начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Дело за увеличаване на режима

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за увеличаване на режима

Мнениеот ALEX33 » 02 Окт 2006, 12:06

Здравейте!Имам развод от 2004г,като определнеияt режим на бащата е 2 съботи от 10 :00до 12:00ч.Разводът е по негова вина.Той до момента не е потърсил детето.Преди месец пусна жалба до полицията,че не му давам детето.Получих прокурорското решение,че преписката е преключена и няма да се повдигнат обвинения.Преди 2 дни получих призовка за дело за увеличаване на режима.Бащата не е в Бг и се връща в страната 2 пъти годишно за около месец.Дори и в момета не е в Бг.В този смисъл искам да попитам при тези обстоятелства,че той реално не е в Бг ,дали ще му уважат иска?Искам да подчертая,че в случая не става въпрос за голяма загриженост на бащата,а просто нестихващо желание от негова страна да ме тормози всячески.Какви други доказателства бих могла да подготвя,за да покажа че един по -разширен режим няма да се отрази добре на детето?
ALEX33
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 02 Окт 2006, 23:50

Е Вие пък какво се притеснявате,ако се изменят постановените мерки от съда,относно родителския му контакт ?

Изменението на мерките се допуска при съществено изменение на обстоятелствата.Към тази бланкетна хипотеза могат да бъдат причислени различни обстоятелства.Общо взето тълкувателно решение на ВС ги е определило в следните групи така:

1.Влошаване положението на родителя,на когото е предоставено детето и упражняването на родителски права / в т.ч и встъпване на родителя в нов брак/;
2.Изменение на режим,оказал се в последствие нерационален за детето;
3.Промени,предизвикани от виновно поведение на родителя,упражняващ родителските права;
4.Промени,предзвикани от виновно поведение на родителя,на който не са предоставени родителските права.

Решението е ПП І-74,т.V ,но съм го описал в синтезиран вид.

Така или иначе за делото ще Ви трябва адвокатска помощ.Упълномощения от Вас адвокат ще Ви даде по-конкретни насоки по изложения проблем
gosho72
Потребител

Мнениеот ALEX33 » 03 Окт 2006, 08:49

Блгодаря за отговора!А тревогата ми идва от това,че детето до сега не е виждало баща си.Освен това бащата е от друг град и ако му разрешат да го взема през уикенда и 1 месец/както той иска/ ще го води в друг град ,в съвсем непозната обстановка,при хора които не познава,ще е едно безкрайно пътуване и т.н.Това определено няма да се отрази добре на детето.Освен това аз разговарям с детето и му обяснявам всичко и разбирам,че то не е съгласно на това да бъде някъде без мен.Дори изпитва страх,въпреки че му казах че няма от какво да се страхува.Тревожа се как ще се отрази това на детето..
ALEX33
Младши потребител

Назад към Семейни казуси