начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

спешно

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно

Мнениеот ivankatata » 12 Окт 2006, 10:33

Искам да попитам за един въпрос който много ме вълнува.
Аз си купих жилище с мои средства и не съм семеейна,фамилията ми е бащина още.Искам да знам,ако стане нещо с мен,баща ми ли има право на жилището?Аз не искам да има той нищо.Как да направя така,да се застраховам ,че ако се случи нещо с мен той няма да получи нищо.Имам брат и сестра,може ли да се прехвърли нещо на някой,докато си родя дете и то го наследи?
Благодаря Ви!!
ivankatata
Нов потребител

Мнениеот peip » 12 Окт 2006, 10:43

направете завещание в полза на когото искате. След като се сдобиете с наследник го оттеглете.
peip
Потребител

Мнениеот ivankatata » 16 Окт 2006, 08:46

Мерси за информацията!Как се процедира?Да не стане така,че след време да не мога да си го прехвърля на детето?
Мерси предварително
ivankatata
Нов потребител

Мнениеот ostin » 16 Окт 2006, 15:13

Не е възможно със завещание да лишите баща си от вашето наследство, ако разбира се починете преди него. По смисъла на чл.28 от ЗН той притежава запазена част, която не може да се накърни със завещателни разпореждания или дарение. Запазената част на родителите/само преживелия от тях/ е 1/3.
ostin
Потребител

Мнениеот ivankatata » 19 Окт 2006, 15:30

На мен не ми я ясно,как е възможно той да има дял от моя след като сам го дарила или преписала.Ето един пример:
След като почина дядо ми ( на баща ми бащата той го предписа на него преди да умре и аз нямах право ,макар,че нося неговата фамилия,а сега е възможно той да има дял от моето жилище при положение ,че искам да го препиша на някой временно, докатоси имам мои деца
ivankatata
Нов потребител

Мнениеот nikoy » 19 Окт 2006, 15:46

При наследяването има редове на наследниците,при което по-близкия ред наследници изключва наследяването от по-далечния.
nikoy
Потребител

Назад към Семейни казуси