начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

родителско право

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

родителско право

Мнениеот desi_d » 06 Ное 2006, 01:08

С жена ми нямаме развод. Тя си тръгна но взе и детето със себе си. Доста време мина и мислех че нещата ще се променят, но не стана така...
Т.е. взимам детето и пак и го водя, но то не иска да ходи при нея. Сина ми е на 4 години. Получава някакви нервни тикове и вече се притеснявам за здравето му. Като дойде момента да го връщам при нея не минава без рев и обяснение,че скоро пак ще го взема.Става все по трудно и по трудно. Не е привързан към нея и никога не е бил.
Мога ли да го задържа във къщи, тъй като тя си тръгна и сега живее на квартира с друг мъж,което според мен не е добре за сина ми и имам ли шансове при развода да получа родителските права.
Благодаря на всички за съветите
desi_d
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 06 Ное 2006, 09:31

На своя глава не можете да го задържите.По условията на чл.74 от СК ще отправите молба до районния съд за постановяване на мерки ,чрез които да се регламентира детето да живее при Вас до приключване на бракоразводния процес.
Имате шанс в решението за развод да Ви бъдат предоставени за упражняване родителските права.
По всичките Ви гореизложени проблеми ще Ви е необходима адвокатска помощ.
gosho72
Потребител

Мнениеот desi_d » 06 Ное 2006, 11:49

Добре,след като тя се е изнесла и живее с друг мъж,нямаме развод,има ли тя право да вземе детето със себе си,след като дома му е там където аз живея.
А адвокат ще наема така или иначе,просто искам да знам шансовете си.
Можете ли да препоръчате адвокат в Хасково?
desi_d
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 06 Ное 2006, 22:58

В настоящият момент и двамата родители имате равнопоставеност в упражняването на родителските права.Както Вие претендирате защо детето е при майката,така и тя в този момент може да претендира примерно защо детето е при Вас.
Както Ви посочих в предходния пост необходимо е решение на районния съд по чл.74 от СК,относно концентрирането на родителските права на Вас,в следствие виновното поведение на майката.
А що се отнася до адвокат от Хасково-следва да поверите наличният Ви проблем на адвокат по Ваш избор и преценка.В един областен град като Хасково със сигурност има колеги,практикуващи и имащи опит в тази област.
gosho72
Потребител

Назад към Семейни казуси