начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

РАЗВОД И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМОТ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РАЗВОД И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ИМОТ

Мнениеот Simson » 02 Ное 2006, 12:48

Здравейте! Развеждаме се със съпруга ми по взаимно съгласие, като той иска да прехвърлим апартамента, в който живеем аз и дъщеря ми, нямаща 18 години на нея. Аз не мисля, че е разумно, и желая моя дял от 1/2 идеална част да остане на мен. Може ли да ми дадете съвет как е най-разумно да се постъпи и изобщо може ли на непълнолетен да се прехвърли имот при процедурата за развода.
Simson
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 02 Ное 2006, 13:20

След прекратяването на брака Ви апартамента от съпружеска имуществена общност ще се трансформира в дялова съсобственост с равни дялове на съпрузите.След това всеки от бившите съпрузи може да се разпорежда със своя дял,като се спазват разпоредбите на ЗС.
Докато брака съществува разпореждания със жилището могат да се правят по реда на СК-със съгласие и на двамата съпрузи,тъй като СИО все още не е прекратена.
gosho72
Потребител

Мнениеот leator » 03 Ное 2006, 13:17

Явно някои колеги се опитват да поставят рекорд по публикувани мнения, да няма някакво състезание или обявена награда? Защото предният отговор е като изваден от учебник.

Както и да е

На зададените въпроси:
1. Непълнолетен може да придобие имот.
2. Разумно е апартаментът да бъде продаден на дъщеря Ви, но е добре да Ви бъде учредено право на ползване. Все пак хората се променят и ако нямате друго жилище не можете да си позволите да рискувате.
leator
Потребител

Мнениеот Patilana » 03 Ное 2006, 18:15

Ауууу, leator, нещо се е прекършило в теб, даваш безплатен съвет. да не съжаляваш после, от това можеше да изкараш цели 50 стотинки.
Patilana
Младши потребител

Назад към Семейни казуси