начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

Молба до съдия-изпълнител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Молба до съдия-изпълнител

Мнениеот za6to » 10 Окт 2006, 16:06

Здравейте!

Моля,ако някой може да ми напише как трябва да изглежда молбата до съдия-изпълнител за получаване на дължимата издръжка на дете!
Освен това ме интересува дали при частен съдия-изпълнител таксите са по-високи.
Благодаря
za6to
Нов потребител

Мнениеот bori72 » 10 Окт 2006, 16:50

Zdraveite! Taksita na 4astnite sadebni izpalniteli i darjavnite sa ednakvi!
bori72
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 11 Окт 2006, 01:12

Малко в импровизиран вид Ви предоставям примерна молба до съдебен изпълнител при РС.Не е пречка да се обърнете и към ЧСИ за образуване на изпълнително дело.
За правилно изготвяне на молба до съдебния изпълнител следва да потърсите адвокатска помощ.Заплатения адвокатски хонорар ще Ви бъде възстановен от длъжника /бившия съпруг/по изпълнителното дело:

ДО
СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ПРИ …..РС

М О Л Б А

От:……………., ЕГН…………адрес……..

Срещу: …………………, ЕГН………..,адрес……..

Основание: чл.323 и сл.от ГПК

ГОСПОДИН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ

Прилагам изп.лист, издаден по Бр.д.№ …./…год. по описа на ..РС, по силата на който горепосоченият длъжник е осъден да заплаща на непълнолетния ни син /дъщеря/………………….,месечна издръжка в размер на …лв./……… лева/, считано от датата на постановяване на решението за развод - ……….г., платими в срок до последно число на месеца, за който се дължи, посредством……………….
Моля, на основание чл.323 от ГПК, да образувате изп.дело срещу …….. от гр………….. и съгласно разпоредбата на чл.325 от ГПК да изпратите на същия призовка за доброволно изпълнение.
Ако в законоустановения седмодневен срок същият не изплати дължимите се от него суми, моля да пристъпите към принудително събиране на вземането, като за целта моля да бъде наложен запор върху трудовото възнаграждение на длъжника ………… с ЕГН ………….., работещ ………………………………...
Молим, да ни бъдат заплатени и направените разноски за адвокатски хонорар в размер на ……/петдесет/лв.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
1.Изпълнителен лист от ………г. на ….РС по Гр.д.№ ……./…..г.;
2.Адвокатско пълномощно;

10.10.06г. С уважение:
гр………
gosho72
Потребител

защо

Мнениеот za6to » 16 Окт 2006, 11:55

gosho72,благодаря за информацията...аз намерих образец в интернет още същия ден.Не разбирам обаче защо в един град може да има образец в съда, в друг не.Когато попитах служителките в деловодството в съда в Стара Загора,ми се развикаха,че това не е тяхно задължение и ми казаха,че трябва непременно адвокат да ми напише молбата.Е,аз си я написах и ми я приеха...Защо обаче знаем кое не е наше задължение,а не се възползваме от правото си да сме хора?!?Нима е малко унижение,че издръжката на дете е от 30 до 80 лева?!?Нима не е унижение да се молиш за тези 30 лева?!?А на децата си какво показваме?!?
Отклоних се от темата...Моля да ме извините!Просто понякога на човек му идва в повече...
za6to
Нов потребител

Молба до съдия изпълнител

Мнениеот za6to » 24 Окт 2006, 12:03

Здравейте !

Молбата си написах в този вид,но днес получих от съда следното:"Посочете по изпълнителско дело...........,размера на дължимата ви се сема за издръжка от дата........Получавала ли сте до момента издръжка или не"
Вероятно не съм била много точна в молбата си.Интересувам се каква е законната лихва за просрочена издръжка и как се изчислява.
Благодаря ви предварително за отговорите!
za6to
Нов потребител

Мнениеот ostin » 24 Окт 2006, 12:17

така се случва като се използват бланкови молби. Още повече, че действително служителките в съда НЕ ТРЯБВА да дават съвети. Законната лихва се изчислява от съдебния изпълнител и е 10 пункта над основния лихвен процент за периода
ostin
Потребител

Мнениеот za6to » 24 Окт 2006, 12:23

ostin написа:така се случва като се използват бланкови молби. Още повече, че действително служителките в съда НЕ ТРЯБВА да дават съвети. Законната лихва се изчислява от съдебния изпълнител и е 10 пункта над основния лихвен процент за периода

Съгласна съм с вас.Готовата"блакова молба"намерих в интернет,но не искам да се обръщам отново към адвоката си по делото,защото ако разчитах на молбите ,които ми пише той,сега нямаше и изпълнителен лист да имам дори.Може би просто на такива адвокати попадам,но нямам нито средства ,нито нерви да се разправям повече с това....Ами ще пиша и пак и пак...може би ще я напиша :)
za6to
Нов потребител

Мнениеот ostin » 24 Окт 2006, 12:58

:lol: е, тогава следвайте инструкциите на съда, мисля, че ще се справите,успех!
ostin
Потребител

Назад към Семейни казуси