Искам да попитам знаещите.
упражнявам род.права върху детето ми но имам предложение за работа в чужбина и понеже искам да го оставя при родители ми трябвали да уведомя съда и да поискам майка ми да упражнява тези права, тъй като се страхувам да не би бившият ми да ме лиши от тях междувременно докато съм навън?Има ли такъв ред изобщо?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 08:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос сем.право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Лишаването от родителските права по чл.75 от СК е нещо съвсем различно от това,за което се интересувате.Бившият ви съпруг също не е лишен от родителски права,а само има известни ограничения относно контактите с детето.
Заминаването Ви в чужбина няма да Ви лиши от родителските права.Право на бившия съпруг е посредством иск по чл.76 от СК да предяви искане за изменение на обстоятелствата по тяхното упражняване-т.е същите да бъдат концентрирани върху него,тъй като на практика Вие няма да можете да ги упражнявате ефективно.
Заминаването Ви в чужбина няма да Ви лиши от родителските права.Право на бившия съпруг е посредством иск по чл.76 от СК да предяви искане за изменение на обстоятелствата по тяхното упражняване-т.е същите да бъдат концентрирани върху него,тъй като на практика Вие няма да можете да ги упражнявате ефективно.
- gosho72
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|