Съпругата ми е подала молба за развод,в Районен съд гр.Ардино.Тя е жител (по паспорт) на тази община.Аз съм жител на гр.Кърджали (по паспорт),а родителите ми са също жители на тази община..От Районния съд на гр.Ардино ми е изпратена призовка да се явя на 20.09.,като ответник.
1. Нарушен ли е чл.81 от Гражданския процесуален кодекс?
2.Можели аз да пренебрегна тази призовка?
Предполагам че настойника на съпругата ми и съдията в гр.Ардино са добри познати.
3.В исковата молба е написала неверни истории,който аз мога да ги оспоря с доказателства.Какви доказателства имат сила в съда?Приемат ли се като доказателства в съда,снимки и записи от телефонни разговори?
Имам още въпроси но за момента това искам да знам.
Благодаря на предварително на всички,който може да ми дадат информация.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 20:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за малко помощ
Maverick_bg написа:Съпругата ми е подала молба за развод,в Районен съд гр.Ардино.Тя е жител (по паспорт) на тази община.Аз съм жител на гр.Кърджали (по паспорт),а родителите ми са също жители на тази община..От Районния съд на гр.Ардино ми е изпратена призовка да се явя на 20.09.,като ответник.
1. Нарушен ли е чл.81 от Гражданския процесуален кодекс?
2.Можели аз да пренебрегна тази призовка?
Предполагам че настойника на съпругата ми и съдията в гр.Ардино са добри познати.
3.В исковата молба е написала неверни истории,който аз мога да ги оспоря с доказателства.Какви доказателства имат сила в съда?Приемат ли се като доказателства в съда,снимки и записи от телефонни разговори?
Имам още въпроси но за момента това искам да знам.
Благодаря на предварително на всички,който може да ми дадат информация.
Не искам да звучи неучтиво ,но си наеми адвокат ,по простата причина ,че ще ти е трудно да се справиш както с ГПК относно подсъдност, призоваване и докадателства както със съдебните заседания ,по смисъла на направи си сам развод не се гледа.
Жителство господине вече мн. отдавна няма ,паспорт се издава са задгранично пътуване ,а в личната карта се записва постоянния адрес.
Съпругата ви господине под пълно запрещение ли е поставена ,че има настойник ,и не намесвайте съдията .
- donna
- Старши потребител
Колежката donna Ви е дала много точна насока какво да направите.И мисля,че ако я послушате няма да сбъркате.Необходим Ви е процесуален представител за предстоящия брачен процес.
Ще си позволя само отчасти да посоча отговор на въпросите,които Ви интересуват.
В действителност иска за развод трябва да бъде подаден в районния съд по местожителството на ответника.Това обаче не означава,че чл.81 от ГПК е нарушен и ,че не трябва да се явите на насроченото Ви съдебно заседание.Имате право да се позовете на местната подсъдност,ако районния съд прецени,че делото не му се явява подсъдно по смисъла на чл.81 от ГПК ще прекрати производството и ще препрати делото служебно за разглеждане в РС-Кърджали.Вие описвате,че съпругата Ви има настойник.Настойници на пълнолетни лица се назначават,когато същите са поставени под пълно запрещение.И в този случай,ако съпругата Ви е под пълно запрещение в брачния процес ще учавствува и определения и законен представител-настойника /решение 259-56-ІІ;1751-57-ІІ/ .
Не зная точно с каква цел ще използвате веществените доказателства снимки и записи на телефонни разговори разговори,но същите могат да се ползват при условие че съдът се произнесе положително относно тяхната допустимост.Относно видовете доказателства-биват устни и писмени.От устните най-често се ползват показания на свидетел и обяснения на страните.От писмените доказателства най-често се ползват официални и частни документи.
И в заключение-не се притеснявайте дали делото ще се гледа в РС Ардино или РС Кърджали. Процедурата е една и съща.
Ще си позволя само отчасти да посоча отговор на въпросите,които Ви интересуват.
В действителност иска за развод трябва да бъде подаден в районния съд по местожителството на ответника.Това обаче не означава,че чл.81 от ГПК е нарушен и ,че не трябва да се явите на насроченото Ви съдебно заседание.Имате право да се позовете на местната подсъдност,ако районния съд прецени,че делото не му се явява подсъдно по смисъла на чл.81 от ГПК ще прекрати производството и ще препрати делото служебно за разглеждане в РС-Кърджали.Вие описвате,че съпругата Ви има настойник.Настойници на пълнолетни лица се назначават,когато същите са поставени под пълно запрещение.И в този случай,ако съпругата Ви е под пълно запрещение в брачния процес ще учавствува и определения и законен представител-настойника /решение 259-56-ІІ;1751-57-ІІ/ .
Не зная точно с каква цел ще използвате веществените доказателства снимки и записи на телефонни разговори разговори,но същите могат да се ползват при условие че съдът се произнесе положително относно тяхната допустимост.Относно видовете доказателства-биват устни и писмени.От устните най-често се ползват показания на свидетел и обяснения на страните.От писмените доказателства най-често се ползват официални и частни документи.
И в заключение-не се притеснявайте дали делото ще се гледа в РС Ардино или РС Кърджали. Процедурата е една и съща.
- gosho72
- Потребител
Извинявам се че не се изразих правилно.
Под "настойник" имах в предвид тъста ми, той не е биологичния баща на съпругата ми.
В момента не ме допускат да видя децата.Имали някакво законово основание за това,до започване на делото.Насилие по време на брак не е използвано и не мога да разбера защо постъпват така.
Под "настойник" имах в предвид тъста ми, той не е биологичния баща на съпругата ми.
В момента не ме допускат да видя децата.Имали някакво законово основание за това,до започване на делото.Насилие по време на брак не е използвано и не мога да разбера защо постъпват така.
- Maverick_bg
- Нов потребител
Извинявам се че не се изразих правилно.
- Maverick_bg
- Нов потребител
Вие сте родител на Вашите деца,който не е ограничен или лишен от радителски права.Имате право на личен контакт с децата и същия не може да Ви бъде отказван.За момента единственото,което можете да направите е да подадете жалба в съответното РПУ.
- gosho72
- Потребител
освен това можете да поискате да бъдат определени привременни мерки докато трае развода-да се определи при кого да живеят децата, какъв да е режимът на срещи с децата, издръжка. Най добре послушайте колегите и отидете при адвокат. Така по форумите най-много да се объркате и да се пропусне нещо, което е можело да се направи
- ostin
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|