot 5 godini,a s men e ot godina i dva meseca!Onzi den nauchavam,che deteto nqma da nosi moite imena..,koeto me nakara da se chuvstvam adski zle!
Kyde i kakvo trqbva da napravq?Kolko vreme shte e nujno za da moje deteto da nosi imenata na biologichniq si bashta-v sluchaq az?
Blagodarq predvaritelno na vsichki,koito uspeqt da mi dadat kompetenten otgovor!
kokitata
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 09 Сеп 2006, 21:05

Детето ще се роди при наличието на съществуващ брак и по презумпция на Семейния кодекс за баща се счита съпругът.
Вие нямате право в първоначалния момент да извършите припознаване-тъй като още със самото си раждане детето има установен произход.Нямате право и да предявявате иск за оспорването на бащинство по смисъла на Семейния кодекс.
Оспорването на бащинство може да се извърши от майката /Вашата приятелка/ в срок от една година след раждането и от презумптивния баща /съпруга в съществуващия брак/ в срок от една година от узнаване на раждането.
Самото оспорване се извършва посредством отрицателен установителен иск пред районния съд и едва след постановеното съдебно решение Вие можете да пристъпите към припознаване на детето.
По моето лично мнение самото оспорване на бащинството ще доведе впоследствие и до прекратяването на брака между Вашата приятелка и настоящият и съпруг.
gosho72
Потребител

Мнениеот softy » 11 Сеп 2006, 21:14

Лека корекция в мнението на gosho72 - искът за оспорване на бащинство е подсъден на окръжния съд.
softy
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 12 Сеп 2006, 12:03

softy написа:Лека корекция в мнението на gosho72 - искът за оспорване на бащинство е подсъден на окръжния съд.

Верно че така беше!Написах го без да се усетя,че е на ОС подсъдно ! :lol:
gosho72
Потребител

Назад към Семейни казуси