начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Прехвърляне на апартамент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на апартамент

Мнениеот petia_r » 13 Сеп 2006, 23:21

Апартаментът е на баба ми,баща ми и леля ми,но доколкото знам майка ми има някакъв дял от него,защото е придобит по време на брака им. Баща ми,баба ми и леля ми искат да прехвърлят апартамента на мен,но майка ми отказва да го направи и всячески избягва въпроса за прехвърляне,а тя от една година не живее при нас.
Въпросът ми е : Може ли да се прехвърли апартаментът без подписа и съгласието на майка ми, или е задължително и нейният подпис да фигурира?
Ако е възможно да се прехвърли без нейното съгласие,какви са условията за това?
petia_r
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 14 Сеп 2006, 00:09

Сигурна ли сте,че въпросния апартамент е съпружеска имуществена общност ?Майка ви не живее при Вас,но не посочвате дали бракът на родителите Ви е прекратен.При наличие на семейна имуществена общност наистина съгласието на майка Ви е необходимо.Направете справка с чл.22 от Семейния кодекс.
gosho72
Потребител

Мнениеот petia_r » 14 Сеп 2006, 20:16

Благодаря Ви много за отговора.
В интерес на истината родителите ми не са се развели,но просто исках да знам дали може при едно такова напускане на жилището от нейна страна дали може да се направи нещо и да се прехвърли без нейното съгласие,но сега разбирам,че не е възможно.Благодаря все пак за помощта. :)
petia_r
Нов потребител

Назад към Семейни казуси