начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 11:52

здравейте имам въпрос, на който ако някой може да ми помогне ще бъда безкрайно благодарна. Имам много добър приятел, който е женен от 15 години, има 2 дечица, но от около годшина и половина не живее сс жена си. Един ден тя просто реши и си тръгна. След това доста дълго време може би около година потърси децата веднъж или два пъти. Сега искат да се разведат. Интересува ме може ли някой да ми каже какво е вероятността децата да останат при баща си или евентуално да ми дадете координати на някой добър адвокат, който се занимава с бракоразводни дела. Благодаря на всички предварително.
enk83
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 02 Ное 2006, 12:03

Здравейте,

Моля да посочите за кой град Ви е необходимо препоръка за колега адвокат.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот 666666 » 02 Ное 2006, 12:09

Решението за предоставяне упражнението на родителските права спрямо децата на единия родител следва да се основава на интересите на децата, преценени с оглед и на следните обстоятелства: родителски качества: полагане грижи и умения за възпитание; подпомагане подготовката за придобиване знания, трудови навици и др.; морални качества на родителя; социално обкръжение и битови условия; възраст и пол на децата; привързаност между деца и родители и между децата; помощ на трети лица и др .

Съдът ако приеме, че към момента и двете страни имат еднакви родителски, възпитателски и морални качества, нормални битови условия, възможност да разчита на помощ от родителите си, имат и еднакво желание да се грижат за децата, то за определяне на родителя, който следва да се упражнява родителските права по отношение на двете деца, ще следва да вземе предвид тяхната възраст и пол и заявените от тях предпочитания. Може да бъдат и разделени децата.
И като пишете "сега искат да се разведат" това означава ли взаимно съгласие между тях, т.е. ако е така те сами със споразумението ще определят кой ще упражнява родителските права и няма да е нужно произнасяне на съда по този въпрос.
e2006@abv.bg
666666
Младши потребител

Развод

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 12:17

става въпрос за София. Засега става въпрос за развод по взаимно съгласие. Поне такава е първоначалната уговорка. Доколкото може да се вярва, защото жената променя мнението си постоянно и на този етап не желае или незнам точно как да се изразя, просто избягва да говори открито и да каже какви са намеренията й. По една или друга приччина неразбираема за мен избягва разговор, в които двамата да дастигнат до решение ва проблема.
enk83
Нов потребител

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 12:21

не мога да си обясня факта как една майка оставя децата си за повече от година, през това време не се интересува нито от състоянието, нито от интересите на децата си и в един определен момент решава да каже колко много ги обича и как иска да ги вземе при себе си. Не вярвам да се стигне до предварително споразумение за децата. Бащата е много отговорен човек и много държи на тях и няма да се съгласи ей така да й даде родителските права. Тя много добре знае това.
enk83
Нов потребител

Re: Развод

Мнениеот monteskio » 02 Ное 2006, 12:27

enk83 написа:става въпрос за София. Засега става въпрос за развод по взаимно съгласие. Поне такава е първоначалната уговорка. Доколкото може да се вярва, защото жената променя мнението си постоянно и на този етап не желае или незнам точно как да се изразя, просто избягва да говори открито и да каже какви са намеренията й. По една или друга приччина неразбираема за мен избягва разговор, в които двамата да дастигнат до решение ва проблема.

Мога да ви насоча към колегата адвокат Вирджиния Захариева. в Сайта на лекс.бг имате възможност да откриете координати за връзка.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 12:30

благодаря за съвета. Попитах, за адвокат, защото вече са направени няколко консуртации, но колегите ви или не искат да се захващат или нямат интерес незнам каква е причината, но не дадоха кой дзнае какви надежди. Благодаря още веднъж за помощтта.
enk83
Нов потребител

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 12:46

доста се порових из интернет тези дни и прочетох доста материали можете ли да ми кажете наистина ли ако децата са на повече от 10 години съдът ще иска мнението им при кой от двамата родители искат да останат или няма такава практика? и дали апартамента, който е придобит след брака има възможност да бъде прехвърлен на едно от децата? Ако майката има претенций какво може да се направи в случая?
enk83
Нов потребител

Мнениеот ostin » 02 Ное 2006, 15:59

ако децата са навършили 14 год. съдът задължително ги изслушва, а ако са навършили 10 год. изслушването става ако съдът сметне за умесно. Но изслушването на децата става само когато се касае за развод по исков път.
ostin
Потребител

Мнениеот enk83 » 02 Ное 2006, 16:15

с две думи ако се развеждат по взаимно съгласие няма да питат децата при кого искат да останат? може би въпросите ми ще ви се сторят смешни, но аз съм човек който далеч не се е занимавал с право и затова съм толкова обстоятелствена. Благодаря на всички.
enk83
Нов потребител

Назад към Семейни казуси