След общо взето, тежък на моменти семеен живот и неразбирателство, заплахи и намерения за физическа раздяла, жена ми (24 г.) при скорошното ни преместване по нейно настояване в София заяви, че всичко е умряло, и оттук натам всеки да си има свой живот. Оттогава (месец назад) наистина прави каквото иска, не знам къде, с кого и какво прави. В редките моменти (работи нощем, през деня спи - нямаме вече контакт) детето (5 г.) и аз не я интересуваме - абсолютно сериозно. В състояние е да го остави само, за да излезе на кафе/парти/клуб, и демонстрира абсолютно равнодушие.
Явно е, че е въпрос на време и самата раздяла. Изключвам взаимното съгласие, тъй като един път ми заяви, че "не съм ли знаел закона, който дава детето на майката!" На коя майка точно?...Нямаме никаква обща собственост.За мен детето е най-важният въпрос и искам да знам, мога ли да разчитам на решение на съда в този смисъл?
Има, разбира се, и ред пикантни подробности - питайте, не знам дали това е достатъчно за мнение в моя полза. Или в нейна.
- Дата и час: 16 Дек 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод и дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Наистина ситуацията в която сте попаднали е сериозна. Според мен най-удачно е да споделите вашите лични проблеми с адвокат. Ако започнете тук да разказвате подробности от личния си живот, някой може и да злоупотреби с това. По този начин вие отново ще се почувствате наранен и предаден.
Имал съм две подобни дела. И в двата случая присъдиха родителските права на бащата. Децата бяха дори и по-малки - 4 год. Затова потърсете компетентна правна помощ. Ако посочите от кой град сте с колегите от форума може да ви насочим към колега.
УСПЕХ !
Имал съм две подобни дела. И в двата случая присъдиха родителските права на бащата. Децата бяха дори и по-малки - 4 год. Затова потърсете компетентна правна помощ. Ако посочите от кой град сте с колегите от форума може да ви насочим към колега.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
monteskio написа:Наистина ситуацията в която сте попаднали е сериозна. Според мен най-удачно е да споделите вашите лични проблеми с адвокат. Ако започнете тук да разказвате подробности от личния си живот, някой може и да злоупотреби с това. По този начин вие отново ще се почувствате наранен и предаден.
УСПЕХ !
Благодаря за отговора. Живеем в София. Няма проблем за личните неща, но ми е крайно неясно - ако заведа иск, и какво следва - основанията достатъчни ли са (например, по договор съм с по-висок доход, образованието важно ли е). Ясно ми е, че вината си е вина, а как се доказва - друг въпрос...какво би се сметнало за неоспоримо? Отношението й е лошо и към самия мен, буквално бракът ни е разстроен и т.н...просто не иска да сме заедно и това е.
- Impeller
- Нов потребител
monteskio написа:Наистина ситуацията в която сте попаднали е сериозна. Според мен най-удачно е да споделите вашите лични проблеми с адвокат. Ако започнете тук да разказвате подробности от личния си живот, някой може и да злоупотреби с това. По този начин вие отново ще се почувствате наранен и предаден.
УСПЕХ !
МОЖЕ ЛИ ДА ПОСОЧИ КОЛЕГАТА ВЪПРОСНИТЕ ДВЕ ДЕЛА ПРЕДПОЛАГАМ НА ВРС.
- zhana_kp
- Нов потребител
Impeller написа:Няма проблем за личните неща, но ми е крайно неясно - ако заведа иск, и какво следва - основанията достатъчни ли са (например, по договор съм с по-висок доход, образованието важно ли е). Ясно ми е, че вината си е вина, а как се доказва - друг въпрос...какво би се сметнало за неоспоримо? Отношението й е лошо и към самия мен, буквално бракът ни е разстроен и т.н...просто не иска да сме заедно и това е.
Основанието за развод е дълбокото и непоправимо разстройство на брака,което по изложеното от Вас по-горе е налице.Както колегата Ви е посъветвал за брачния процес ще Ви е необходим адвокат,който ще е вашия процесуален представител и ще спомогне решението по делото да е във Ваша полза.
- gosho72
- Потребител
Impeller написа:Благодаря за отговора. Живеем в София. Няма проблем за личните неща, но ми е крайно неясно - ако заведа иск, и какво следва - основанията достатъчни ли са (например, по договор съм с по-висок доход, образованието важно ли е). Ясно ми е, че вината си е вина, а как се доказва - друг въпрос...какво би се сметнало за неоспоримо? Отношението й е лошо и към самия мен, буквално бракът ни е разстроен и т.н...просто не иска да сме заедно и това е.
Мога да ви насоча към адвокат Гергана Костакиева тел.0897872010.
По отношение на основателността на иска се преценяват различни неща. Най-важноо от тях е обезпечеността на жилище и условията при които ще се отглежда детето. На второ място е от значение вашата лична възможност да се грижите за него или родителите ви/ разбирайте майка ви / да полагат грижи при отглеждането и възпитаването. РАзмерът на възнаграждението също има значение.
Не на последно място вината за развода също ще бъде основание, да ви се присъдят родителските права. Неолагане на грижи за семейството, липсата на взаимност, обич, доверие от страна на съпръгата ви са причини, които са довели до фактическото и непоправимо разстроиство на брака. Ако прибавим и изневяра / ако има такава разбира се/ то " картинката е пълна " .
Всичко това, което ви казах, е само част от същността на иска. Затова най-собре е да потърсите платена рпавна помощ, ако желаете да бъдат защитени по-най-добър начин вашите и на детето интереси.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
monteskio написа:Impeller написа:Благодаря за отговора. Живеем в София. Няма проблем за личните неща, но ми е крайно неясно - ако заведа иск, и какво следва - основанията достатъчни ли са (например, по договор съм с по-висок доход, образованието важно ли е). Ясно ми е, че вината си е вина, а как се доказва - друг въпрос...какво би се сметнало за неоспоримо? Отношението й е лошо и към самия мен, буквално бракът ни е разстроен и т.н...просто не иска да сме заедно и това е.
Мога да ви насоча към адвокат Гергана Костакиева тел.0897872010.
По отношение на основателността на иска се преценяват различни неща. Най-важноо от тях е обезпечеността на жилище и условията при които ще се отглежда детето. На второ място е от значение вашата лична възможност да се грижите за него или родителите ви/ разбирайте майка ви / да полагат грижи при отглеждането и възпитаването. РАзмерът на възнаграждението също има значение.
Не на последно място вината за развода също ще бъде основание, да ви се присъдят родителските права. Неолагане на грижи за семейството, липсата на взаимност, обич, доверие от страна на съпръгата ви са причини, които са довели до фактическото и непоправимо разстроиство на брака. Ако прибавим и изневяра / ако има такава разбира се/ то " картинката е пълна " .
Всичко това, което ви казах, е само част от същността на иска. Затова най-собре е да потърсите платена рпавна помощ, ако желаете да бъдат защитени по-най-добър начин вашите и на детето интереси.
УСПЕХ !
Благодарен съм, изключително много. Засега спирам дотук, при първа възможност ще се свържа с колежката Ви.
И на Вас успех.
- Impeller
- Нов потребител
Извинявам се, но предишния отговор е мой. Без да искам съм влязъл с чужд никнейм. Извинявам се и на потребителя, на когото съм взел ника!
- kapitan
- Нов потребител
Juliana написа:адв. Гергана Костакиева вече не практикува в София, така че се обърнете към друг адвокат
След известно прекъсване се налага да продължа темата...мисля, че е крайно време да се консултирам с адвокат.
Моля наистина - насочете ме.
- Impeller
- Нов потребител
Не знам дали няма да Ви се стори непрофесионално-тъй като съм адвокат, но според мен на първо време напуснете жена си без да подавате документи за развод, ако тя не го направи, забързана в ежедневието си и новия си живот и минат една две години винаги можете да претендирате, че детето вече е свикнало с вас и т.н.
Друг хитър ход е да пратите сигнал до Дирекция социално подпомагане, че е оставила малкото дете на 5 години само в къщи, когато сте сигурен, че е така и те да го констатират - даже няколко пъти, чак тогава започнете дела или даже сигнал до полицията. Потърсете и съдействие от съседите!
В смисъл подходете малко по-практично и се подсигурете преди да започнете делото с необорими доказателства.
Например-детето е било болно, тя не го е завела на лекар, било е гладно, не го е нахранила, посяга и го удря без причина и т.н. Май не се сещам за друго
Това, че работи нощем също може да се използва по делото ви, защото детето трябва да остава само точно през нощта.
Успех!
Друг хитър ход е да пратите сигнал до Дирекция социално подпомагане, че е оставила малкото дете на 5 години само в къщи, когато сте сигурен, че е така и те да го констатират - даже няколко пъти, чак тогава започнете дела или даже сигнал до полицията. Потърсете и съдействие от съседите!
В смисъл подходете малко по-практично и се подсигурете преди да започнете делото с необорими доказателства.
Например-детето е било болно, тя не го е завела на лекар, било е гладно, не го е нахранила, посяга и го удря без причина и т.н. Май не се сещам за друго
Това, че работи нощем също може да се използва по делото ви, защото детето трябва да остава само точно през нощта.
Успех!
- pitasht
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|