Така ме насочиха да търся частен съдия изпълнител, защото бившият ми съпруг не плаща издръжката за детето.
И така щяло да стане по бързо...
Някой знае ли друг начин?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Търся частен съдия изпълнител?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Всъщност
..доколкото знам, трябва да минат 3 месеца през които не е плащал издръжката/или греша/, за да му пратиш призовка или там каквото се прави....
А той прави така един месец внася два не внася...т.е. от началото на годината до този момент е внесъм общо за 5 месеца, а трябва да внесе за още 4месеца?????
Някой ще ме посъветва ли какво трябва да направя?
А той прави така един месец внася два не внася...т.е. от началото на годината до този момент е внесъм общо за 5 месеца, а трябва да внесе за още 4месеца?????
Някой ще ме посъветва ли какво трябва да направя?
- Karry78
- Нов потребител
Това с трите месеца засяга наказателната отговорност на бащата от факта че не е плащал издръжка. Това не означава, че не можете да си търсите парите. Най добрия начин е да образувате изпъл.дело-било при частен или държавен съдебен изпълнител няма значение, на основание изпълнителния лист, който предполагам сте си взели от съда.. Ако работи е хубаво да му се наложи запор на трудовото възнаграждение-тогава няма да плаща през месец-два.
- ostin
- Потребител
пропуснах да отбележа, че понеже не казвате от кой град сте не може да ви препоръчаме частен съдебен изпълнител.
- ostin
- Потребител
Ааа, следих аз оная дискусия с влизането в ЕС и с почерпките Ще има с какво да почерпи, само да е жив и здрав
- ykovachev
- Активен потребител
ostin написа:пропуснах да отбележа, че понеже не казвате от кой град сте не може да ви препоръчаме частен съдебен изпълнител.
Да, не съм споменала местонахождението си:)
От София съм.
Ако някой наистина е запознат с тази процедура би ли ми разяснил по подробно, къде се ходи, какво се прави и т.н.
Предварително благодаря!
- Karry78
- Нов потребител
Бай Гъдю (това съм аз) :
- Благодаря на форумците, че се сещат за мен (изключвам евентуалната користна загриженост, че няма да имам пари да почерпя);
- Karry78, ако знаеш къде работи бащата, направо подай молба (ако имаш изпълнителен лист) до държавния съдебен изпълнител на "Попа" и искай запор на заплатата му.
- Такси не се внасят (включително и при мен няма да има, ако ме изчакаш до ноември, когато със сигурност ще съм се развихрил);
- Ако не знаеш с какво се занимава и откъде вади пари, за да си живурка злостният неплащач на издръжка, наистина е по-добре през ноември да дойдеш при "Бая ти Гъдю" (това пак съм аз) - ще го прищипем все някак, щом не е умрял от глад, значи трябва да я плаща издръжката, дори с цената на собствената му анорексия
- Благодаря на форумците, че се сещат за мен (изключвам евентуалната користна загриженост, че няма да имам пари да почерпя);
- Karry78, ако знаеш къде работи бащата, направо подай молба (ако имаш изпълнителен лист) до държавния съдебен изпълнител на "Попа" и искай запор на заплатата му.
- Такси не се внасят (включително и при мен няма да има, ако ме изчакаш до ноември, когато със сигурност ще съм се развихрил);
- Ако не знаеш с какво се занимава и откъде вади пари, за да си живурка злостният неплащач на издръжка, наистина е по-добре през ноември да дойдеш при "Бая ти Гъдю" (това пак съм аз) - ще го прищипем все някак, щом не е умрял от глад, значи трябва да я плаща издръжката, дори с цената на собствената му анорексия
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
И още един безплатен съвет: без значение е дали ще отидеш при частен или държавен съдебен изпълнител. И без друго при неплащане на две "вноски" това обстоятелство се удостоверява от СИ и запрашваш директно към общината, за да ти изплаща тя тази издръжка. От тук насетне няма да се разправяш ни с държавни, ни с частни СИ. Тази работа я оставаш на общината.
- gega
- Потребител
Само едно допълнение - но преди да го сториш, трябва все пак да посетиш канцеларията, респ. кантората на някой съдия изпълнител, за да се образува изп. производство и да се насочи принудителното изпълнение срещу им. права на длъжника. Ако при справка в НОИ длъжникът не се "осветли" с някое и друго трудово договорче, спираш до тук и заявяваш, че "няма никой". Повече грижи нямаш и действаш по първия посочен "способ".))))))))))))))
- gega
- Потребител
karry78 otivai pri dyrjavniq sydeben izpylnitel s izpylnitelniq list i molba v koqto da pi6e: da se obrazuva izpylnitelno proizvodstvo, da se izprati PDI na dlyjnika i da se napravi spravka v NAP /a ne v NOI/ za imu6testvoto na dlyjnika /tazi spravka e za vsi4ko - imoti, MPS-ta, bankovi smetki, registrirani trudovi dogovori/. Ako izleze, 4e raboti nqkyde nai-dobre, nalaga se zapor na tr.vyznagrajdenie i nqma kyde da myrda. No izdryjka sygl. "Naredba za izpla6tane ot dyrjavata na prisydena izdryjka" moje da polu4ava6 samo ako se ustanovi, 4e dlyjnika e izvyn stranata, s neizvesten adres ili ne pritejava dv. i nedv. imu6testvo. Ami tova e , ako ima ne6to pitai
- evel
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|