имам брак с чужд гражданин от 2г. и половина (не3).Имаме дете на 2г.Искам да се разведа - брака ни е непоправимо разстроен- не живея с него от 2 месеца-няколко пъти ме удря, заплашва ме, че ще ми вземе детето, обижда и крещи,ругае пред детето,и което ме притеснява много- не знам откъде са му доходите,лъже ме и т.н.
страхувам се, че няма да се съгласи да се споразумеем.страхувам се, че може да изведе детето в чужбина , без моето съгласие.
Какво да правя?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 08:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отговор
Ако действително считате, че бракът Ви не може да се запази, заведете дело за развод, като изтъкнете всички факти за разстройството в брачните Ви отношения. В това производство задължително се предявяват и други искове, за което Ви съветвам да се консултирате конкретно с адвокат. Но без Ваше съгласие съпругът Ви не може да отведе със себе си детето Ви в чужбина, защото за това е необходимо писмено Вашето съгласие, като полагането на Вашият подпис се удостоверява от Нотариус.
- M.Georgieva
- Младши потребител
Re: Отговор
[той твърди,че не го интересуват законите тук.освен това, аз пътувах сама с детето миналата година и никой не ми поиска никакъв документ на границата?!
- lukcholukcho
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|