начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Решение на ВКС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Решение на ВКС

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 09:35

Разведена съм, но продължавам да споря за родителските права върху дъщеря ми и последното дело беше пред ВКС на 06/06/2006.
Казаха, че ще се произнесат в 1-месечен срок, обаче нямам все още решение и се притеснявам.
Такава ли е практиката, бавят ли се решенията и мога ли нещо да направя?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!
zmeica
Нов потребител

Re: Решение на ВКС

Мнениеот donna » 13 Сеп 2006, 10:30

zmeica написа:Разведена съм, но продължавам да споря за родителските права върху дъщеря ми и последното дело беше пред ВКС на 06/06/2006.
Казаха, че ще се произнесат в 1-месечен срок, обаче нямам все още решение и се притеснявам.
Такава ли е практиката, бавят ли се решенията и мога ли нещо да направя?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!

Първо ВКС ,не изпраща съобщения ,че решението е изготвено , проверете по номера на делото на страницата на ВКС дали има решение ,също така ,ако има и делото е решено и решението не подлежи на обжалване ,то е върнато в архива на районния .съд ,можете да проверите и там.
Електронната старница на ВКС ,можете да видите в раздел съдилища тук от лекса .
donna
Старши потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 12:25

Ами в това е проблема, че проверявам от 2 месеца всеки ден - решение няма, и в страницата на ВКС проверявам и по телефона звънях няколко пъти - казват - не е готово.
Нормално ли е така да бавят нещата, може ли някакъв проблем да има и въобще мога ли нещо да разбера по случая при положение, че не познавам никой, за да ми свърши работа.
Благодаря отново!
zmeica
Нов потребител

Мнениеот error » 13 Сеп 2006, 12:45

В общи линии, нормално е забавяне от 2-4 месеца, особено ако част от тях съвпадат със съдебната ваканция. Вероятно делото ви е във ІІ г.о. Там само един от докладчиците бави писането на делата си. Стискам палци делото да не е при него. Другите работят в нормални срокове.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 13:40

error написа: Вероятно делото ви е във ІІ г.о. Там само един от докладчиците бави писането на делата си. Стискам палци делото да не е при него. Другите работят в нормални срокове.

Ми точно на ІІ гр. отд. е.................ама съм и аз карък.
Благодаря!
zmeica
Нов потребител

Мнениеот oho_boho » 13 Сеп 2006, 13:44

Ако мислиш, че някое друго отделение разглежда семейноправните спорове... :D
oho_boho
Потребител

Мнениеот error » 13 Сеп 2006, 14:01

zmeica написа: .......ама съм и аз карък.

Може и да не си. Нали ти писах, че от ІІ г.о. само един/една си бави делата. Може делото ти да не е на този докладчик.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот zmeica » 13 Сеп 2006, 14:01

oho_boho написа:Ако мислиш, че някое друго отделение разглежда семейноправните спорове... :D

Аз нищо не мисля щото не разбирам и не искам и да ги разбирам - питах само. :(
zmeica
Нов потребител

Назад към Семейни казуси