- Дата и час: 16 Дек 2024, 06:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
несъгласие за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
несъгласие за развод
Здравейте и благодаря че ви има. Казуса ми е следния - имам брак и дете на 12 год. Съпруга ми иска да се разделим като мотива му е че брака ни се е изчерпал, стигнали сме до битовизъм и скука. Не сме имали никакви разправии, неразбирателства и скандали. Да ме извинят мъжете, ама моя явно кара климакс и има реални индикации за това (желание за смяна на работата, на външния вид, начина на живот и пр.). Не е говорил за развод, а засега само за раздяла. Аз обаче предпочитам да съм наясно предварително с подробностите. Принципно не съм съгласна на развод и при какви обстоятелства съда може да даде такъв. От 2 месеца той напусна семейното жилище, но поддържаме контакт. Това което искам е да забавя (спра) евентуален развод, защото смятам че рано или късно ще се осъзнае и искам поне да спечеля време. Моля за съвет
- vacancy
- Нов потребител
Ако е решил да се разведете,считайте, че ще го направи.Смяната на работа и външен вид говори само за едно и то е, че има някоя млада г-ца, която му мъти мозъка.Винаги има причина и следствие.Както описвате, че брака ви се е изчерпал ми прилича на искова молба за развод по чл.99 от СК /по вина на единият от съпрузите/, което означава че се е консултирал предварително с адвокат.Зависи обаче кой какво притежава в този брак.Дали вие имате повече недвижимости или движимости ще е от значение при евентуален развод.Не юридически, а чисто човешки ще ви посъветвам да се срещнете тримата и да си поговорите какво ще правите и какво най-вече ще се случи с 12-годишното ви дете, което сега е в такава възраст, че трудно ще преглътне скандалите,обидите и т.н. В случай, че не стигнете до съгласие намерете адвокат и му вземете всичко. Детето ви ще може да свидетелства в съда, вероятно във ваша полза тъй като вие се грижите за него.
- stenly_v
- Младши потребител
Re: несъгласие за развод
vacancy написа:Здравейте и благодаря че ви има. Казуса ми е следния - имам брак и дете на 12 год. Съпруга ми иска да се разделим като мотива му е че брака ни се е изчерпал, стигнали сме до битовизъм и скука.Това което искам е да забавя (спра) евентуален развод, защото смятам че рано или късно ще се осъзнае и искам поне да спечеля време. Моля за съвет
Нормално е да опитвате да запазите брака си !Но все пак-ако се стигне до "края" по-безболезнено и разумно е приложението на чл.100 от СК - развод по взаимно съгласие.
- gosho72
- Потребител
Re: несъгласие за развод
Нормално е да опитвате да запазите брака си !Но все пак-ако се стигне до "края" по-безболезнено и разумно е приложението на чл.100 от СК - развод по взаимно съгласие.[/quote]
По-безболезнено-ДА.Но според мен-Не и разумно!Аз бих го разорила!Ясно е,че в тази ситуация ще има губещ,било то от морална или материялна страна.Въпросът е ти-vacancy,да спечелиш!
Свидетелските показания на детенцето ти са изключително важни,но да не забравяме,че те са способ за доказване на обективната истина,но не и доказателство!Моя съвет-застраховай се,събери доказателства,че ти изневерява и т.н.
Успех vacancy! Дано му дойде акъла в главата.Мъжете имат един период около ...(няма да пиша възрастта),когато се случват странни неща с мислите и чувствата им ,но после се оправят!
По-безболезнено-ДА.Но според мен-Не и разумно!Аз бих го разорила!Ясно е,че в тази ситуация ще има губещ,било то от морална или материялна страна.Въпросът е ти-vacancy,да спечелиш!
Свидетелските показания на детенцето ти са изключително важни,но да не забравяме,че те са способ за доказване на обективната истина,но не и доказателство!Моя съвет-застраховай се,събери доказателства,че ти изневерява и т.н.
Успех vacancy! Дано му дойде акъла в главата.Мъжете имат един период около ...(няма да пиша възрастта),когато се случват странни неща с мислите и чувствата им ,но после се оправят!
- eleonora_petrova
- Младши потребител
Според мен, въпросът ти е по-скоро, ако той подаде молба за развод, а ти заявиш, че не желаеш да се развеждаш има ли вероятност съдът да не ви разведе. В далечното соц.минало това беше възможно, но в днешно време, аз нямам в практиката си такъв случай и не ми е известен, още повече , че вече не живеете заедно, което е индикация, че нещата между вас не вървят. Можеш единствено да протакаш делото, като искаш по-дълъг помирителен срок, второ помирително заседание и прочие, та дано му дойде акъла. Засегжа докато няма молба за развод, гледай да него дразниш, за да не предизвикаш подаването на такава. Така и ти самата ще имаш време, за да прецениш дали си струва да запазиш брака си или не.
- maria01
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|