- Дата и час: 16 Дек 2024, 08:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
спешно търся отговор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
спешно търся отговор
Надявам се да ми отговорите на въпроса.Имаме две къщи в голям двор.Едната къща е на името на баща ми,който я получава от дядо ми чрез покупко-продажба.Така половината двор и къщата са си в нашата част.Дядо ми почина преди 10 години и неговата къща и половината двор остават на баба ми,както и на баща ми и трите му сестри.В половината от двора ,който е на дядо имаме построен гараж,който дядо дарява на баща ми,обаче без земята.Баща ми почина преди две години и сега се питаме лелите ми могат ли да предявят иск за гаражите,след като те са дарени на баща ми и трябва ли ние да им плащаме земята върху която са построени.Другото ми питане е можем ли да запазим тази къща на баба ми,която все още е жива,но иска да препише нейната част на едната ми леля.Сестрите и също искат да препишат техните части на нея.Ако ние не сме съгласни как да постъпим,за да не получи служебно леля цялата къща без нашето съгласие.
- ira23
- Нов потребител
Най-доброто, което можете да направите, е да хванете папката с всички документи, касаещи собствеността на къщите, гаражите, земята и т.н. и да отидете при адвокат. С всички тези обяснения (извинете ме - малко мъгляви) и съвета, който някой би Ви дал, няма да струва много. По думите Ви - имота си струва консултация при добър адвокат. Успех!
- wit
- Младши потребител
Сега малко мога да поясня.Дядо е дарил на татко 1/2 идеална част от дворното място цялото, състоящо се от 1500 кв.м.,образуващо нерегулиран парцел,заедно с цялата двуетажна масивна къща,застроена върху 75 кв.м.А що се отнася до гаражите на основание чл.56 ал2 от ЗТСУ дядо е дал съгласитео си баща ми да си построи гаражи в собствения му парцел със собствени средства и за свои нужди.Друг документ не съм срещала,но мисля, че къщата на баба е в нашата регулация.Ляля ми как може да я вземе тогава след като и ние сме наследници от страната на баща ми и не сме съгласни да остане за нея.Може ли тя без нашия подпис да получи тази къща.
- ira23
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|