начало

14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища 14 нови съдии встъпиха в три апелативни съдилища

моля за съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 11:54

Със съпруга ми имаме фирма - ООД / дялове 50 на 50 / .
Баща ми ще да ми даде голяма сума пари с която да помогне за бизнеса / искаме да построим магазин ,но на името на фирмата за да ползваме ддс / . Как бихте ме посъветвали : при евентуален развод магазина да остане за мен . Все пак моят баща дава парите.
divain
Потребител

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 12:03

Зарбавих да спомена , че за сега не искам да променяме процентите на дяловете си . Това би обидило съпруга ми защото той за сега " движи" фирмата.
divain
Потребител

Мнениеот wit » 16 Ное 2006, 12:36

Схемата не е вярна - сменете я. Направете консултация с адвокат, счетоводител и финансист едновременно. Баща Ви трябва да дари сумата на Вас или да я заеме на дружеството, което да има заем и да го връща по уточнен погасителен план. Ако се случи нещо - имате задължение, гарантирано по някакъв начин, имате начин да си вземете парите или магазина. Хем лошият ще е таткото, а не Вие, хем дружеството ще строи магазина. Иначе може баща Ви да го направи ида Ви го даде под наем... има много варианти, вероятно има и подробности, които не сте посочили... Наистина потърсете сериозна консултация. Успех!
wit
Младши потребител

Мнениеот divain » 16 Ное 2006, 13:08

Благодаря ти вит. На мен ми се върти нещо в главата като: баща ми да направи дарение за парите , после те " влизат " / не знам само по какъв точно начин / в ООД -то и после при евентуален развод дали ще мога да се позова на чл.20 СК. То ясно , че след развода и ООД-то няма да съществува , но дали ще може да се вземе предвид този член при разпределяне на имуществото?!
divain
Потребител

Назад към Семейни казуси