Predi 3 meseca ba6ta mi i 4i4o mi skliu4iha pomejdu su dogovor, suglasno koito 4i4o mi se suglasiava da predade durjnata ot nego starinna bro6ka na baba mi/tiahnata maika/, koiato e sobstvenost na ba6ta mi, da ia predade na men, sled zaminavaneto mu v 4ujbina. 4i4o v na4aloto se suglasi, no posle poiska da vkliu4im i nego i toi da predade bro6kata na men, sled kato az mu zaplatia napravenite raznoski po neinoto suhranenie, dokato e ebila pri nego.
Kajete mi, toi ima li pravo da iziskva tova ot men? Kakvo moje da se napravi ot tuk natatuk po tozi v-s s dogovora? I deistvitelen li e taka skliu4eniat dogovor mejdu ba6ta mi i 4i4o mi?
Molia Vi, pomognete mi!!!
- Дата и час: 16 Дек 2024, 08:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
POMOGNETE MI!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
...4i4o v na4aloto se suglasi, no posle poiska da vkliu4im i nego i toi da predade bro6kata na men, ....
Извинявайте, ама въпросът Ви е леко неясен и се съмнявам, че някой ще Ви отговори. Може ли да сте по - конкретен, с какво се е съгласил чичо Ви, в какво иска да го включите и каква е тая далавера с брошките...
Извинявайте, ама въпросът Ви е леко неясен и се съмнявам, че някой ще Ви отговори. Може ли да сте по - конкретен, с какво се е съгласил чичо Ви, в какво иска да го включите и каква е тая далавера с брошките...
- aleks84
- Потребител
ТАЗИ БРОШКА Е МНОГО ЦЕННА ЗА СЕМЕЙСТВОТО НИ. НЯМА ДАЛАВЕРА.
ДО СКОРО ЧИЧО МИ СЪХРАНЯВАШЕ ТАЗИ БРОШКА ПРИ СЕБЕ СИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ БАБА МИ Я Е ДАЛА НА БАщА МИ И Е НЕГОВА ПО ДОКУМЕНТИ. ТЯ Е СКЪПА, КАКТО КАТО НАСЛЕДСТВО, ТАКА И КАТО ПАРИЧНА СТОЙНОСТ. СКОРО БАщА МИ ЗАМИНАВА ЗА ИСПАНЯ И ИСКА ДА Я ОСТАВИ НА МЕН. ЧИЧО МИ ВЕЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТОВА НЕГОВО РЕШЕНИЕ И, ЗА ДА СЕ СЪГЛАСИ ТАЗИ БРОШКА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА НА МЕН, АЗ И БАщА МИ ТРЯБВАЛО ДА МУ ПЛАТИМ ИЗРАЗХОДЕНИТЕ ОТ НЕГО РАЗХОДИ ЗА НЕЙНОТО СЪХРАНЕНИЕ, ДОКАТО ТЯ Е БИЛА ПРИ НЕГО.
В ДОГОВОРА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ ТОЙ НЯМА ПРОТИВ ДА СЕ ПРЕДАДЕ БРОШКАТА НА МЕН, САМО С/У ИСКАНИТЕ ОТ НЕГО ПАРИ. ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА ПРЕДЯВЯВА ПРЕТЕНЦИИ ОТНОСНО ТАЗИ БРОШКА? пРАВИЛНО ЛИ Е СКЛюЧЕН ТОЗИ ДОГОВОР И МОЖЕ ЛИ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН ДА СЕ РАЗТРОГНЕ?
ДО СКОРО ЧИЧО МИ СЪХРАНЯВАШЕ ТАЗИ БРОШКА ПРИ СЕБЕ СИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ БАБА МИ Я Е ДАЛА НА БАщА МИ И Е НЕГОВА ПО ДОКУМЕНТИ. ТЯ Е СКЪПА, КАКТО КАТО НАСЛЕДСТВО, ТАКА И КАТО ПАРИЧНА СТОЙНОСТ. СКОРО БАщА МИ ЗАМИНАВА ЗА ИСПАНЯ И ИСКА ДА Я ОСТАВИ НА МЕН. ЧИЧО МИ ВЕЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТОВА НЕГОВО РЕШЕНИЕ И, ЗА ДА СЕ СЪГЛАСИ ТАЗИ БРОШКА ДА БЪДЕ ОСТАВЕНА НА МЕН, АЗ И БАщА МИ ТРЯБВАЛО ДА МУ ПЛАТИМ ИЗРАЗХОДЕНИТЕ ОТ НЕГО РАЗХОДИ ЗА НЕЙНОТО СЪХРАНЕНИЕ, ДОКАТО ТЯ Е БИЛА ПРИ НЕГО.
В ДОГОВОРА Е ПОСОЧЕНО, ЧЕ ТОЙ НЯМА ПРОТИВ ДА СЕ ПРЕДАДЕ БРОШКАТА НА МЕН, САМО С/У ИСКАНИТЕ ОТ НЕГО ПАРИ. ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА ПРЕДЯВЯВА ПРЕТЕНЦИИ ОТНОСНО ТАЗИ БРОШКА? пРАВИЛНО ЛИ Е СКЛюЧЕН ТОЗИ ДОГОВОР И МОЖЕ ЛИ ПО ЗАКОНЕН НАЧИН ДА СЕ РАЗТРОГНЕ?
- ivi0707
- Младши потребител
Така както описвате нещата смятам, че договорът, който са подписали чичо Ви и баща Ви си е съвсем редовен. Щом чичо Ви е правил разходи, за да съхранява една чужда вещ, има пълното основание да иска да му бъдат възстановени тези пари и да отказва да върне брошката преди това. Той би имал това право, дори и да не беше подписал подобен договор. Освен това баща Ви явно също е съгласен, щом е подписал, така че какъв по - точно е проблема. Единствената важна подробност, която ми хрумва е, че ако Вие лично не сте подписали този договор, не сте длъжен/на да платите, но баща Ви си остава длъжник, защото брошката е негова. Така че, щом това бижу е толкова важно и ценно, платете му на човека разходите и си я вземете. А ако имате нуйда от още информация - обърнете се към юрист.
- aleks84
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|